Kolovoz 02, 2025, 20:58:12 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Kupanje pasa u ZG  (Posjeta: 5296 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Grale

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
Kupanje pasa u ZG
« u: Kolovoz 30, 2012, 10:22:03 prijepodne »
Jučer smo žena i ja išli s malom labradoricom do Maksimira na ono malo tzv. "Četvrto jezero" da se pas upozna s vodom. Upoznavanje je trajalo ravno 10 sek nakon čega se bacila u vodu loveči žabu :). Sad mene brine, pošto je ta voda prilična žabokrečina i muljasta, da li psu nešto može biti s obzirom da ona i malo popije te vode. Bil je na tom jezeru i neki tornjak koji se je kupal i plival, kaže gazda da se često kupa u tom jezeru.

Kakva su Vaša iskustva s kupanjem pasa na Jarunu i Bundeku? Našel sam neke stare postove na netu od prije par godina da se kao ne smije, al ljudi odu. Ipak su Jarun i Bundek čišći od Maksimirskih jezera. Kakva je danas situacija?

Offline Zeleni

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
Odg: Kupanje pasa u ZG
« Odgovori #1 u: Kolovoz 30, 2012, 10:53:30 prijepodne »
pošto živim blizu maksimira, moj pas se zna otić tu i tamo okupat, ali u jutarnjim satim dok još nema puno ljudi... nikad mu ništa nije bilo... na jarunu i bundeku nikad nisam bio, nego kako imamo viksu na kupi idemo tamo bar jednom tjedno i onda se ispliva da nemre hodat... :)

Offline cann

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #2 u: Kolovoz 30, 2012, 11:30:56 prijepodne »
stajačice znaju bit opasne zbog leptospire interogans..bolest leptospiroza..pa treba pripazit..

Offline mops

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 35
« Odgovori #3 u: Kolovoz 30, 2012, 12:51:51 poslijepodne »
Ako je pas uredno cijepljen protiv zaraznih bolesti nema straha od leptospire, a titar u HR nije toliko opasan. Evenutalno ako se se sekundarno zarazi, onda postoji problem. Ako se počne čohati onda ga se može okupati u običnoj vodi ili u plivaseptu.
...buduća "zločesta" teta veterinar :P....

Offline Pandorica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 41
« Odgovori #4 u: Kolovoz 30, 2012, 12:57:40 poslijepodne »
Ako ideš prema Samoboru - jezero Rakitje je pun pogodak...  :up: čak je i polupresušeno jezero Orešje ok, ali samo na par mjesta...
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline mops

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 35
« Odgovori #5 u: Kolovoz 30, 2012, 13:23:06 poslijepodne »
e i da, kaj se tiče Jaruna i Bundeka, treba pazit di pustit pse jer zaštitari vole naplatit kaznu, u Maksimiru te sam upozore, a na Bundeku trče s komunalcem XD
...buduća "zločesta" teta veterinar :P....

Offline Pandorica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 41
« Odgovori #6 u: Kolovoz 30, 2012, 13:31:35 poslijepodne »
da... na jezeru Orešje se psi ne smiju kupati, ali nitko ti ništa neće reći ukoliko nikoga ne ometaš... 1x dnevno onuda prolazi čuvar na tomosu, obično navečer i vidio me masu puta - nikad ništa nije rekao... :)
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline Salem

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb, Travno
« Odgovori #7 u: Kolovoz 30, 2012, 20:48:24 poslijepodne »
A ja sam mislio da je na Maksimiru puštanje pasa zabranjeno da ne bi pojeli labudove  - ili se to promjenilo?

Offline ribovlasnik

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
« Odgovori #8 u: Kolovoz 31, 2012, 01:25:09 prijepodne »
Svaki dan, ili svaki drugi sam u Maksimiru sa svojim psom, i naravno da odmah bućne u vodu. U treće jezero http://www.park-maksimir.hr/maksimir_hr/Maksimir_karta.htm, tam gdje su čamci i kornjače. Najbolje je otići na kraj jezera da se ne vidi sa šetališta baš. Nikad nije imala nikakvih problema zbog vode. Ja je niti ne istuširam doma poslije. Inače, ne smiju se kupati nigdje osim u četvrtom jezeru. Dođe čuvar i opomene, zavežeš psa, čuvar ode, odvežeš psa. Tak svi rade. U drugom jezeru, onim sa opakim labudom (al stvarno - tjera pse proć), nitko ne pušta pse. Isto tako u peto jezero ne smiju, ribiči odmah polude.

Na Jarunu sam vidio pse da se kupaju kod starta za veslače, ona strana prema nasipu.
Zagreb, Kvatrić

Offline Strippy

• Punopravni član
  • Dob: 45
« Odgovori #9 u: Kolovoz 31, 2012, 07:47:29 prijepodne »
Ako je pas uredno cijepljen protiv zaraznih bolesti nema straha od leptospire, a titar u HR nije toliko opasan.
Moj pas je bio uredno cjepljen protiv leptospire pa je obolio od nekog drugog tipa leptospiroze koji je bio otporan na cjepivo i dok su veterinari otkrili sto je vise mu nije bilo spasa... To ljeto je desetak pasa umrlo od toga, tako da uredno cjepljenje nije pravilo. ;)
Split / Hrvatska

Offline div

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • wave 250 l biljni
« Odgovori #10 u: Rujan 12, 2012, 18:10:13 poslijepodne »
Pa na savi ima dobro kupalište za pse mi sa zapadne strane grada tamo vodimo pse nitko vas ne tjera niti kaj  apsi uživaju .
U ravnini Prečkog fino spust napravljen do vode .
Doma kad dođemo tuširanjei sve OK.
UZ nasip uvijek ima pasa pa se odmah i istrči .