Kolovoz 02, 2025, 20:47:45 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: 8 godina tog podforuma  (Posjeta: 1143 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
8 godina tog podforuma
« u: Rujan 02, 2012, 09:25:40 prijepodne »
Još malo pa če biti 8 godina odkad radi taj podforum...tačno če to biti u listopadu. Malo sam prolijetio prve postove i stvarno kako se to pisalo o svačemu..naravno o ciklidima...i sve što je vezano za njih. Onih prvih pisaca više nema na forumu (izuzev nekih),a dodju novi i novi i tako se ciklid priča dalje vrti.
Šta mogu da rezimujem...ciklidstika se u tih 8 godina puno "razrasla", dok je u početku bio uski izbor ciklida, sad ima zbog nekih stvarno velikih entuzijasta retkih ciklida i u HR...sve je to pozitivno...i naravno i taj podforum jeste dao doprinos i neke ciklidaše...skroz dobu postojanja tog podforuma tako nadahnuo , da su u neki odredjeni period pomicali granice ciklidistike.
Ja bih posebno izdvojio, da su se latinska imena ciklida tako dobro prihvatila i to jeste jedan pozitivan znak...ipak u početku tako nije bilo.Poznavanje latinskih imena jeste dio opšte kulture akvarista i to, kad su kontakti ili pisanje na tuđim forumima te kako nužni.
U tim osam godina pomoču stručnih knjiga, videa i DVD, znalo se više i sve se to tu i razmotrilo te prihvačalo neke nove ideje i rešenja.
Pravili su se i sad se prave veliki akvariji u kojima se prezentira sva ljepota ciklida....radili se DIY pozadine...slalo se i slike na različita takmičenja....
Tako, kaposkid tom podforumu, ipak, da njega ne bi bilo ciklidaši bi ga sigurno izmislili .
Dandanas su novi ciklidaši, isto taki željni znanja te prihvatanja novih i novih izazova, kojih u ciklidistiki nit nema tako malo i sve to je nekako garant, da če se ciklidistika i dalje razvijati i širiti....a to je i primarni cilj toga podforuma.Mogu jedino žaliti što se neka stara garda više ne javlja ali život je takav čupav i dlakav a i oni če se kat tad javiti...ipak ciklidistika jeste ko prva ljubav....a nju ne zaboraviš čitavog života.

I za kraj:Neka blista snaga ciklida :klap:

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
Odg: 8 godina tog podforuma
« Odgovori #1 u: Rujan 02, 2012, 09:48:14 prijepodne »
Vec toliko je proslo? Ja nisam toliko dugo na forumu ali dovoljno dugo godina da se sjetim nekih dragih osoba kojih vise nema tu na forumu..i to mi je strasno zao..nekad pomislim,pa mozda se uskoro vrate i iznenade sa novim slikama...ali eto...
Volio bih ponekad sa nekime i raspravljat o biotopu Tange..eto..imao sam i prilike nabavit neke puzeve(poljske kolege su mi cak poslali specijalizirani magazin za Tanganyika ciklide gdje je napisan rad o hranjenju razmnozavanju i drzanju neothauma puzeva...svaka im cast!do sad sam mislio da se ne mogu drzat u akvariju,nacin prehrane je problem),cak i rakove iz Tange(sad zadnje sto sam vidio i iznenadio se je mala vrsta raka koja obitava u puzevoj kucici...pa nisam ni znao da to postoji!haha ali problem je kako uvest iz EU u Hrvatsku ..sa kim?koga to uopce zanima u RH?Vise se raspravljam sa strancima.
I onda..kad gledam slike,samo kompleksi haha,lako sto su veliki tankovi,to svako moze(jedino trenutno ja ne dok ne sredim stan)vec koje ribe..organizmi iz jezera opcenito,pa ekspedicije(svako od nas je bar jednom pomislio..uff da mi je malo zaronit u jezero)...
No..Bojko,nije te dugo bilo..lijepo te je opet vidit,nadam se da ce se i drugi vratiti...
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
« Odgovori #2 u: Rujan 02, 2012, 10:00:25 prijepodne »
Vratiče se oni.....sad če da pročitaju tu temu...ipak ja sam uvjeren, da oni čitaju..pa če jih nostalgija uhvatiti i oni če se vratiti...kakop Faber reče novim tankovima, novim rešenjima i novim ciklidima :)
Faberov post me je još više uvjerio, da sve što se piše i radi na tom podforumu jeste korak u pravu smijer i da valja onaj moto kod ciklidaša : svi za jednog jedan za sve i da ciklidaši neznaju za granice..I da Faber svaki je tank unikat za sebe, bio to u hiljadama litara ili u 50 litara...za sve treba imati neko znanje, volju, ideju i maštu...i da snovi kad pređu u ideju, ta se kat tad i ostvari...

Eto...

Offline dante

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #3 u: Rujan 02, 2012, 13:00:07 poslijepodne »
Kolko vidim, Bojka nam je uhvatila nostalgija...
Izgleda da je shvatio da je ostario!  :P
 :D :D :D
Bojko legendo!  :up:
Nadam se da ćeš nas doć posjetiti na AkTer!  :yahoo:

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
« Odgovori #4 u: Rujan 02, 2012, 14:17:47 poslijepodne »
Ma prošao 50 -tu pa si opet poželio ciklide....stara ljubav ne rđa, rekao je Karadžić i ja tako mislim... ;) pa da se ciklid snaga još dalje širi :klap:

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #5 u: Rujan 03, 2012, 10:00:47 prijepodne »
je, je, ima stare bande koja ni akvarije više nema...ali neće oni još dugo bit suhi, neće..znam iz vlastitog iskustva :D :D

Bojko se reaktivirao do daske, čovjek odmah dobi volju promijenit konačno vodu u akvarijima! :D zakon  8)  :zagrljaj: