Imam par pitanja u vezi uzgoja neonkica.
Prije 2tj sam kupio 25x Paracheirodon innesi direktno iz karantene. Volio bi se malo poigrati sa tom vrstom i pokusat mrijestiti, ali par stvari me muci. Nemam pojma koliko su stare ove koje sam kupio. One sazriju sa cca. 7mj sto je otprilike znaci 2-3cm velicine. Po ovom sta vidim meni se ove cine odrasle, barem po velicini. Ima neki nacin da budem malo sigurniji u to? Mislim nema smisla pokusavati nesto oko mrijestenja ako nisu ni dovoljno zrele za to...
Onda sto se tice prebacivanja u mrijesni akvarij, da ubacim svih 25 kom ili da bas radim neke parove? Negdje pise sparivanje, negdje pise cijelo jato. Nije mi bas jednostavno skuziti spol. Pise da deblje, oblije - vece su zenkice i da im je ona plava crta iskrivljena a kod muskaraca je ravnija. Meni sve to izgleda relativno mrsavo samo vidim 2-3 debele sto bi reko da su 100% zenke ali sumljivo mi je da bi onda ovih ostalih 22 bilo musko?
Akvarij vec imam sa strane: 30x30x30, unutra jako fini spuzva filter, na dnu fina mreza od inox-a i voda je RO. Radi toga sto pise da je ikra jako foto senzibilna i sta vole tamnije-zamraceno, nisam stavljao nikakvu rasvjetu.
Eto, tko ima iskustva ili savjete, dobro bi dosli