Ne znam točno koji je sastav ove terarijske podloge od JBL-a, ali ako ja mljevena kora u pitanju bježi od toga kao od vraga! Jednom sam izgubio prekrasnu ženku zelenog baziliska (B. plumifrons) koja je nehotice progutala komadić kore i umrla u mukama nakon tjedan dana bezuspješnih pokušaja (laksativi, klistir, operativni zahvat) da joj se zaglavljeni komadić izvadi iz crijeva. Treset je ok podloga i vrlo je jeftin. Taj treset o kojem Matija priča možeš kupiti u Zrinjevac d.o.o. koji dilaju s ukrasnim biljem. Bala komprimiranog treseta 250l, što ti je dovoljno za jako dugo vremena košta oko 300 kn, ali ga nemaju uvjek. Pošljka im stiže obično u 2.-3. mjesecu i rasproda se do 4. mjeseca. Tepison ili umjetna trava su odlične terarijske podloge pod uvjetom da ih koristimo u tererijima s vrstama koje nisu sklone kopanju (većina terestrijalnih guštera). Ja ih redovno koristim zbog jednostavnog održavanja: posisaš s njih sasušena govanca i ostatke svlakova, ubaciš u kadui izribaš Domestosom ili Sanitar WC-om, ispereš temeljito vrućom vodom, ocjediš i - gotovo! Čist terarij za 15-20 min. Vjeruj mi , puno se lakše natjerati na čišćenje terarija kad znaš da će ti uzeti pol sata a na 2 dana. Bolje za nas i što je najvažnije - bolje za naše ljubimce!