Srpanj 15, 2025, 18:59:49 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: UPOZORENJE KUPCIMA žive hrane  (Posjeta: 5416 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Crochondro

• ex Crotalus
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
UPOZORENJE KUPCIMA žive hrane
« u: Rujan 10, 2012, 19:54:37 poslijepodne »
Prije tri dana sam vidio oglas u kojem je član ovog foruma     mali_gad prodavao "višak žive hrane" i oglas(kojeg više nema) se je nalazio u Terarističkim oglasima te se je u njemu prodavalo kuniće, štakore, miševe te ostalu hranu za egzotične ljubimce. Kontaktirao sam prodavača/člana ovog foruma i razmijenili smo nekoliko privatnih poruka. Za to vrijeme sam našao njegov oglas na njuškalu u kojem sam vidio njegov broj mobitela i nazvao sam ga radije jednostavnije komunikacije.

Telefonskim putem sam mu objasnio da me zanima približno točna težina štakora koji su na prodaju. Odgovorio mi je da ga nazovem u nedjelju(jučer) kada sam ga zvao nekoliko puta na koje pozive nisam dobio odgovor te sam mu poslao sms poruku koja je išla ovako; Ne možemo se ništa dogovoriti ako se ne čujemo. Dva puta sam te zvao, a ti se ne javljaš! Molim te se javi da se dogovorimo. Hvala te sam nakon nekoliko sati dobio odgovor; Pozdrav. Poslao ti poruku na akvarijnetu. koju možete vidjeti ovdje uz ostatak našeg dopisivanja od početka:

Nakon što sam pročitao poruku nazvao sam ga da prihvaćam ponudu i da bi se volio što prije naći jer volim hraniti zmije tempom kojim ih i inače hranim a to je vikendom. Ja živim u Folki a on na Črnomercu te smo se dogovorili naći kod glavnom kolodvora gdje sam preuzeo vrećicu sa štakorima koju nisam otvarao pošto nisam ni u snu očekivao da ću iskusiti na vlastitoj koži bezobrazluk nepoštenog prodavača koji mi je podvalio više nego duplo manje štakore od onih koje je u privatnoj poruci opisao. Neposredno nakon što sam došao kući stavio sam vrećicu na vagu jer mi je vrećica bila sumnjivo lagana. Na vagi je pokazivalo 696 grama što podijeljeno sa 11 daje prosječnu težinu od 63 grama što daleko odstupa od 80 do 150 grama štakorima koje mi je prezentirao u privatnoj poruci. Odmah sam ga nazvao i rekao mu da ja ove štakore ne želim jer to nije to što je on meni prodao i na što sam ja pristao te sam mu rekao da želim da mi vrati novce, a ja njemu njegove štakore. Jutros sam odlučio snimiti video otvaranja i vaganja samih štakora u vrećici te to možete vidjeti u ovom videu:

Nazvao me je danas oko 11 da mu JA DONESEM štakore na Črnomerec s Folke. Nakon dobre vožnje do tamo dočekao sam ga na okretištu i prilikom preuzimanja mog novca(150kn) sam mu rekao da ću ovo staviti na forum jer stvarno nije u redu što je napravio te je uzaludno potrošio moje vrijeme i novac za gorivo te pokušao od mene napraviti budalu na što je on bahato odgovorio: "Slobodno stavi". Umjesto da se je ispričao jednostavno je nonšalanto okrenuo leđa i nastavio hodati u smjeru odakle je došao.

Ovo stavljam isključivo zbog drugih članova ovog foruma koji kupuju hranu za svoje ljubimce da istima skratim potencijalne muka sa ovim i "sličnim" prodavačima koji pokušavaju raditi budale od nas poštenih kupaca. Znam da nije do sada bila praksa ovog foruma da se kritike ovako javno iznose ali pošto sam ja već dugo godina član i drugih, pretežito međunarodnih foruma gdje je uredno praksa iznošenje dobrih i loših iskustava na relaciji kupac-prodavač mislim da nije loše da se i ovdje pokrene takav trend jer stvarno nema smisla da se ovakve stvari događaju. Čisto prevencije radi. Nisam nikoga želio uvrijediti ovim postom nego sam samo iznio svoje loše iskustvo koje sam doživio jučer odnosno danas.

Lijep pozdrav svima! Toma 

Offline st-zero

• Punopravni član
Odg: UPOZORENJE KUPCIMA žive hrane
« Odgovori #1 u: Rujan 10, 2012, 21:17:14 poslijepodne »
Stari moj vidiš kakvih sve debila ima....ko da in nije u cilju zaradit pare i zadržat mušteriju....triba si ti njemu dvi "vaspitne" odvalit kad ste se našli....baš me zanima oće li dotični dečko imat muda napisat šta u svoju obranu  ;)

Offline kija88

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #2 u: Rujan 10, 2012, 21:24:47 poslijepodne »
Điber  >:(

i cijena žohara je preskupa. imao sam posla s njim jednom i čini mi se kolega ifsilon isto, nije mi se svidio al je transakcija prošla u redu

Offline Grale

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #3 u: Rujan 10, 2012, 21:46:44 poslijepodne »
Ja sam jedanput kupil brašnare od njega pa sam dobil puno više nego kaj sam tražil, po istoj cijeni. Pa sad ti reci. Ja sam bil zadovoljan.

Offline Parisopolis

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Rujan 10, 2012, 22:45:21 poslijepodne »
E moj Tomica pa nisi valjda mislio da ćeš s malim_GADOM napravit dobar posao :D
Kakvo podcjenjivanje i arogancija...Ne znam, mora da je momak u opasnim neprilikama kad hasla ekipu sa štakorima...

Vani je objavljivanje imena muljatora, šibicara i ostalih sitnih duša normalna stvar pa se nadam  da će i ostali pratit ovaj trend.
Svaka čast za trud i volju da ovo objaviš jer je to jedini način da teraristika ide naprijed.
« Zadnja izmjena: Rujan 10, 2012, 22:50:06 poslijepodne od Parisopolis »

Offline Chilii

• Urednica terra redakcije
  • Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 43
  • AkTer jedna od šest :)
« Odgovori #5 u: Rujan 10, 2012, 23:05:49 poslijepodne »
 X-( o ovakvim stvarima treba javno pisati, vidjet ćemo što admini kažu o pokretanju takve teme, ja sam definitivno za!
Ma mislim na ovakvim glupostima varati - i to još uz ove nabijene cijene žive hrane, ccccccccc  :down:

Offline Cruel

• Novi član
  • *
« Odgovori #6 u: Rujan 10, 2012, 23:18:32 poslijepodne »
Ja sam od njega jednom uzeo 50-ak miseva i sve je korektno bilo :)

Offline poseidon80

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • Herpeto&Arachno freak
« Odgovori #7 u: Rujan 11, 2012, 08:04:33 prijepodne »
Nemam komentara -?

Slažem se sa Tomom da treba postojati dio foruma vezan uz npr "Poštene i loše" kupce,na kojem se sve mora reći,iskustva vezana uz pojedine članove u trgovanju.

Cijene štakora su mu napuhnute,kao da se radi o suhom zlatu

« Zadnja izmjena: Rujan 11, 2012, 08:18:21 prijepodne od poseidon80 »

Offline Demižan

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Rijeka
« Odgovori #8 u: Rujan 11, 2012, 08:24:30 prijepodne »
Nevjerojatno,nije ni on jedini.
"Gamad" na forumu je isto varalica.Ja sam njemu uplatio 250kn on meni nije ni poslao štakore.Naravno i promijenio je broj.

Ima sve više takvih ljudi! >:(

Offline poseidon80

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • Herpeto&Arachno freak
« Odgovori #9 u: Rujan 11, 2012, 08:35:10 prijepodne »
Nevjerojatno,nije ni on jedini.
"Gamad" na forumu je isto varalica.Ja sam njemu uplatio 250kn on meni nije ni poslao štakore.Naravno i promijenio je broj.

Ima sve više takvih ljudi! >:(

svi će prije ili kasnije izaći na vidjelo

Offline Nino G

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
« Odgovori #10 u: Rujan 11, 2012, 10:34:00 prijepodne »
Član: mali_gad

Datum registracije:  20.08.2009.

Broj postova: 71  (u prosijeku 23 posta godišnje, manje od 2 mjesečno, od toga preko 95% u akvarističkom dijelu)

Zadnja aktivnost: 30.03.2011.

Nije baš neki redovni i pouzdani član ovog foruma (a kamoli terarističkog dijela)... U svakom slučaju, hvala na upozorenju, a bilo bi lijepo i kada bi se little_bastard javio da čujemo njegovu priču.

Offline Vran

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
« Odgovori #11 u: Rujan 11, 2012, 11:01:18 prijepodne »
Zadnja aktivnost: 30.03.2011.
Malo sam zbunjen, kako mu je zadnja aktivnost 30.03.2011. ako je slao pp Crochondrou 07.09.2012.  :question:
Humor prenosi dušu preko ponora i uči je da se igra vlastitom boli. -Anselm Feuerbach

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #12 u: Rujan 11, 2012, 11:23:23 prijepodne »

Ime:   mali_gad
Status:   Punopravni član
IP:   93.138.7.171
Host:   
Datum registracije:   Kolovoz 20, 2009, 14:09:17 pm
Zadnja Aktivnost:   Rujan 09, 2012, 22:49:36 pm

valjda je Nino krivo prepisao...

u svakom slučaju, nadajmo se da će se prozvani javiti, da se proba objasniti... i da će tema ostati u okvirima pristojnosti jer inače u pravilu brišemo kada krenu teške riječi...

Offline Nino G

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
« Odgovori #13 u: Rujan 11, 2012, 11:48:02 prijepodne »
Da...nije zadnja aktivnost, ali, prema statistici foruma, zadnji post je imao 30.03.2011. u podforumu Morska akvaristika. Izgleda da je nakon toga komunicirao privatnim porukama.

Offline markomed

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
« Odgovori #14 u: Rujan 11, 2012, 13:42:42 poslijepodne »
Zbilja šteta da se ovakve stvari dešavaju i apsolutno podržavam javno objavljivanje takvih i sličnih situacija.

Offline šištro

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #15 u: Rujan 11, 2012, 21:31:28 poslijepodne »
ja sam osobno poslovao sa covijekom preko nekoliko puta i uvijek je bio korektan i posten..ali samo bi htio rec ako ti je covijek bio neposten trebao si mu to rec u facu..ovako je kasno za pisanje.. :)
my dragon in my <3

Offline Crochondro

• ex Crotalus
  • Punopravni član
« Odgovori #16 u: Rujan 11, 2012, 21:45:58 poslijepodne »
ja sam osobno poslovao sa covijekom preko nekoliko puta i uvijek je bio korektan i posten..ali samo bi htio rec ako ti je covijek bio neposten trebao si mu to rec u facu..ovako je kasno za pisanje.. :)

Oprosti majstore ali ocito nisi procitao temu nego si se samo tako bacio komentar koji nema veze s nicim.

Malom gadu sam rekao da nije u redu i da to nisu stakori mase od 80-150grama koje sam pristao da kupim nego da mi je uvalio bebice prosjecne masu 60tak grama. Molim te da ubuduce procitas temu prije nego napises ovako nesto jer smatram ovo podjednako kao "vrijedanje" mene koji sam se potrudio da napisem temu i sve lijepo u detalje srocim i potkrijepim slikama i videom, a ti kao neki padobranac upadas tu i pises budalastine. Za nista nije kasno majstore, a najmanje za pisanje u to budi siguran!  :D

A sta se tice malog gada, on nije ni covijek, a borami ni covjek nego jedan mali jazavac koji ne zna primiti kritiku koju sam mu rekao u lice nego kao neka kuja samo okrene leda, podvije rep i ode. Toliko o njemu i njegovom postenju i korektnosti. smajlic i tebi :)

Offline šištro

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #17 u: Rujan 11, 2012, 22:48:30 poslijepodne »
nemoj se ljutit odma...ja sam procitao sve i skuzio sam da je problem bio u masi...al dobro vratio je novce i sve pet..ima ljudi koji uplate i ne dobiju ni odgovor a kamoli povrat ili nesto... :)
ja sam samo htio rec da sam sa doticnim imao pozitivna iskustva.. :)  :sorry:
my dragon in my <3

Offline Crochondro

• ex Crotalus
  • Punopravni član
« Odgovori #18 u: Rujan 11, 2012, 23:02:23 poslijepodne »
Ne ljutim se uopce nego samo kazem da nisi shvatio poantu.
On je meni napisao u pm da ih je izvagao i lagao me je. Naveo me je da kupim nesto sto mi ne treba, potrosio sam vrijeme i gorivo na vozikanje uokolo koje mi je bilo nepotrebno jer da mi je napisao istinu o njihovoj tezini ja ne bih pristao na nista od ovog. Dakle lagao me je svjesno, namjerno!
Da mi nije vratio novce vjeruj mi da bi ga nasao jer ne pustam jazavcima ala on da me zezaju i onda bi mu bilo jako veselo  :D

Super. Samo nastavi ti s njim poslovati i podrzavati takve ljude. sretno

Offline RomanC

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #19 u: Rujan 13, 2012, 08:33:16 prijepodne »
Toma, kak si ono reko da mu je ime (pravo)... Bas da se malo raspitam, posto je u mom kvartu xD
Mozes i u pp poslat!
Lampropeltis p. pyromelana, Elaphe schrenckii, Ahaetulla prasina (grey), Trimeresurus albolabris, Cerastes cerastes, Crotalus adamanteus, Agkistrodon taylori, Aspidelaps l. infuscatus, Acanthophis rugosus, Vipera a. ammodytes, Bitis arietans, Naja n. naja, Agkistrodon c. laticinctus

Offline 999blitz999

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #20 u: Listopad 14, 2012, 23:41:18 poslijepodne »
Sto se ovog tice mogo bi se ubacit i ja ovdje. Ovako je bilo prvi puta je na oglasu bilo da prodaje boehmei i rosea oko 5 cm obje tarantulr su. Cijena je bila ak se ne varam 150kn. Ja sam iso uzet boehmei od 5 cm i nasli se na kolodvoru. Dao liku novce i doso u stan no kad sam pogledao to je bila rosea od 5 cm i lik se pravi lud da nije risea nego da je boehmei. A i svako zna razliku te dbije tarantule. Na sto se on izvukao da ga je netko zajebao od kog je kupio i pristao je da vrati novac nazad ja njemu pauka. Drugi puta sam za kolegu iso kupovat miseve zive. Bio je dogovor mislim 3 zenkice i par mali hoppera. No kad sam kupio to doso do stana to su bile sve jednake velicine jedan je mis bio onako malo veci to je kao zenka bila. 3 misa su bila krepana a imo sam nekih 10-15 min tramvajem do stana s kolodvora. Sto sam mu javio i izjavio nezadovoljstvo za miseve sto mi je uvalio sve hoppere. Na to je bio dosta bahat i nije htjeo vise uooce razgovarat. Dovoljno da potvrdim ovo gore da je lik u najmanju ruku lazljiv i prevarant. A uz to i skup.

Offline ajoj

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #21 u: Listopad 15, 2012, 00:12:40 prijepodne »
Je li urbani mit bio da ce se na forum uvesti trade rating ko na APC-u npr?

Offline Bacho

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #22 u: Listopad 17, 2012, 23:07:55 poslijepodne »
Pozdrav teraristima. inače sam akvarista unazad 3 godine,član akvarij neta oko dvije godine. U idučih mjesec dana se vraćam svojoj staroj ljubavi,a to su kuniči(svojedobno sam imao i sampinoa na izložbi  belgijskog orijaša,no sad ce bit novozelandski u pitanju)osim kuniča bit če tu i hrčaka,u planu su i miševi.silom prilika zatvaram obrt koji je radio skoro 40 godina,imam puno prostora i uzgoju planiram pristupiti ozbiljno. Ja se nadam da ču vam moč ponudit sto kvalitetniju robu i naravno prihvatljive cijene na vaše i moje zadovoljstvo. Kad se to malo pokrene razmišljam i o insektima i skakavcima. No sve u svoje vrijeme. Razgovarao sam sa Vedranom več u vezi toga i kad sve krene bit ćete obavjesteni