I tako je nakon preko nekoliko mjeseci, spori morski dobio konačan oblik.. Skužio sam da više nemam kamo s koraljima, tako da više ne primam donacije, hvala, sada samo čekam da se razraste ovo što imam. To naravno raste sporo, prema imenu akvarija u kojem jesu, ali to je zbog 4x40W T8 lampe koje su malo preslabe za neki bujni rast, ali održavaju sve na životu uz male, ali primjetne pomake u veličini.. 2 T5 od 39W su mi u sobi već....hmm...pa oko 3 mjeseca, čeka se upgrade, ali sam kao i uvijek a) u gužvi b) li-jen c) prekomotan... uradi sam me pomalo umara..
Danas sam osposobio drugi owerflow i sada mi je protok kroz sump zadovoljavajući- oko 2000 L/h Također sam bio kod Branka i za razliku od prijašnjih posjeta kad sam mu otimao koralje , sad sam mu oteo RIBU! posudio sam Zebrasomu da mi pojede alge koje su se na zadnjem staklu skupile, salarius ih nešto i ne ferma, a meni se ne struže..pa neka jede... A krenula je u čišćenje 5 MINUTA nako što sam je pustio u akvarij (kap-po- kap prilagođavanje i AquaPlus protiv stresa)
Dosta priče, evo slika

moj najdraži koralj - plate montipora
pa treći najdraži -lemnalia

detalj sredine

sarcopitonac s dugim polipima, sinularia dura i u pozadini mushroom anemona i zooanthus (valjda sociatus)
i na kraju- nova stanovnica na dužnosti kravice-brstilice

JA SAM DOŠLA JEST!!

Za one koji ne znaju, akv je 120x45x45, skima ga H&S ne znam koji model, protok je oko 3500 l/h od powerheada unutar akvarija, te oko 2000 l povrat iz sumpa ,smo 4 T8 power glo 2 i marine glo 2 ... živo kamenje jadran plus 3 kile tonge .. i tak... meki koralji tipa ksenije , sarkopitonci, lemnalija, kenya, tubipora i još par, mushroomi, diskosome, zoantusi, LPS, tj. tvrdi koralji dugih polipa u obliku euphylija , caulestrea tvrdi tj.sps-ovi u obliku montipora i plate montipora, poritesa, hydnopore...
niš posebno , al je veliko veselje..i sve to bez neke velike kemije, nauke, truda... bez ekspertize i bez veće krize (osim cijanobakterije , al ne shvačam je ozbiljno) ..
morski je skroz guba, ne se bojat počet... samo skočite u more