Lipanj 26, 2025, 23:53:45 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Moj mali dio svemira  (Posjeta: 8007 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline klinci4

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 51
Moj mali dio svemira
« u: Rujan 03, 2012, 11:44:08 prijepodne »
Da ne budem jedini koji je ovdje a nije pokazao šta je napravio postavit ću par slika mog jezerca sa današnjim datumom jer ono od prije postupak i ostale sitnice vas vjerojatno ne zanimaju.
Slike su ujedno da mi možete dati neke savjete ili da vidite nepravilnosti koje bi mogao ispraviti od sitnica kako šta prikriti do šta postaviti u jezero itd.
Skyp-klinci9    ako tko ima potrebu bržeg komuniciranja

Offline cicovspu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • CiCo
Odg: Moj mali dio svemira
« Odgovori #1 u: Rujan 03, 2012, 12:03:05 poslijepodne »
Lijepo je ovo svaka čast :up:

Da ne budem jedini koji je ovdje a nije pokazao šta je napravio postavit ću par slika mog jezerca sa današnjim datumom jer ono od prije postupak i ostale sitnice vas vjerojatno ne zanimaju.
Slike su ujedno da mi možete dati neke savjete ili da vidite nepravilnosti koje bi mogao ispraviti od sitnica kako šta prikriti do šta postaviti u jezero itd.

a ovo od prije i te kako zanima ljude... tako da ako imaš dokumentirano s fotkama super samo trpaj i napiši što više informacija ;)
Zaprešić / Vukovar / Križevci
Trigon190
Cayman 60

Offline inemec

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
« Odgovori #2 u: Rujan 03, 2012, 12:04:17 poslijepodne »
stvarno lijepo odrađeno. jako uredno. čini mi se da imaš dosta veliko dvorište?
jel mozes malo poslikati i onaj dio tamo gdje uzdignuto sa ciglama, sto se vidi na prvoj slici.

Offline klinci4

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #3 u: Rujan 03, 2012, 12:09:59 poslijepodne »
stvarno lijepo odrađeno. jako uredno. čini mi se da imaš dosta veliko dvorište?
jel mozes malo poslikati i onaj dio tamo gdje uzdignuto sa ciglama, sto se vidi na prvoj slici.

to je samo bivši bunar ozidan starom ciglom i u njega sam stavio zemlju i supruga nešto malo cvijeća stavila samo toliko da nije pusto za prvu godinu ali će se kasnije sa nekim planovima još bolje uklopiti. stavit ću sliku samo dok je nađem i preradim veličinu a i slike nastanka ću isto stavit

Offline elvis123

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 52
« Odgovori #4 u: Rujan 03, 2012, 12:15:12 poslijepodne »
pozdrav...interesira me čime si učvstio ove cigle po rubovima,i da li su stabilne kad staneš na njih? pošto ja imam napravljeno na sličan način a ne znam čime bih učvstio cigle da se ne pomjeraju kad se stane na njih?

Offline SparroW12

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
« Odgovori #5 u: Rujan 03, 2012, 12:15:53 poslijepodne »
Jako lijepo. Sviđaju mi se ove cigle kao rub tako možda i ja postavim oko svog. Dali možeš reći malo više informacija o jezercu (koliko litara, koje biljke, koje ribe, pumpa......???) iz kojeg dijela Vinkovaca si??

Offline inemec

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Rujan 03, 2012, 12:16:30 poslijepodne »
aha...mislio sam da si to uzidao nesta u polukrug kao cvjetnjak...tako sam ja nesta planirao napraviti, kao u polukrug, gore cvijece a u nizi dio klupu drvenu uzidati.

Offline klinci4

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #7 u: Rujan 03, 2012, 12:29:19 poslijepodne »
u jbt pitanja  :D
pozdrav...interesira me čime si učvstio ove cigle po rubovima,i da li su stabilne kad staneš na njih? pošto ja imam napravljeno na sličan način a ne znam čime bih učvstio cigle da se ne pomjeraju kad se stane na njih?
cigle samo stoje na ciglama ispod preko kojih je folija prebačena a povezao sam ih samo malterom između i ništa više i stabilne su mada ima na nekim mjestima gdje više stojim tu je malter popustio ali ne mogu upasti heheheheh
Jako lijepo. Sviđaju mi se ove cigle kao rub tako možda i ja postavim oko svog. Dali možeš reći malo više informacija o jezercu (koliko litara, koje biljke, koje ribe, pumpa......???) iz kojeg dijela Vinkovaca si??
jezero je veličine 3.5x 2.5x1 m od riba imam karase i koi šarane šarane sam uspio nabaviti  godišnjake dosta jeftino u bijeloj i crno bijeloj boji a što se tiće bilja tu muku mučim jer sam napravio zajeb oko postavljanja jer što god da stavim ovi pokidaju ili pojedu hehhehehe samo eto malo se rogolist bolje drži,imam još drijezge ili kako se već stručno kaže i vodene kuge par lopoča i sad nešto kemijam sa lotusima.Nalazim se kod vojarne

Offline klinci4

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #8 u: Rujan 03, 2012, 12:31:17 poslijepodne »
aha...mislio sam da si to uzidao nesta u polukrug kao cvjetnjak...tako sam ja nesta planirao napraviti, kao u polukrug, gore cvijece a u nizi dio klupu drvenu uzidati.
postavit ću sliku samo dok je nađem a i ja sam isto planirao napraviti klupu u sklopu toga samo što ću je izbetonirati

Offline klinci4

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #9 u: Rujan 03, 2012, 13:35:36 poslijepodne »
Lijepo je ovo svaka čast :up:

a ovo od prije i te kako zanima ljude... tako da ako imaš dokumentirano s fotkama super samo trpaj i napiši što više informacija ;)
evo nekih slika samo od tada je bilo preinaka po dvorištu oko jezera i samo jezero, ništa veliko ali neke sitnice od vodopada do okolnog ruba

Offline lordalenus

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
« Odgovori #10 u: Rujan 03, 2012, 15:03:55 poslijepodne »
lijepo, lijepo ajde samo naprijed! Super izgleda!  :)

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
« Odgovori #11 u: Rujan 03, 2012, 15:09:35 poslijepodne »
Nemoj betonirati klupe, napravi od drveta....bolje i prirodnije če izgledati.

Offline engin

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 61
« Odgovori #12 u: Rujan 03, 2012, 16:30:12 poslijepodne »
Lijepo. Ima nas koji skupljamo iskustva i interesira nas svaka faza izradnje, sitni detalji. Voda je lijepo bistra. Ona bačva filter ima 50-60 litara? Šta imaš unutra? Koliki je kapacitet pumpe? Nemaš UVC? ...
jedriti se ne mora,ali je fora

Offline klinci4

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #13 u: Rujan 03, 2012, 16:59:50 poslijepodne »
Lijepo. Ima nas koji skupljamo iskustva i interesira nas svaka faza izradnje, sitni detalji. Voda je lijepo bistra. Ona bačva filter ima 50-60 litara? Šta imaš unutra? Koliki je kapacitet pumpe? Nemaš UVC? ...
nema problema za odgovorima jer mi je donekle još sve friško ali nemoj se hvatati za moje savjete jer sam ja u tome dosta nov, bačva je od 120 litara a unutri ima lomljeni blok kao bio filter iznad toga obična spužva od 2.5 cm,iznad spužve ti je filc neki izgleda kao filter za napu samo je mekaniji i na samom vrhu mreža za zaštitu grožđa. Samo slaganje materijala sam pokupio ovdje na forumu https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=60512.0 i mogu ti reći da meni radi perfektno s tim da mi je jezero stalno na suncu.Od pumpi imam dvije jedna je 2000L i jedna 2500L spojio sam ih na bure sa običnim cijevima za el.instalacije promjera 25mm s tim da sam pumpe stavio na dvije različite visine onu jaču više na dno a slabiju 20-30 cm iznad. UVC nemam niti planiram imati bar jedno vrijeme radije ću taj novac uložiti u filter jer vidim da mi je i bez toga relativno bistro.ako hoćeš mogu ti uslikati filter pa postaviti

Offline engin

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 61
« Odgovori #14 u: Rujan 04, 2012, 21:25:32 poslijepodne »
Hvala, ne treba poslikati, shvatio sam kako je to napravljeno. Pratio sam kako su i drugi radili filtere, ali što više informacija to bolje. Kad budem radio, uzeti ću u obzir sva vaša iskustva i sastaviti nešto prilagođeno mojim potrebama i mogučnostima.
jedriti se ne mora,ali je fora

Offline klinci4

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #15 u: Rujan 24, 2012, 08:13:21 prijepodne »
 Pošto mi je ovo prva zima pa imam nekih pitanja od npr. do kad hranim, ribie kad mogu gasiti filter i da li imam još možda kakvih priprema za prezimljavanje

Offline SparroW12

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
« Odgovori #16 u: Rujan 24, 2012, 09:33:29 prijepodne »
I meni je ovo prva zima. Mislim da ribe hraniš dok se temperatura jezerca ne spusti ispod 8°C ali sada ih počni hraniti sa dobrom hranom (kvalitetnom) i dodaj im vitamina, zato što oni tjekom zime ništa ne jedu

Offline klinci4

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #17 u: Rujan 24, 2012, 11:02:11 prijepodne »
šta podrazumijevaš pod kvalitetnom, ja ih hranim sa hranom za njih i to ih ono pravo tovim hehehehheh

Offline klinci4

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #18 u: Prosinac 10, 2012, 12:31:26 poslijepodne »
koliko često je potrebno razbijati led na jezercu, jednom tjedno ili par puta u tjednu samo da znam da ih ne uznemiravam puno i ako vadim led iz jezerca gubim razinu kakvom vodom da ga nadopunim hladnom iz slavine ili toplijom

Offline tommySB

• Trade Count: (+15)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #19 u: Prosinac 10, 2012, 16:11:54 poslijepodne »
koliko često je potrebno razbijati led na jezercu, jednom tjedno ili par puta u tjednu samo da znam da ih ne uznemiravam puno i ako vadim led iz jezerca gubim razinu kakvom vodom da ga nadopunim hladnom iz slavine ili toplijom
razbij led kad vidis da ti se uhvatio,ali ne moras po cijelom jezeru razbijati...koliko ti je duboko jezero...
nemoj toplu vodu sipati da ne dođe do šoka...
CATCH AND RELEASE
Znao je reći marva je marva,u trnju jede u blatu spava, al se nikada ne uprlja ko čovjek

Offline klinci4

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #20 u: Prosinac 10, 2012, 17:43:37 poslijepodne »
u jezeru ima dubine 95 cm ali pošto je nivo malo pao sad ima nekih 90 cm

Offline inemec

• Punopravni član
« Odgovori #21 u: Prosinac 11, 2012, 11:04:47 prijepodne »
stavi ako imas neku pumpu da ti mreška vodu, pa nečeš morati razbijati led. preko zime mi na tom dijelu gdje pumpa mreska vodu bude mali otvor, a ostatak jezera bude zaleđen. Još kad snijeg zapada zatrpam cijelo jezero sa snijegom, samo taj jedan otvor ostavim gdje je pumpa.

Offline mike du

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Lokacija: wien
« Odgovori #22 u: Prosinac 20, 2012, 12:36:58 poslijepodne »
Nase jezero je dubine 1.3m i prezimilo je vec nekoliko zima nismo nikada razbijali led i nije bilo nikakvih posledica.Negde smo procitali da svako lomljenje leda remeti hibernaciju riba u zimskom periodu te ga treba izbegavati.Kao sto smo rekli za sad je sve ok

Offline klinci4

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #23 u: Travanj 04, 2013, 11:45:07 prijepodne »
imam i ja sad jedno pitanje, razmišljam napraviti neke male preinake oko ribnjaka, mislio sam kad dođe malo bolje vrijeme isprazniti jezero i na samo dno staviti jedno 3 cm zemlje i na to po centimetar pijeska i prosijanog šljunka. Zemlju bi stavio zbog bilja od kojekakvih trava do lotusa a ujedno bi sklonio kante i posude u kojima se trenutno nalazi sve to pa bi trebalo na oko biti još ugodnije i ljepše. Da li netko ima jezerce sa zemljom na dnu i kakvo je njegovo iskustvo s tim i da li je to dobra zamisao.

Offline koiman

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
« Odgovori #24 u: Travanj 04, 2013, 12:05:34 poslijepodne »
Mislim da ti zemlja nije potrebna. Na YT sam vidio da ljudi stavljaju sitnu separaciju šljunka i to funkcionira. U separaciju će se nakupiti dovoljno mulja da bilje ima potrebnu količinu hranjiva. Ako imaš hrabrosti samo naprijed.