Ovako, imam kornjace koje sam kupio u normalnom pet shopu, i sad u 6 mjesecu su imale godinu i pol dana. Zivjele su u terariju,ali posto su narasle dosta velike odlucio sam ih staviti u dvoriste, gdje imam manji bazencic koji je prije bio samo ukrasnog karaktera. Bazencic se nalazi na brdascu koje je od zemlje. Dakle imaju vodu, travu, veliku dovoriste.
Vecinu vremena psu provodile u bazencicu. E sad kako dolazi zima, i hladnije doba, sto mi je ciniti. Malo sam se raspitivao u pet shopu, i navodno bi se kornjace trebale zakopati po zivi, a pitanje je hoce li se zakopati.Kao ako se ne zakopaju, umrijeti ce,tj. razbolit ce se od hladnoce. Sto da radim s njima, nije mi bas svejedno da cekam hoce li se znati zakopati, i dali njima tlo mora biti mekano za kopanje ili?
Nadalje, cuo sam neke teorije da ih se stavi u podrum, u kutiju s liscem zemljom sto li.. i da im je to ok za zimsko vrijeme?
Sto vi radite s kornjacama preko zime. Dakle rijec je o onim vodenim kornjacama,malim sto se kupuju po pet shopovima?
hvala