Kolovoz 12, 2025, 15:18:49 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Radi ili ne radi?  (Posjeta: 595 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Vran

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
Radi ili ne radi?
« u: Rujan 01, 2012, 19:47:28 poslijepodne »
Pozdrav forumaši.
Imam jedno pitanjce, dobio sam od kolege s posla Juwel 60 akvarij, svjetlo ne radi, filter ne radi.., ali imam pitanje u vezi gijača.
Znači, grijač je Juwel 50w i ja ne znam da li radi, a i ako radi, onaj mali regulator je ispao van i ja sam ga vratio nazad, ali ne znam d li sam ga vratio točno, odnosno da li grije na tu temperaturu koju i pokazuje.
Sad sam nalio vodu u jedan mali vanjski preljevni filter 10 litarski i stavio grijač unutra i nariktao na 25 stupnjeva da grije. Voda kad sam je nalio bila je oko 20 stupnjeva.
Znači pitanje je, ak je grijač ispravan, koliko otprilike bi mu trebalo da zagrije tih 10 litara na 25 stupnjeva?
Humor prenosi dušu preko ponora i uči je da se igra vlastitom boli. -Anselm Feuerbach

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
Odg: Radi ili ne radi?
« Odgovori #1 u: Rujan 01, 2012, 20:19:35 poslijepodne »
nemoj se igrati sa grijacima za koje nisi siguran da su 100% ispravni. Ne vrijedi tu riskirati nista, grijaci kostaju sicu.
Kaj se tice filtera, mozda je samo zastekao rotor na pumpi od stajanja ili necega, provjeri to.
Kaj se tice rasvjete, vjerojatno prigusnica. Ne znam tocno koji tip poklopca imas, ali da se srediti. Ako je onaj stari ka ima jednu T8 od 15W onda trebas razlijepiti onaj poklopac na zadnjoj gornjoj strani poklopca i unutra je prigusnica. No prije toga provjeri lampu.

Offline Vran

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Rujan 01, 2012, 20:35:49 poslijepodne »
Hvala kinggo, znam da se nije dobro igrat s ničim, al nadao sam se da barem nešto radi.
Evo prošlo 40 minuta ni stupnja nije digao temperaturu, tak da najvjerojatnije....
Kaj se tiče ovog akvarija, poanta je u tome da sam ga stvarno neplanirano dobio, kolega prije 3-4 godine kupio djeci, sad je sve počelo rikavat i jednostavno odusto, a kak ja več imam akvarije pitao nmene jel mi treba još koji  :D
Stvar je u tome kaj hoću ovaj uredit bez ikakvih troškova, dobro ne baš nikakvih al kaj je moguće manjih.
Filter sam izrezao i izbacio van. Imam doma jedan mali akvarij 30X15X22 cca 10l i njega sam preuredio za vanjski preljevni (stavio komore). Imam doma jednu Wave pumpu 700 l/h i ona ide u taj filter.
Poklopac sam rastavio i izbacio staru rasvjetu van, da T8 15W, i stavio novu prigušnicu i T5 36W lampu.
Imam doma dva grijača od Wave-a ali su po 300W i predugi (mislil sam stavit grijač u filer da imam što manje opreme u akvariju).
Bum mu još dal šanse, možda dela.  :up:
Humor prenosi dušu preko ponora i uči je da se igra vlastitom boli. -Anselm Feuerbach

Offline Vran

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Rujan 02, 2012, 11:15:11 prijepodne »
Jok, ništa od njega.
Dakle, kupujem grijač 50W, što krači to bolji.  :D