Lipanj 25, 2025, 17:21:50 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: bradata agama  (Posjeta: 1688 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline inemec

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
bradata agama
« u: Rujan 03, 2012, 08:17:56 prijepodne »
Htijeo bi znati kako ju je najlakse i sto bezbolnije za životinju naviknuti na ruke. Mislim ne da se gnjavi po rukama i to, nego čisto da se neboji kad zadem rukom u terarij ili ju zelim izvaditi van.
Jos je poprilicno mala, neka 3mj (od skorpca) s tim da je kod mene ne punih mjesec dana. Svaki puta kada joj stavljam hranu u zdjelicu ako je u blizini ili kada ju pokušam izvaditi van sva se napuše i otvori usta.
Kontam da ju tako svaki puta isplašim jadnu a ne želim to. Pokušavam da ne radim nikakve nagle pokrete da se ne uplaši ali se to svejedno dogodi.

Pa me čisto zanima kakva su vaša iskustva s tim i dali radite nešto da bi ih lakše privikli na sve to. Posebno nebi htijeo da jos kad naraste na svoju punu veličinu da mi napada ruke ili jos gore prste mi odgrize  :D

Offline schoko

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: zagreb
Odg: bradata agama
« Odgovori #1 u: Rujan 03, 2012, 10:54:07 prijepodne »
Bez brige naviknut ce se,svi moji gusteri se bili agresivni kad su bili manji ali kako su rasli su postajali sve mirniji
ali pokusavaj ju po malo probat uzet u ruke,ali ne i stalno da zivotinja nebude pod stresom
 ;)

Offline inemec

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Rujan 03, 2012, 11:28:49 prijepodne »
hvala ti na odgovoru  :) malo si me utješio  ;)

Offline schoko

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: zagreb
« Odgovori #3 u: Rujan 03, 2012, 17:19:39 poslijepodne »
 ;) ;)

Offline ifsilon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • U usta ga vista, bejbe!
    • Ifsilon Exotics
« Odgovori #4 u: Rujan 03, 2012, 21:43:56 poslijepodne »
Nisam ziher da li bi pomoglo, ali probaj je hraniti iz ruke. Točnije na ruku stavi fobasa ili brašnara (nešto kaj ti neće otrčati sa ruke) i drži ruku u terariju dok ona sama ne dođe do tvoje ruke. Tako će tvoju ruku povezivati sa nečim ugodnim i neće je gledati kao prijetnju. Samo strpljivo i sve kaj radiš radi potpuno polako, bez naglih pokreta.

Offline Black Angel

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 42
« Odgovori #5 u: Rujan 03, 2012, 22:07:50 poslijepodne »
Svaka je za sebe slučaj.. ja sam svoju tražila svaki dan po terariju dobrih 10 minuta prvih 2 mjeseca... dok nije dovoljno narasla da je uočim bez povećala :D
navikavala sam ju hranom i vodom, sad kad vidi špricu sa vodom dolazi bez problema na ruke i pije, iako.. čitajući po raznim forumima,tek sa 4 mjeseca kao ju treba se malo više hendlat i privikavati na ruke .. ali opet.. ima agama koje nakon 10tak dana dolaze u ruke i jako su znatiželjne i sve moraju vidjeti :)
Strpljenja..svaki dan pomalo ,brašnar između prstiju ,malo salate.. mito i korupcija čine čuda  :clown:
BOŽE! Molim za MUDROST, da ga razumijem , za LJUBAV, da mu opraštam, za STRPLJENJE, za njegove hirove, jer ako te zamolim za SNAGU,
prebit ću ga !!!!
OH,I'M SORRY,DID I HURT YOUR KNIFE IN MY BACK?!

Offline inemec

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Rujan 04, 2012, 07:33:28 prijepodne »
 :D hvala na odgovorima. Tako nesta sam si i mislio. Kao i pse a i ljude  :D namamit ju s necim da mi dode.

Offline inemec

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Listopad 03, 2012, 13:03:59 poslijepodne »
eto sam da javim da se ipak malo prilagodila  ;)
sada je vec malo veca i vise se ne sakriva kada je netko u sobi, izade van i prati sve sta se desava. jucer sam je uspio namamiti da mi dode pojesti malo kelja iz ruke  :)

e da i dali netko zna kakav sluh i vid imaju bradate agame? nekako sam skontao da poprilično dobro čuje i reagira na zvukove.

Offline marijan2

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 32
« Odgovori #8 u: Listopad 03, 2012, 19:05:59 poslijepodne »
gušteri općenito imaju vrlo dobro razvijen osjet sluha, budući da su relativno mali pa nemaju veliko vidno polje. tarantule i ostali pauci su naprimjer jako osjetljivi na vibracije(glavni adut za lov plijena). samo zamisli neku životinju i razmisli je u prirodnom staništu, što sve treba da bi uspješno preživjela :) priroda čini čuda kad je u pitanju prilagodljivost preživljavanje