Kolovoz 12, 2025, 16:08:37 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Haqos EXPRO 500 zuji  (Posjeta: 1713 vremena)

0 Članova i 5 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Najki

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 34
Haqos EXPRO 500 zuji
« u: Kolovoz 27, 2012, 23:17:35 poslijepodne »
Danas mi je stigao dugo očekivani Haqos EXPRO 500 filter, kojega sam odmah upogonio, no filter mi zuji. To me začudilo jer znam da ga svi hvale i pisu da je nečujan. Napunio sam ga vodom do vrha prema uputstvima i stavio u pogon, odmah je potegao vodu i normalno profunkcionirao, jedini problem je što zuji. Pretpostavljam da je unutra zrak, pa me zanima dal ga je moguče nekako odzračiti ili učiniti nešto drugo da zujanje prestane?? Hvala

Offline Malky

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
    • Akvarij NET
Odg: Haqos EXPRO 500 zuji
« Odgovori #1 u: Kolovoz 28, 2012, 00:33:29 prijepodne »
pa malo ga protresi

Offline Werther

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • Betta Svijet
« Odgovori #2 u: Kolovoz 28, 2012, 00:40:59 prijepodne »
Meni isto u određenoj mjeri zuji, probat ću onda i ja nešto napraviti da ga utišam... :)

Nego, kako ga se protrese, dok je još na staklu (to sam probao i ne pomaže) ili ga treba skinuti pa protresti i vratiti? I šta si Malky ono pričao za njega, mislim da je baš bila riječ o tome što treba napraviti da povuče kako treba? Ne mogu se nikako sjetiti, a znam da si mi spomenuo?

Offline ZliBrka

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #3 u: Kolovoz 28, 2012, 07:31:36 prijepodne »
Napunite filter do oznake, stavite glavu, zatvorite izlaz vode, otvorite max ulaz vode, ukljucite filter, posle cca 30-ak sekundi otvorite izlaz i sve bude OK.
Bar je tako kod mene bilo.
Imao sam mali problem sa zrakom kad mi je filter stajao iza malog akv (kao na ravnom) dok nisam shvatio da je malo nagnut nazad i da ga to zeza. Dok je visio na vecem akv nikad nije bilo tih problema.
« Zadnja izmjena: Kolovoz 28, 2012, 07:42:47 prijepodne od ZliBrka »
"Dišemo slobodno jedino kad nas s drugima povezuje zajednički cilj koji nadilazi naše JA."  Zemlja Ljudi

Offline Malky

• Punopravni član
    • Akvarij NET
« Odgovori #4 u: Kolovoz 28, 2012, 11:12:55 prijepodne »
evo vec Brka odgovorio  :up:

Offline Najki

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Kolovoz 28, 2012, 12:04:49 poslijepodne »
Napunite filter do oznake, stavite glavu, zatvorite izlaz vode, otvorite max ulaz vode, ukljucite filter, posle cca 30-ak sekundi otvorite izlaz i sve bude OK.
Bar je tako kod mene bilo.
Imao sam mali problem sa zrakom kad mi je filter stajao iza malog akv (kao na ravnom) dok nisam shvatio da je malo nagnut nazad i da ga to zeza. Dok je visio na vecem akv nikad nije bilo tih problema.

ja sam primjenio tvoju metodu ali nije pomoglo... sve sam uradio kako si opisao i zrak i cijevi je izašao, ali filter i dalje zuji... i prije stavljanja u pogon, nije se vidjela crta razine vode, značio filter je bio napunjen vodom do kraja, a čim sam ga stavio u pogon, razina vode se je spustila tik ispod one crte do koje treba biti voda i sada tako stoji  :punch: pokusao sam ga nagnut lijevo desno ali nije pomoglo... jel ima jos koji nacin??

Offline Malky

• Punopravni član
    • Akvarij NET
« Odgovori #6 u: Kolovoz 28, 2012, 16:43:56 poslijepodne »
jel opce ide voda kroz njega ili vrti na prazno?

Offline Najki

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Kolovoz 29, 2012, 09:50:51 prijepodne »
ide voda, sve normalno radi... čak sam pokusao lijevkom kroz izlaz napuniti filter i uspio sam, ali i dalje je zujao... držao sam se svih uputa kako ga treba pokrenuti i pokusao jedno 10-ak puta... fino izbaci zrak iz cijevi , ali se zujanje ne stisa... poslao sam ga sad natrag u elegancereef da oni pogledaju sto nije u redu... nadam se samo da nije u pitanju moja nesposobnost...

Offline Zorz

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #8 u: Kolovoz 29, 2012, 10:22:17 prijepodne »
ide voda, sve normalno radi... čak sam pokusao lijevkom kroz izlaz napuniti filter i uspio sam, ali i dalje je zujao... držao sam se svih uputa kako ga treba pokrenuti i pokusao jedno 10-ak puta... fino izbaci zrak iz cijevi , ali se zujanje ne stisa... poslao sam ga sad natrag u elegancereef da oni pogledaju sto nije u redu... nadam se samo da nije u pitanju moja nesposobnost...

Nevezano uz ovaj expro 500, ja sam jednom kupio atman hf 0300 koji je bio toliko bucan da nisam mogao spavati u sobi. U isto vrijeme sam imao tri takva atmana u pogonu koji su bili necujni.

Sve sam rastavio i pregledao i nije bilo vidljivih octecenja  niti na rotoru ni nigdje, ali svejedno je jako zujao i vibrirao. Reklamirao sam ga nakon dva dana i trazio novi koji je naravno bio necujan.

Ipak je to kineska proizvodnja i moguce je da je na jednom od 100 primjeraka rotor  malo excentrican i to dovodi do zujanja.

Vidjet ces sto blue veli na to. U svakom slucaju, nisi pogrijesio sto si uzeo taj filter jer je super.

Offline Werther

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • Betta Svijet
« Odgovori #9 u: Kolovoz 29, 2012, 10:33:29 prijepodne »
Ja sam sinoć nešto pokušavao i nisam uspio, probat ću još jednom pa ću javiti ima li pozitivnih pomaka... :)

Offline dzems

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: knin
  • volim ribe i ribice
« Odgovori #10 u: Kolovoz 29, 2012, 11:02:43 prijepodne »

Ipak je to kineska proizvodnja i moguce je da je na jednom od 100 primjeraka rotor  malo excentrican i to dovodi do zujanja.

Vidjet ces sto blue veli na to. U svakom slucaju, nisi pogrijesio sto si uzeo taj filter jer je super.
[/quote]

Meni bi danas trebao stici,vidim da je taj jedan od sto u pogonu ,pa valjda....
Totalna Steta

Offline dzems

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: knin
  • volim ribe i ribice
« Odgovori #11 u: Kolovoz 30, 2012, 12:21:36 poslijepodne »
stigo jutros,ne zuji i radi odlicno.Mali Diskusi su zadovoljni...
Totalna Steta