Otkako mi je u subotu došao u sobu (na spratu, dobar primjerak) moj je. Kao mali imao sam bogomoljku, ali sam je samo držao u kutijci i to je to. To je mantis religiosa naravno, mužjak u finalnom stadiju.
Sada sam se malo ozbiljnije prihvatio posla i ukrao mami teglu od kupusa ili čega već, oprao šljunka, našao par suhih grančica i sve to montirao.
Dodat ću slike (novi sam na forumu pa ćemo vidjeti koliko je to uspjelo), ali evo ukratko razvoja:
-tegla s šljunkom i običnim poklopcem je bila samo prvog dana (samo da je izvadim iz kutije za DVD-ove, izgledalo je kao patnja)
-primjetio sam da se konstantno penje ka gore, ali ne može da se drži za poklopac pa sam dodao malo medicinskog zavoja na vrh (već drugog dana prestao je izlaziti kroz staklo)
-svratio sam do cvjećare i kupio sam mrežice i od tada nju koristim umjesto poklopca (a stavio sam je i umjesto zavoja na čvrsti jer njega koristim kad gosti dođu), ventilacija je odlična, a koristim dupli sloj radi sigurnosti
-do sada sam je hranio 4 puta (jednom i snimio, tu će biti i link napada), prilično nespretno jer sam morao rukama ubacivati leptire i skakvce
-kad sam je ulovio, na prvom hranjenju je jednom leptiru pojeo sve osim krila, a kasnije je jeo meke dijelove skakvca, nakon jednog dana pauze mnogo je agresivnije nasrtao (ulovio je skakavca par minuta nakon ubacivanja)
E sad, šta sam želio pitati: Kako da je najlakše hranim? Kako da ubacujem hranu?
Hrana mi se ne drži u frižideru jer nije adekvatno (u frižideru i zamrzivaču ipak držim hranu) i takvo umrtvljivanje nikako nije opcija. Imate li ideja da nešto izradim?
I smijem li mu dati one crveno-bijele crve iz radnje koja prodaje ribolovni materijal? Jučer i danas pada kiša i temperatura je opala pa ne znam koliko ću hrane moći da nađem u prirodi.

A evo i videa:
http://www.youtube.com/watch?v=15XTP-jJ8sw&feature=youtu.be