Kolovoz 08, 2025, 17:00:21 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Artemija  (Posjeta: 4205 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline valu

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
Artemija
« u: Rujan 09, 2012, 22:04:23 poslijepodne »
Kupio sam JBL Artemio Pur i zanima me kako se ta cuda izlegnu? Citao sam po forumu, no svako pise nesto po svom. Dosta varira, a mene zanima tocno.
Koja sol mora ici, koji je omjer? Voda pipa ili RO? Jel treba neka odredena temperatura, u cemu da ih izlegnem? Boca s pumpom? Bilo koje informacije, a da su tocne dobro bi mi dosle. Ne znam nista o ovom cudu od artemije.

Offline student

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 41
Odg: Artemija
« Odgovori #1 u: Rujan 09, 2012, 22:26:58 poslijepodne »
Naslovnica - Slatovodna akvaristika - Hrana

ili klik sve ti pise .. nemozes pogrijesit ..

http://www.akvarij.net/index.php?option=com_content&view=article&id=163:artemija&catid=37:hrana&Itemid=125

..postoji posebna vrsta ribica ,zovu ih corydorasi..

Offline Werther

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • Betta Svijet
« Odgovori #2 u: Rujan 10, 2012, 00:32:03 prijepodne »
Kupio sam JBL Artemio Pur i zanima me kako se ta cuda izlegnu? Citao sam po forumu, no svako pise nesto po svom. Dosta varira, a mene zanima tocno.
Koja sol mora ici, koji je omjer? Voda pipa ili RO? Jel treba neka odredena temperatura, u cemu da ih izlegnem? Boca s pumpom? Bilo koje informacije, a da su tocne dobro bi mi dosle. Ne znam nista o ovom cudu od artemije.
Imaš u svakom slučaju dvije opcije, ili raditi artemiju s aeracijom (a kako ti trebaju 2 boce, onda ti trebaju i 2 pumpe) ili bez aeracije. Meni ja ta varijanta s pumpama i bocama koje bućkaju i bućkaju malo preglasna s obzirom da akvarije držim u spavaćoj sobi. :-[ Onda sam saznao da postoji i varijanta bez aeracije, koja možda ima nešto manji postotak izlijeganja ali za moje skromne potrebe meni sasvim dovoljno.

Stavljam 25 g obične kuhinjske soli (sitne) na 1 L vode, ako mi treba manja količina slane vode onda preračunam. Na digitalnoj kuhinjskoj vagi važem sol i onda dodam obične vode iz vodovoda koliko treba. To sve sipam u plastičnu posudu za sladoled (oko 2 cm dubine) i dodam artemiju. Tijekom dana povremeno promiješam ili "zavrtim" vodu da se jajašca malo promiješaju i to je sve. Držim na sobnoj temperaturi. Koristim 2 takve plastične posude naizmjence tako da stalno u jednoj imam spremnu artemiju. Sodu bikarbonu ne dodajem jer koristim vodu iz vodovoda koja ionako ima pH oko 8. Kako je u posudi svega 2 cm slane vode s artemijom, za uzimanje artemije koristim onu najmanju pipetu nakon što ih sa svjetlom "dovučem" gdje treba. :)

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #3 u: Rujan 10, 2012, 13:48:24 poslijepodne »
a jbl fluid artemia? promuckas i nakapas. a kosta maltene isto.

osim ako nema neke drasticne razlike u kvaliteti same hrane?

Offline valu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
« Odgovori #4 u: Rujan 10, 2012, 15:45:11 poslijepodne »
Super, hvala. Ovo ce mi fino pomoci  :klap:

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Shrimp noob
« Odgovori #5 u: Rujan 10, 2012, 17:02:43 poslijepodne »
Ova gotova artemia jbl je loša,prlja previse vodu,mal je postotak atemie,vecinom se radi o nekoj mjesavini hrane,tako da nema smisla to kupovati
ipak je ziva artemia najbolja,i kod mladih ribica potice instinkt lova,tako da se mlade ribice radovito u njoj prejedaju,i tako brze napreduju nego ribe na drugoj hrani jer ostalu hranu jedu tek toliko da jedu i prezive,a vecinom mlade ribice ju niti ne jedu,pa veci broj mladunaca ugine u prvi par dana

Offline smcm5

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #6 u: Rujan 10, 2012, 22:48:28 poslijepodne »
pa pise sve na kutiji ima uputstvo,nema tu neke mudrosti,uzmes flasu od kisele vode,odsjeces joj dno,naspes vode i kuhinjske soli i artemije po uputstvu,sve to stavis onda u akv ili u vecu teglu da moze stati i grijac i crijevo od zracne pumpe da mjesa artemiju u vodi...

Offline anita28

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Dob: 42
« Odgovori #7 u: Rujan 24, 2012, 11:53:40 prijepodne »
pa pise sve na kutiji ima uputstvo,nema tu neke mudrosti,uzmes flasu od kisele vode,odsjeces joj dno,naspes vode i kuhinjske soli i artemije po uputstvu,sve to stavis onda u akv ili u vecu teglu da moze stati i grijac i crijevo od zracne pumpe da mjesa artemiju u vodi...

slazem se sa tobom jako jednostavno i jako djelotvorno

potpisujem

Offline calejopa

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 42
« Odgovori #8 u: Listopad 02, 2012, 01:12:16 prijepodne »
evo jedan link pa pogledaj.

0955949261

Offline dbari81

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • Juvel Rio 180 (moj Guppy tank)
« Odgovori #9 u: Studeni 01, 2012, 09:01:15 prijepodne »
Ispricavam se sto upadam u temu, zanima me dali i mali guppyji jedu Artemiju. I ja bi sebi vako nesto slozio za guppyje ako jedu