Lipanj 25, 2025, 23:45:49 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Naše jezerce  (Posjeta: 3718 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline sanja i mario

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
Naše jezerce
« u: Kolovoz 28, 2012, 19:43:48 poslijepodne »
Bok svima evo da i mi damo koju slikicu i napišemo nešto.
Jezerce je oko 15kubika, folija je 8x10m ima dvije razine dubine 1.0 i 1.7m
ima dva filtera PONTEC ..2300l/h i jedan ručni rad od 60L vol..filterai pumpa za njega ..5000l/h ..UVC..JBL AquaCristal UV-C Series II 36w i jos skimmer 2500l/h
imam 3 velka kojia stara 8g.i nekoliko karasa
sad moram jos riješiti rubove pokriti foliju i eto uglavnom to je to

Offline inemec

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
Odg: Naše jezerce
« Odgovori #1 u: Kolovoz 29, 2012, 07:50:07 prijepodne »
jako lijepo napravljeno. još kao što kažeš samo te rubove srediti i to je to  :up:
super vam se ovaj lopoč razbacao  ;)

I svakako svaka čast za filtraciju. Ako se smije znati kolko vas je izašlo sve skupa, pumpe i filtere.

Offline klinci4

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 51
« Odgovori #2 u: Kolovoz 29, 2012, 09:09:50 prijepodne »
svaka čast, samo me zanima da li će ti taj filter od bureta uspijet odraditi za tu količinu, pitam jer ja imam slično napravljen ali u jeftinijoj varijanti i mogu ti reć da sam ga svaki 3-5 dan čistio (mislim na gornji sloj filtera)
Skyp-klinci9    ako tko ima potrebu bržeg komuniciranja

Offline tomkranj

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Kolovoz 29, 2012, 16:29:10 poslijepodne »
ljepo, ljepo  :)  jel može neka slika tvojih koi-a izbliza? :)

Offline sanja i mario

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #4 u: Kolovoz 29, 2012, 18:59:47 poslijepodne »
Evo ovako
 filter PONTEC je prije 3g. kostao cca 1300kn,
 skimmer cca 450kn
 pumpa za skimmer cca 300kn
 UVC lampu mi je kolega dovezao iz Njemačke i kostala je 1250kn
pumpa za glavni filter cca 500kn
 filter bure 150kn
e sad u buretu od filtrirajučih materijala ima BIO BALS kuglica,SERA BIO FIBRES,filter spužve

filter ču slikat i pokazati kako sam to napravio pa možda netko i dobije neku ideju.
filter radi odlično i super sam zadovoljan kad se ma dubini od 1.7m vidi šljunak i pijesak voda je super bistra
Sa tim čiščenjem sam i ja imao problema pa sam svašta izmišljao ali ako je jezerce stalno na sunci i zelenkasta voda,alge nema druge nego UVC lampu.

budem dao i slikice kojiča.

Sad jedino trebam napraviti nesto za preko zime neku pumpu da lagano vrti vodu na površini da nesmrzne,pa ako ima netko neko riješenje ili ideju.

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
« Odgovori #5 u: Kolovoz 29, 2012, 21:44:41 poslijepodne »
a da staviš neku fontanu?

Offline klinci4

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #6 u: Kolovoz 29, 2012, 21:45:28 poslijepodne »
to za preko zime i mene zanima pa bi i meni dobro došao neki savjet, mada sam ja mislio iskoristiti pumpu za fontanu koju sam sklepo a vidi se i u avataru ali ne znam sa koje dubine bi pumpa trebala uzimati vodu da je temperaturno ne izmješa jako.
Inaće bi mi ovo bilo prvo prezimljavanje pa me sve strah da mi ribice ne pocrkavaju

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
« Odgovori #7 u: Kolovoz 29, 2012, 21:51:55 poslijepodne »
Ako je jezerce duboko metar ili više, samo se stavi stiropor i u njega stavi cev, kako bi izašli gasovi van...drugo nam ne treba, jer ima voda na 1m dubine 4 stupnjeva što je sasvim dovoljno za ribe.
Ako imamo jezerce manje od 1 metra mi trebamo imati uklopljenu fontanu ili crpku, da se ne napravi led, a ujedno i vodu obogaćujemo kiseonikom.Naravno kod poslednje varijante mi moramo svake toliko kontrolirati nivo vode u jezercu

Offline klinci4

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #8 u: Kolovoz 29, 2012, 22:06:37 poslijepodne »
moje jezero je malo manje od metra koji cm tako da ću ipak ovu fontanu iskoristiti za tu svrhu samo ću cijev smanjti ispod površine toliko da mi vodu ne bučka van i mislim da bi to bilo ok

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
« Odgovori #9 u: Kolovoz 29, 2012, 22:13:04 poslijepodne »
Pa i ne trebaš.Ribe se ionako ukopaju u mulj i čekaju kraj zime.Ti jim samo sredi, da se ti jezerce kroz ne zaledi, da ti se ribe ne otrujeju...a ako očeš onda ostaviš fontanu da radi i onda češ na tom mestu imati bez leda.

Offline klinci4

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #10 u: Kolovoz 30, 2012, 08:31:10 prijepodne »
filter bure 150kn
e sad u buretu od filtrirajučih materijala ima BIO BALS kuglica,SERA BIO FIBRES,filter spužve
ako ti nije problem i ako se slučajno sječaš cijene svega toga u buretu jer možda do proljeća uspijem nešto nagrecati para za nešto bolje u filter od ovoga što imam

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
« Odgovori #11 u: Kolovoz 30, 2012, 10:23:17 prijepodne »
Možeš taj filtr material i sam da uradiš eto par ideja : drveno uglje, pesak, neki stave i vreče od džakova...

Offline klinci4

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #12 u: Kolovoz 30, 2012, 14:13:01 poslijepodne »
Možeš taj filtr material i sam da uradiš eto par ideja : drveno uglje, pesak, neki stave i vreče od džakova...

Pa i jesam sve je to ono što sam imao pri ruci od lomljenog bloka kao dolnji sloj bio filtera, obične spužve 2,5 cm debljine onda filca koji izgleda kao filter za nape samo mekaniji i u gornjoj zoni mrežu za zaštitu grožđa ali sam čitao ovdje po forumu da ljudi stavljaju sječene komade bužira za elektro instalacije dva različita promjera neke spužve kao grube koje su skupe i obične spužve i da im je to sve perfektno i da takvi filteri odlično filtriraju.
Sve me to zanima jer mi je jezerce stalno na suncu a biljaka nema nešto puno jer je to staro sve skupa nekih 3 mjeseca a i zajeb sam napravio što nisam prvo napravio kao što kažu ono cikliranje sa biljkama prije stavljanja riba nego sam ja to sve nahnadno dodavao pa kako dodam nešto trave ribe pojedu

Offline sanja i mario

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #13 u: Kolovoz 30, 2012, 18:55:16 poslijepodne »
U Tomašici sam nabavio BIO BALS  kuglice od 40 mm ,,,http://www.aqua-terra.biz/eshop/?punjenje-filtera,59
a SERA BIO FIBRES sam kupio kod mene u Daruvaru u jednoj trgovini imao je 0,5kg i prodao mi je to za nekih stotinjak kuna.
a spužvu sam kupio u pet centru ima i u Tomašici ali je dosta skupa.

Offline engin

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 61
« Odgovori #14 u: Kolovoz 31, 2012, 22:06:58 poslijepodne »
Lijepo izgleda, još što kažeš da se pokrije folija. Koji je kapacitet pume koja tjera vodu preko onih kamenja? Sa strane mislim da dolazi još jedna cijev. Opčenito, koliki mora biti kapacitet pumpe za potočić?
jedriti se ne mora,ali je fora

Offline sanja i mario

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #15 u: Rujan 02, 2012, 21:50:27 poslijepodne »
Pa na slapu je protok 5000l/h to je ujedno i glavni filter i sa uv lampom, a ova druga cijev je pomocni filter on je 2300l/h,imam u planu taj pomocni filter slozit da tera vodu kroz glinenu amforu u koju bi jos stavio svijetlo.

Offline engin

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 61
« Odgovori #16 u: Rujan 03, 2012, 16:49:16 poslijepodne »
Pa na slapu je protok 5000l/h to je ujedno i glavni filter i sa uv lampom, a ova druga cijev je pomocni filter on je 2300l/h,imam u planu taj pomocni filter slozit da tera vodu kroz glinenu amforu u koju bi jos stavio svijetlo.

Aha, nov sam u tome, pa mi je izgledalo da je suprotno, na slapu 2300 l/h. Koliki je onda neki minimum protoka za potočič i slap? :roll:
jedriti se ne mora,ali je fora

Offline sanja i mario

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #17 u: Rujan 03, 2012, 21:38:53 poslijepodne »
Pa ako budeš složio manji uži slap onda ti je dovoljno 3000l/h,jedino kad pumpa mora terat kroz filter i dugačko crijevo i jos k tome ako mora terat vodu vislje u zrak onda ce ti oslabit protok, možda sa 3000l/h če ti past na 2500l/h,pa eto po mom ti je bolje imat malo jaču pumpu,i ako ti je prejaki protok za filter ti mozes stavit razdijelnik pola u filter pola jos dodatno na slap ili na nesto drugo fontanu nekakvu.