Baš kao što i piše u naslovu - ovo je moj prvi "ozbiljan" akvarij. 45x30x36 (48l)
Naravno da je bolje imati veći akvarij ( i sad sam dobila ozbiljnu volju za još jedan veliki ciklidni), ali ovaj je zbog smeštaja morao bio mali. Strpali smo ga na šank u otvor koji je bio predviđen za tv, pa sad fino imamo živi tv.

Ciklira se od petka i jedva čekam ribe.

Filter je hang on AquaClear 50, grijač Eheim Jager 75W, lampa 16W (nadam se da nije premalo) na tajmer od 10 ujutro do 10 navečer, podloga Amtra nešto 2000 ml i nešto domačeg kamenja kojeg sam prebirala nekoliko sati i još par puta prekuhavala i čistila, dva panja (ne znam točno kakva) isto kuhana nekoliko puta na dan - 4 dana...
Od ribica sam mislila 2 ancitrusa, nekoliko kozica, i jato tetri (ili plavih sumatranki).
Uglavnom, iznenadila sam se što je nakon dva dana voda bila potpuno čista, pa pretpostavljam da me tek sad čeka prava bomba algi.

Anubiasi su svaki dan sve gori, još malo pa će otpadati listovi. Jedna biljka je potpuno istrunula dok je čekala nekoliko dana akvarij, a cuba je svaki dan sve lošija (makar je došla već na pola žuta).
Kako da spasim bilje?
I da li stavljati ancitruse ranije dok cikliranje nije gotovo, pa da pomogne s algama? I hoće li mi ako ga stavim razrovati ove biljčice napred koje se jedva drže za dno?