Prije tri dana sam vidio oglas u kojem je član ovog foruma
mali_gad prodavao "višak žive hrane" i oglas(kojeg više nema) se je nalazio u Terarističkim oglasima te se je u njemu prodavalo kuniće, štakore, miševe te ostalu hranu za egzotične ljubimce. Kontaktirao sam prodavača/člana ovog foruma i razmijenili smo nekoliko privatnih poruka. Za to vrijeme sam našao njegov oglas na njuškalu u kojem sam vidio njegov broj mobitela i nazvao sam ga radije jednostavnije komunikacije.

Telefonskim putem sam mu objasnio da me zanima približno točna težina štakora koji su na prodaju. Odgovorio mi je da ga nazovem u nedjelju(jučer) kada sam ga zvao nekoliko puta na koje pozive nisam dobio odgovor te sam mu poslao sms poruku koja je išla ovako;
Ne možemo se ništa dogovoriti ako se ne čujemo. Dva puta sam te zvao, a ti se ne javljaš! Molim te se javi da se dogovorimo. Hvala te sam nakon nekoliko sati dobio odgovor;
Pozdrav. Poslao ti poruku na akvarijnetu. koju možete vidjeti ovdje uz ostatak našeg dopisivanja od početka:

Nakon što sam pročitao poruku nazvao sam ga da prihvaćam ponudu i da bi se volio što prije naći jer volim hraniti zmije tempom kojim ih i inače hranim a to je vikendom. Ja živim u Folki a on na Črnomercu te smo se dogovorili naći kod glavnom kolodvora gdje sam preuzeo vrećicu sa štakorima koju nisam otvarao pošto nisam ni u snu očekivao da ću iskusiti na vlastitoj koži bezobrazluk nepoštenog prodavača koji mi je podvalio više nego duplo manje štakore od onih koje je u privatnoj poruci opisao. Neposredno nakon što sam došao kući stavio sam vrećicu na vagu jer mi je vrećica bila sumnjivo lagana. Na vagi je pokazivalo 696 grama što podijeljeno sa 11 daje prosječnu težinu od 63 grama što daleko odstupa od 80 do 150 grama štakorima koje mi je prezentirao u privatnoj poruci. Odmah sam ga nazvao i rekao mu da ja ove štakore ne želim jer to nije to što je on meni prodao i na što sam ja pristao te sam mu rekao da želim da mi vrati novce, a ja njemu njegove štakore. Jutros sam odlučio snimiti video otvaranja i vaganja samih štakora u vrećici te to možete vidjeti u ovom videu:
Nazvao me je danas oko 11 da mu JA DONESEM štakore na Črnomerec s Folke. Nakon dobre vožnje do tamo dočekao sam ga na okretištu i prilikom preuzimanja mog novca(150kn) sam mu rekao da ću ovo staviti na forum jer stvarno nije u redu što je napravio te je uzaludno potrošio moje vrijeme i novac za gorivo te pokušao od mene napraviti budalu na što je on bahato odgovorio: "Slobodno stavi". Umjesto da se je ispričao jednostavno je nonšalanto okrenuo leđa i nastavio hodati u smjeru odakle je došao.
Ovo stavljam isključivo zbog drugih članova ovog foruma koji kupuju hranu za svoje ljubimce da istima skratim potencijalne muka sa ovim i "sličnim" prodavačima koji pokušavaju raditi budale od nas poštenih kupaca. Znam da nije do sada bila praksa ovog foruma da se kritike ovako javno iznose ali pošto sam ja već dugo godina član i drugih, pretežito međunarodnih foruma gdje je uredno praksa iznošenje dobrih i loših iskustava na relaciji kupac-prodavač mislim da nije loše da se i ovdje pokrene takav trend jer stvarno nema smisla da se ovakve stvari događaju. Čisto prevencije radi. Nisam nikoga želio uvrijediti ovim postom nego sam samo iznio svoje loše iskustvo koje sam doživio jučer odnosno danas.
Lijep pozdrav svima! Toma