Kolovoz 15, 2025, 10:35:01 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Kako napraviti DIY predfilter?  (Posjeta: 1493 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline rada0309

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
Kako napraviti DIY predfilter?
« u: Rujan 16, 2012, 11:15:02 prijepodne »
Malo sam došao do ideje da napravim neki mali predfilter za vanjski filter. e sad,negdje sam vidio na forumu da je to već netko i radio i da stvar funkcionira fantastično ali nigdje nemrem ništa naći. Ajd malo pomoći i uputa kak i od čega sklepati tak nešta!

Offline dariva

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Tuzla- Bosna i Hercegovina
Odg: Kako napraviti DIY predfilter?
« Odgovori #1 u: Rujan 16, 2012, 12:17:47 poslijepodne »
pogledaj kod mene na temi okot molija ja sam napravio unutrasnji filter a ti umjesto da voda tece odma u filter ti stavi cjev iz tog filtera u spoljasnji i nek ti kruzi voda :zagrljaj:
dariva

Offline miki99

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 58
« Odgovori #2 u: Rujan 17, 2012, 11:18:58 prijepodne »
Malo sam došao do ideje da napravim neki mali predfilter za vanjski filter. e sad,negdje sam vidio na forumu da je to već netko i radio i da stvar funkcionira fantastično ali nigdje nemrem ništa naći. Ajd malo pomoći i uputa kak i od čega sklepati tak nešta!
Nisam vidio taj post,ali sam vidio Monakin i Eheimov predfilter,pa sam napravio sebi nešto slično...odeš u polj.prodavaonicu(ili utipkaj u tražilicu mrežasti filter za navodnjavanje),kupiš ga za cca 100-130 kunića,biraš koliko sitnu mrežicu ćeš kupiti,radi protoka i sl.,spojiš ga na crjevo koje ide iz akv u kanister filter,i eto...prije njega staviš ventil za zatvaranje,da ga možeš zatvoriti prilikom čišćenja,i po mogućnosti,kupiš prozirni,pa točno vidiš kada se i koliko zaprlja..imaš sličnih filtera i za kućanstvo,po ovim velikim centrima,ja sam svoj kupio u Lidlu,kada je bila akcija proizvoda za vrt...prozirno kučište,unutra sitni mrežasti filter(periv,od plastike),zapremnine 1l,bio je 70-80 kuna..namijenjen za vodovodni pritisak,sa super dobrom brtvom,fantazija...čišćenje kanistra odgodiš za 2-3 mj....

Offline rada0309

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #3 u: Rujan 17, 2012, 13:28:27 poslijepodne »
E to miki,budem se bacio na traženje. Kad bih čistio taj predfilter svaki tjedan-dva,mislim da sam filter ne bih čistio i godinu dana  :D :D