Grofe, bez ljutnje, al ovdi ko da je tramata prošla - nigdi ribice

Ma kakva ljutnja Teo...navika sam vise na to ... to je uobičajeno pitanje od akvarista početnika ili ljudi koji mi dođu u posjetu a za koje je akvaristika -
posuda s ribcama.....davno sam odustao obajašnjavati da se akvaristika makla od kugle sa zlatnom ribom i da postoje novi moderniji vidovi akvaristike gdje ribe igraju sporednu ulogu npr. "reefkeeping" ili u slatkovodnoj akvaristici "aquascaping" u koje akvarije se stavlja tek nekoliko riba ili manja jata, čisto da nešto baulja po akvariju. Svaki morski akvarist koji drži do sebe uglavnom se i bavi koraljima I pokušava im osigurati što bolje uvjete u akvariju. A kad je koraljima dobro, onda nema problema ni za ribe....a hoće li ih I koliko biti u akvariju to je osobni odabir samog akvariste.
Uh, šta sam se raspisa...kad sam već kod broja riba, nije baš da ih ja imam ni malo, kako je ispalo gore na slikama

... probat ću snimit video di se bolje vidi. Evo popis riba:
- Amphiprion percula 2 kom.
- Labroides dimidiatus
- Pholidichthys leucotaenia
- Pterapogon kauderni
- Synchiropus splendidus
- Chrysiptera parasema
- Salarius fasciatus
- Nemateleotris magnifica
- Cirrhilabrus solorensis
- Gramma loreto
- Valenciennea puellaris
- Halichoeres chrysus...mislim da nisam nijednu zaboravio...uglavnom držim male ribe (cca 4- 5 cm) jer manji prljaju i mogu ih staviti u akvarij puno vise (imam ih još nekoliko u dolasku - naručene). Drugi razlog zbog kojeg izbjegavam velike ribe jer mi vizualno "smanjuju" akvarij.
Eto, to je to što se tiče riba, ne zanimaju me previse....da sam želio akvarij pun šarenih riba koje plivaju oko 2-3 kamenčuge, držao bi malavce....uštedili bi mi puno kuna i puno živaca.