Srpanj 19, 2025, 19:20:42 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Iskustvo sa prodajom auta - moram ga podijeliti s vama  (Posjeta: 1044 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline gmatanic

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶
Iskustvo sa prodajom auta - moram ga podijeliti s vama
« u: Rujan 29, 2012, 20:51:26 poslijepodne »
Sad sam se sjetio da bi trebao maknuti oglas za auto, jer je prodan, ali prije toga htio bi ipak podijeliti svoje iskustvo s vama poštenim ljudima, da si ne dozvolite da vas j... svakakvi polupismeni idioti.
Ne nasjedajte na priče lešinara/švercera koji imaju metode spuštanja cijene i koji su u tome čak i organizirani, surađuju kako bi vas zaj.....

Vozili smo ga bili na pijacu u OS. Nisam tamo već dugo bio. A kad smo došli, strašno... 80% (možda i više) švercera. Kruže okolo kao lešinari, prodaju priče. Prodavali smo auto ne za male novce, ali je jedini razlog prodaje bio potreba za gotovinom. Drugog razloga nije bilo i auto je izvrstan. Žao ti je i prodati tako nešto, kad znaš da je dobro... i onda dođeš prodati ga i gov..ri ti dolaze jedan za drugim i svaki ti s nečim pokušava cijenu srušiti... Ponašaju se kao da i nisu zainteresirani nešto previše, ali savjetuju ti "kao" da spustiš cijenu, jer ga tako nećeš prodati nikada.
Dođe prvo jedan, pa priča kako taj motor ne valja i da ljudi neće to kupiti, svi bježe od toga itd itd. A znaš da je izvrstan, jer ga voziš i znaš kako radi i ide, on ga vjerojatno nikad nije provozao, a vjerojatno ni ne zna ništa pošteno o njemu.
Drugi dođe, pa priča da za te novce ima auto koji je duplo skuplji... -Prodavali smo A4 S-Line 2.5 TDI iz 2005. za 16 000  €, a lik dođe i priča kako može nabaviti 730 d iz 2008 za te iste pare, pa kako mi možemo toliko tražiti za naš, praktički te napada što toliko tražiš... I tada naleti i treći, priča slične gluposti...
Pa se pojavi jedan koji se kao stvarno interesira za auto, ali priča kako je to daleko nerealna cijena koju tražiš...
A onda ih kasnije vidiš kraj "njihovih" auta kako stoje i pričaju, vidiš da su tu svaki dan i da svaki dan pokušavaju tako zaj..... ljude. Strašno...
U obzir je dolazilo i da pod račun ide jeftiniji auto, pa onda prođeš okolo i gledaš jel ima možda nešto što bi se moglo dogovoriti, pitaš nekog, on djeluje zainteresiran, ali mu je to nerealna cijena, ponudi ti nešto smješno, a kad malo bolje ispitaš, vidiš da je vlasnik tog auta 2 tjedna i da prodaje pitaj boga što, a zaj..... tebe koji prodaješ nešto pošteno i ne pokušavaš nikog zeznuti. Imaju uvježbane priče, na koje ljudi vjerojatno i nasjedaju ili iz potrebe možda i pristaju.
I onda vidiš da nema baš svrhe tamo ići. Onda se nekad i zapitaš jel bi možda i trebao malo spustiti cijenu... Ali onda se sjetiš da će pravi kupac, koji te nema namjeru preveslati vidjeti što kupuje i zašto daje novce.
Nisam mogao, a da ne napišem bar nešto... ne dajte da vam žmukljaroši i prodavači magle uzimaju ono što ste pošteno zaradili.
Give a man a gun, and he can rob a bank. Give a man a bank, and he can rob the world

Offline cicovspu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • CiCo
Odg: Iskustvo sa prodajom auta - moram ga podijeliti s vama
« Odgovori #1 u: Rujan 29, 2012, 20:58:05 poslijepodne »
to ti je klasika na sajmovima... isto tako i jakuševac u ZG ... od 1000 auta možda je 5 direkt od vlasnika....
Zaprešić / Vukovar / Križevci
Trigon190
Cayman 60

Offline Šima

• Trade Count: (+9)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #2 u: Rujan 29, 2012, 21:05:13 poslijepodne »
 :klap:
treba se drzati svog misljenja i kad se ne radi samo o autima nego i o drugim stvarima.
ti znas sta prodajes i znas koliko je ulozeno i koliko vrijedi.
imas svoju cijenu i to je to
uvijek se moze, ali i ne mora, korigirati 100-200-300 eura za gorivo, zimske gume itd
meni obicno jako smeta kad se netko cjenka samnom jer ni ja to ne radim, a pogotovo kad se podcjenjuje predmet prodaje
dođem, vidim, ako je cijena ok za to sto kupujem onda platim ili ponudim jednom svoju cijenu i rijeseno, ili kupim ili ne.

kad sam prodavao prvi auto onda sam ovako znao reci:
cijena 1000€, a ako cemo se cjenkati onda je 1500€   :D

Offline mrki13

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zg
« Odgovori #3 u: Rujan 30, 2012, 00:22:41 prijepodne »
Uopće se ne obazirati na njih, ili, po mogućnosti ih izvrijeđati i osramotiti.  :up: Svaka roba ima svog kupca, a ono što valja uvijek ima cijenu. Jasno mi je da i oni moraju zaraditi, al takav način je u drugim zemljama kažnjiv. A jedno je zarada, a drugo bogaćenje i varanje ljudi.
Još su bolji kada prodaju aute koji su prešli par stotina tisuća kilometara više. Viđao sam takve, samo na sreću mogu provjeriti stvarnu kilometražu auta koji me zanimaju. Piše 140 tisuća, a kad provjerim auto onda saznam da je prije godinu dana u drugoj zemlji imao 400 tisuća.

Offline Brljator

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #4 u: Rujan 30, 2012, 08:34:56 prijepodne »
Najjači su mi oni igrači sa lopticom i čašama , ide ih 5-6 u hrpi i malo malo jedan igra pa dobije , a za pola sata taj koji je  ( ( navodno ) ) dobio sad on okreče čaše.
Akad skužili policiju u civilu razbježali se na sve strane  :D :D

Offline Zluf

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
    • flertanje
« Odgovori #5 u: Rujan 30, 2012, 08:48:27 prijepodne »
Najjači su mi oni igrači sa lopticom i čašama , ide ih 5-6 u hrpi i malo malo jedan igra pa dobije , a za pola sata taj koji je  ( ( navodno ) ) dobio sad on okreče čaše.
Akad skužili policiju u civilu razbježali se na sve strane  :D :D

Ne može im ništa policija....jedni te isti su na jakuševcu godinama...da su ih barem jednom oderali nebi se više tamo nalazili. Ista priča i sa švercerima cigareta. Ako si igrač nemre ti nitko ništa, padaju samo manji koji se zaletavaju.