Srpanj 18, 2025, 21:43:08 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Lili dwarf purple albino retic  (Posjeta: 6101 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Crochondro

• ex Crotalus
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Lili dwarf purple albino retic
« u: Rujan 06, 2012, 17:23:37 poslijepodne »
Lili, moja Bob Clark dwarf purple albino ženka! Sada ima godinu i pol, duga je oko 180cm i ima blizu 2kg. Preprezadovoljan sam s njom. Boje su joj brutalne! Vidia sam puno purple albina ali malo tako lipih ka šta je ona! Utjecaj dwarf gena na patern i boju je kod nje izražen maksimalo i mislim da će bit pravi pogodak kada uparena na SD tiger het. albino mužjaka izbaci SD tiger purple albina koji bi triba bit prebrutalan! Za sada ih tek ima par u USA dok još u Europi nitko nije proizvea tako nešto.

8)

Offline igzu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
Odg: Lili dwarf purple albino retic
« Odgovori #1 u: Rujan 06, 2012, 17:29:10 poslijepodne »
Uf uf, Lilika je zakon!
Kada bi nju mogao pariti, slijedeće godine?

Offline Crochondro

• ex Crotalus
  • Punopravni član
« Odgovori #2 u: Rujan 06, 2012, 17:51:57 poslijepodne »
Da, sljedeće godine ćemo probat pa ćemo vidit oće li je tiger uspit šarmirat! S obzirom kako napreduje mislim da će bit spremna jer će uć u sezonu sa skoro 3 pune godine šta je čisto ok jer neki pare već nakon druge godine ulaskom u sezonu i imali su dobra legla. Naravno feeding regime je vrlo bitna stavka a i sama genetika za koju se ne bojim jer dolazi direkt od najpoznatije linije na svitu  ;)

Tribaš je vidit uživo, slika ne može niti blizu dočarat boje a ni patern koji je prebrutalan. Skroz čist za razliku od SD-a koji imaju šprican patern.
Sve mi se čini da će trebat napravit komparacijske slike SD paterna i njenog da se vidi o čemu pričam!

Offline ivborosa

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #3 u: Rujan 06, 2012, 20:18:17 poslijepodne »
Zmija je uboJICA!!

Svaka tvoja zmijurina pocevsi od chondra pa sad do retica stvarno ima pedigre i poznate korijene, i meni je presuper da kod nas neko ulažetoliko truda i volje u zmije  :klap: :klap:
Akvaristika u srcu, teraristika u (cenzura) =) =)

Offline COFI

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #4 u: Rujan 06, 2012, 20:40:24 poslijepodne »
 Prelepa zmija  ;)
FREEPARTYMAN

Offline aktalv6666

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 46
« Odgovori #5 u: Rujan 08, 2012, 13:07:18 poslijepodne »
wow, ljepotica... lijepo je porasla...
....mama, ne šizi, neće me pojesti....

Offline vukovarac5

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Vukovar
« Odgovori #6 u: Rujan 09, 2012, 14:51:52 poslijepodne »
Stvarno predivna, stavi slobodno jos koju slikicu :)

Offline poseidon80

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • Herpeto&Arachno freak
« Odgovori #7 u: Rujan 11, 2012, 08:14:47 prijepodne »
Toma,od kojeg američkog uzgajivača preporučaš nabavku Super Dwarf  retic morfova?

Hvala

Offline Crochondro

• ex Crotalus
  • Punopravni član
« Odgovori #8 u: Rujan 11, 2012, 16:12:54 poslijepodne »
Od mene definitivno iako nisam Amer! Ja imam najbolju liniju super dwarfa na svijetu. Moji SD retici su potomci najboljih i najmanjih SD retica koji u sebi imaju Bob Clark albino strain(za sve tri lavander, white i purple) i anerytheristic gen. Imam original SD adult zenku koju je Bob Clark proizveo 2005 i to je bilo prvo parenje u svijetu gdje je u SD ubacen albino gen te je moja zenka samim time SD het. albino. Zbilja je minijaturna(4kg) i kad je covjek vidi ne moze vjerovat da je to retic! Parit cu je s SD purple albino het. snow muzjakom i trebao bi dobiti fenomenalno leglo kakvo se u Europi jos nije dogodilo. Otac mog muzjaka je vjerovatno prvi snow muzjak u svijetu i njega je proizveo Cory Browning. Ako nesto imas protiv domaceg slobodno kupi od od Amera, oni svasta reklamiraju kao super dwarf i tek nakon dugogodisnjeg pracenja njihovog rada covjek se moze odlucit sto i od koga kupiti! Puno Amera i Europljana svrstava Jampea i Kayuadi mikseve kao super dwarfove sto je skroz netocno. Oni su u najbolju ruku dwarfovi i narastu preko 2,5- 3 metra (zenke) i imaju preko 10-tak kg a covjek koji trazi pravog SD-a ili SD miksa treba tezit Madu, Honey, Kalotoa island miksevima koje upravo ja imam i oni su originalni SD i jedini kao takvi priznati od najjacih uzgajivaca i kolekcionara i najbolje drze i drzat ce cijenu dugo.

Evo slika moje SD het. albino zenke:

:)

Offline markomed

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
« Odgovori #9 u: Rujan 11, 2012, 16:33:54 poslijepodne »
Čovječe ja 60% ovog teksta iznad nisam skužio  :D
Al šta jest jest, skidam kapu na uloženom trudu  :up:
Predivne zmije

Offline Parisopolis

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Rujan 11, 2012, 17:17:14 poslijepodne »
Tomica brate ti si genije ebo me pas!  :D ;)

Ako nesto imas protiv domaceg slobodno kupi od od Amera, oni svasta reklamiraju kao super dwarf i tek nakon dugogodisnjeg pracenja njihovog rada covjek se moze odlucit sto i od koga kupiti! Puno Amera i Europljana svrstava Jampea i Kayuadi mikseve kao super dwarfove sto je skroz netocno.

Mislim da se epidemija krivog klasificiranja počela lagano preljevat preko hrvatskih brda...you know what I mean  :D
E i još jedna stvar Honey Island = Madu!  ;)

Offline Crochondro

• ex Crotalus
  • Punopravni član
« Odgovori #11 u: Rujan 11, 2012, 17:40:50 poslijepodne »

Mislim da se epidemija krivog klasificiranja počela lagano preljevat preko hrvatskih brda...you know what I mean  :D
E i još jedna stvar Honey Island = Madu!  ;)

Ma samo sam nabraja nazive koji obiljezavaju SD retice.  :D

Evo da mi Parisopolis bude sretan, kratki opis na engleskom svih dwarf/super dwarf retica ;)

Pulau Tanahjampea (P. r. jampeanus): Jampea Retics have a faded pattern with silvers, grays, greens, browns and yellows making up the majority of the marking. Their eyes are typically a silver\copper color. They were once said to stay under 10' and remain breedable in sweater boxes. At this time the largest captive bred specimen is in excess of 15'. Retics collected on Tanahjampea are also a legitimate subspecies.

Pulau Kayuadi: Kayuadi is an isolated island east of Selayar and Tanahjampea They are said to get no longer than 10' and remain extremely thin bodied for a Retic. Hopefully this will hold true with captive breeding, unlike the Jampeas. Pattern and color is similar to the Jampeas. Many variations in eye color have been observed. I have seen the typical orange as well as black with orange, silver with copper, copper with orange and green. These may fall into the same subspecies as the Jampeas or they may very well be their own.

Pulau Kalaotoa: The same size claims have been made about Kalaotoa as have been made about Kayuadi and Jampea. So far they haven't been captive bred to the degree the Jampeas have, so it is still up in the air as to whether they will stay as small as people tend to believe. They are very similar to Kayuadi and Jampeas when it comes to physical appearance. However, a lot of the specimens around are a lot lighter than the two aforementioned types. The truth is that these islands are all part of a small chain of islands and there are many variants on each island. To say that any of these types ALL looked a certain way would be a blanket statement and would make this writing lose integrity. These very well could also be P. r. jampeanus.

Pulau Madu "Honey Island": Pulau Madu is the smallest island in the Bonerate/Take'Bonerate chain. The runner up being Kayuadi, Kayuadi is almost as small but is far away from Madu and closer to, yet still far from, Tanahjampea. Madu on the other hand is right next to Kalaotoa. Based on that, and the lighter color that is observed in a lot of specimens, I would say these are more closely related to the Kalaotoa than any other Bonerate Pygmy locality. I also think these may turn out to be the smallest of all the Bonerate Pygmy (or "Dwarf\Super Dwarf") Reticulated Pythons. In the future the "Honeys" may also be described as P. r. jampeanus. If that were to occur I think the subspecies should be given a new name, possibly P. r. boneratensis, with all the animals from the Bonerate\Taka'Bonerate group being part of the new subspecies.

Selayar (P. r. saputrai): The island of Selayar is found south of Makassar and north of Tanahjampea. These resemble Sulawesis in appearance. They, like the Sulawesis, have weird eye colors which develop with age. They are said to max out at around 12'-15', because of this they are typically labeled as dwarves. Selayar Retics are a legitimate subspecies.

Offline poseidon80

• Punopravni član
  • Herpeto&Arachno freak
« Odgovori #12 u: Rujan 12, 2012, 00:26:13 prijepodne »
Toma, zahvaljujem na iscrpnom odgovoru  :up:

Svak imalo pametan bi pristao na zmiju iz hrvatskog uzgoja,kad već ima zaljubljenika u tu divnu vrstu.

Definitivno mi se probudio interes za SD retice,samo vidim da cijene morfova lete u nebo.

Proučavao sam Dwarfove i SuperDwarfove na stranici: http://www.prehistoricpets.com/c/24/reticulated

Vidim da su od SD morfova aktualni Platinum Anery, Tiger, Purple Het. Snow, Purple Tiger Het.snow, Anery Het. albino, Albino Tiger, Platinum, ali i cijene su paprene za veliku većinu navedenih morfova.

Da ne kažem da mi je  zapeo za oko i Piebald Retic,kojeg sam vidio na Bob Clarkovom FB profilu, samo ne  znam dolazi li u SD ili Dwarf varijanti ? Cijena mu je takva,da se čovjek treba zadužiti na 10 godina barem  :D

Kada planiraš pariti svoje primjerke?

p.s.- Zmije su ti stvarno brutalne  :up:

Imaš li možda informaciju koja je preporučena dimenzija kaveza za Dwarf mužjake?

U kakvom terariju držiš svoju Dwarf ženku?

poseidon80

« Zadnja izmjena: Rujan 12, 2012, 00:37:31 prijepodne od Chilii »

Offline poseidon80

• Punopravni član
  • Herpeto&Arachno freak
« Odgovori #13 u: Rujan 12, 2012, 14:09:34 poslijepodne »
Planiram prvo nabaviti Dwarf Jampea mužjaka iz dostupnog izvora,pa onda s vremenom SD ženku,mislim da će to biti dobra kombinacija :)

Offline vukovarac5

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Rujan 13, 2012, 11:08:54 prijepodne »
Planiram prvo nabaviti Dwarf Jampea mužjaka iz dostupnog izvora,pa onda s vremenom SD ženku,mislim da će to biti dobra kombinacija :)

Uzmes si SD Purple Tiger het. Snow , cijena stvarno prava sitnica .... kojih 40 000kn +  :)

Offline Crochondro

• ex Crotalus
  • Punopravni član
« Odgovori #15 u: Rujan 15, 2012, 00:09:36 prijepodne »
Uzmes si SD Purple Tiger het. Snow , cijena stvarno prava sitnica .... kojih 40 000kn +  :)

Nema mi ga smisla "uzimat" kada ga sam bez problema proizvedem za koju godinu!
Radim sa svim tim genima, tocnije radim sa svim genima koji su zastupljeni u svijetu 75% super dwarfova do sada.
"Uzeo" sam takve retice da mogu s njima napravit takve kombinacije da ti se mozak smrzne, a sve to u super dwarf veličini 8)

Offline poseidon80

• Punopravni član
  • Herpeto&Arachno freak
« Odgovori #16 u: Rujan 15, 2012, 02:37:53 prijepodne »

Radim sa svim tim genima, tocnije radim sa svim genima koji su zastupljeni u svijetu 75% super dwarfova do sada.
"Uzeo" sam takve retice da mogu s njima napravit takve kombinacije da ti se mozak smrzne, a sve to u super dwarf veličini 8)

Veselimo se prvom ozbiljnom leglu  :up:

Offline vukovarac5

• Punopravni član
« Odgovori #17 u: Rujan 15, 2012, 05:59:50 prijepodne »

E onda stvarno skidam kapu , i zelim ti svu srecu ovoga svijeta :)

Offline Crochondro

• ex Crotalus
  • Punopravni član
« Odgovori #18 u: Ožujak 04, 2013, 14:36:07 poslijepodne »
Red je na mali update ;)

Lili raste i biva sve ljepša!  :heart:

Offline BULL77

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 30
« Odgovori #19 u: Ožujak 04, 2013, 15:46:32 poslijepodne »
Kakva je kod hendlanja?

Offline Crochondro

• ex Crotalus
  • Punopravni član
« Odgovori #20 u: Ožujak 04, 2013, 17:40:17 poslijepodne »
Puppy tame!  :D

Svi moji retici su skroz pitomi. Najnormalnije ih vadim u bilo koje doba dana i nikad me nijedan nije ugriza niti pokusa ugrist!

Offline igzu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
« Odgovori #21 u: Ožujak 04, 2013, 19:43:38 poslijepodne »
Uf uf :P

Koliko ljepotica ima kila trenutno?

Offline Crochondro

• ex Crotalus
  • Punopravni član
« Odgovori #22 u: Ožujak 04, 2013, 20:30:39 poslijepodne »
Nisan je vaga dugo. Neću ništa govorit dok je ne stavim na vagu. Čin uvatin vrimena stavljam weight update ;)

Offline Crochondro

• ex Crotalus
  • Punopravni član
« Odgovori #23 u: Ožujak 05, 2013, 01:10:46 prijepodne »
Ova je isto slikana s mobitelom al moze proc. Dosta dobro joj ispadnu boje mada nije ni priblizno kako izgleda na suncu!

Offline crow

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški  
« Odgovori #24 u: Ožujak 05, 2013, 13:11:50 poslijepodne »
 :up: :klap: