Srpanj 18, 2025, 22:53:18 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: što sa Bicolorom?  (Posjeta: 1519 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Ellie

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Dob: 36
što sa Bicolorom?
« u: Rujan 13, 2012, 11:41:25 prijepodne »
Pozdrav!
Red tailed black shark ili mislim da se kod nas zove Bicolor je problematičan pa molim pomoć... Bio je u akvariju od 60 l sa gupijima i bilo je ok, onda sam nabavila akvarij od 180 l i prvo njega premjestila u taj veći jer će gupiji ostati u malom a tu bih s vremenom stavila neku drugu kombinaciju riba. Bio je sam neko vrijeme a onda sam ipak dodala par gupija i pomalo 7 neonki i 5 black mollyja no toliko je naganjao neonke da su se skrivale po kutevima akvarija i tu se zadrzavale pa sam ga vratila u mali akvarij a znam da mu je to premala litraža a i gupije sada naganja... sto da radim, ako netko ima ideju? 

Offline Brljator

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
Odg: što sa Bicolorom?
« Odgovori #1 u: Rujan 13, 2012, 12:02:29 poslijepodne »
Pokazuje drugima tko je gazda, ja sam imao 2 skalara sa ostalim živorotkama i nikad nikih problema, al su kupljeni mali pa odrasli sa drugim ribama.
Probaj ga zamjenit u dučanu ili tuj na forumu za manjeg

Offline Ellie

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #2 u: Rujan 13, 2012, 17:47:22 poslijepodne »
Hvala na pomoći...ma zloćko, a drag mi je, imam ga oko 3 godine ali nešto ću morati učiniti. Mislim, on ne ubije ribice ali mislim da sam ga ostavila da bi se neonke razbolile jer se skrivaju i samo bježe, ne jedu... Još sada imam i par guramija i mislim da bi i njih naganjao. A misliš da ako ga pokušam vratiti sada kada su tu druge ribice da se ne bi povukao budući da je sad on pridošlica?

Offline Brljator

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #3 u: Rujan 13, 2012, 20:21:45 poslijepodne »
sumnjam, ništa ne košta probaj

Offline Ellie

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #4 u: Rujan 13, 2012, 22:37:02 poslijepodne »
Thanx  ;) Ako slučajno znas nekoga tko hoće velikoga Bicolora a ima maloga ili ima kojeg čistaća viška please javi pa da se mijenjamo  :)

Offline IvanZ

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb, Dubrava
« Odgovori #5 u: Rujan 13, 2012, 22:46:06 poslijepodne »
Nemoj ga mjenjati. Prebacila si ga u novi tank i on sad okupira prostor, misli da je sve njegovo i ganja sve druge. Najbolje da ga pustis, situacija ce se kroz par dana smirit. Garantirano.

Drzao sam tu ribu jako dugo i uvjek je sa njim problem kada se prebaci u novi akvarij. Daj mu samo malo vremena
Ne ostavljajte nista nedovrs

Offline IvanZ

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb, Dubrava
« Odgovori #6 u: Rujan 13, 2012, 22:48:07 poslijepodne »
I zna bit roblema, ako mu voda ne odgovara. Prati mu boje. Boja mora bit crna crna a rep izricito narandaste boje. Cim malo posvjetli zanci da nekaj nevalja i to je samo jos jedan povod za agresiju spram drugih riba.
Ne ostavljajte nista nedovrs

Offline Ellie

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #7 u: Rujan 13, 2012, 23:13:54 poslijepodne »
Znam to za boje i zaista ima jako crnu boju tijela i jako crveno/narančasti rep tako da mislim da je zdrav. Dobro, onda ću probati ga vratiti ali ne znam što ću ako će neonke biti ponovo po kutevima akvarija isprepadane. Ali zašto ne naganja ni black molly niti guppyje već samo neonke? Rado bih da može ostati jer mi je i drag a i jako vrijedan-stalno nešto čisti i kupi sve sa dna.

Offline Tvrtko

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 50
« Odgovori #8 u: Rujan 13, 2012, 23:42:55 poslijepodne »
Ista stvar i kod mene. Od kada sam se vratio s godišnjeg, naganja sve manje od sebe i toliko ih preplaši da ostanu po kutevima i ni ne pokušavaju po sredini proći.

I ja sam razmišljao da ga udomim, jer mi nije vrijedno stresa kojeg uzrokuje cijelom aqua pučanstvu.
Ako ima netko pametnu još ideju, slušam.
ZigZag

Offline Ellie

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #9 u: Rujan 14, 2012, 11:05:37 prijepodne »
Baš to, nije vrijedno stresa svih ostalih riba. Evo vratila sam ga u veliki akvarij-180 l, tek sada vidim da otkada sam ga(jer je napadao neonke) premjestila u mali-60l je izgubio one jake boje, i crnu i narančastu. Vidjet ćemo kaj će sada biti, za sada je šokiran i u kutu je ispod filtera ali poznavajući ga, vjerujem da će se brzo osloboditi, samo se nadam ne i previše  :) Ako sada zezne tražim mu novi dom... Hvala na pomoći i prijedlozima  ;)

Offline Ellie

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #10 u: Rujan 16, 2012, 12:51:57 poslijepodne »
Evo samo da vas obavijestim kako je gospodin Bicolor postao puno pristojniji i neonke više uopće ne doživljava a samo koji put pojuri Guramije ali ništa zabrinjavajuće... nadam se da će tako ostati. Hvala svima na prijedlozima ;)

Offline Tvrtko

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 50
« Odgovori #11 u: Rujan 16, 2012, 20:52:39 poslijepodne »
Fino...riješila si problem.
Ja ću svog morati nekome donirati...upravo rašćerupao peraje par nenkicama.

:(
ZigZag

Offline Ellie

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #12 u: Rujan 16, 2012, 21:56:15 poslijepodne »
Sirote  :( Očito da ipak nisam u potpunosti rješila svoj problem sa Bicolorom... ženku Guramija gnjavi, kada se sretnu u akvariju pliva oko nje i kao da ju tijelom gurka i onda one počne bježati a on za njom par krugova po akvariju i onda ode. Zna li netko što znači takvo njegovo ponašanje? Očekivala sam da će ju njezim muški obraniti ali očito je neki papak pa se drži po strani :P