Srpanj 21, 2025, 20:56:08 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: prodaja nekretnine  (Posjeta: 1284 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline suabhiz

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 69
prodaja nekretnine
« u: Kolovoz 02, 2012, 08:23:51 prijepodne »
da li netko od vas ima iskustva u prodaji nekretnine. na što treba obratiti pažnju, da li prodavati preko agencije ili ne.

Offline cicovspu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • CiCo
Odg: prodaja nekretnine
« Odgovori #1 u: Kolovoz 02, 2012, 09:11:36 prijepodne »
nedavno sam prodao stan... sam...

agencije isto stave nekretninu na njuškalo što možeš i sam... te na njihov site... i uzmu ti 2-5%

treba obratiti pažnju samo na lovu... nemoj se veseliti da si prodao sve dok ne držiš neki keš u rukama... bar kaparu... ljudi su danas čudni... imao sam ja kupce koji su rekli... javim se sutra i donesem kaparu i onda više ni traga ni glasa... bilo je i usmenih dogovora sa stiskom ruke (što je meni kao da smo ugovor potpisali) a poslje kenj kenj.... ne drže više ljudi do svoje riječi...

zavisi koliko ti je hitno... stavi prvo na njuškalo i ostale besplatne oglasnike pa vidi...
Zaprešić / Vukovar / Križevci
Trigon190
Cayman 60

Offline suabhiz

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 69
« Odgovori #2 u: Kolovoz 02, 2012, 09:57:31 prijepodne »

agencije isto stave nekretninu na njuškalo što možeš i sam... te na njihov site... i uzmu ti 2-5%

treba obratiti pažnju samo na lovu... nemoj se veseliti da si prodao sve dok ne držiš neki keš u rukama... bar kaparu... ljudi su danas čudni... imao sam ja kupce koji su rekli... javim se sutra i donesem kaparu i onda više ni traga ni glasa... bilo je i usmenih dogovora sa stiskom ruke (što je meni kao da smo ugovor potpisali) a poslje kenj kenj.... ne drže više ljudi do svoje riječi...

zavisi koliko ti je hitno... stavi prvo na njuškalo i ostale besplatne oglasnike pa vidi...

Na NJuškalu traže sve podatke pa čak i OIB kod registracije, ne bih voljela da moji podaci kruže raznim oglasima.

A problem mi je i vrijednost nekretnine.

Offline Saša Puttar

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Varaždin
« Odgovori #3 u: Kolovoz 02, 2012, 10:30:02 prijepodne »
Koliko znam njuškalo traži podatke jer naplačuju oglase za nekretnine po novome. Eto i ja prodajem neku nekretninu kak veli Cicovspu teško je prodat ljudi dolaze ne kupizt nego zajebavat ( večina njih ) čim dođu več se po njima vidi da neče kupit , a moraš im pokazat i bit ljubazan. Več sam barem dvadesetak puta bil siguran da je prodano , a onda ništa.

Offline Grale

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #4 u: Kolovoz 02, 2012, 10:46:30 prijepodne »
Sastavi predugovor i traži kaparu. Ako ti treba špranca predugovora i ugovora javi mi se na pm, ima ti ja kaj mi je sastavila odvjetnica dok sam kupoval stan, a ne budeš moral platit 3000kn odvjetničke troškove već samo pivo i čevape ;).

Offline cicovspu

• Punopravni član
  • CiCo
« Odgovori #5 u: Kolovoz 02, 2012, 10:51:05 prijepodne »

Na NJuškalu traže sve podatke pa čak i OIB kod registracije, ne bih voljela da moji podaci kruže raznim oglasima.

A problem mi je i vrijednost nekretnine.

koliko znam to su uveli na svim oglasnicima... moraš dati sve podatke... to je radi pračenja sive ekonomije :)
Trigon190
Cayman 60

Offline Salem

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb, Travno
« Odgovori #6 u: Kolovoz 02, 2012, 18:59:20 poslijepodne »
Ja sam se u njuškalu prijavio samo sa pseudonimom i e-mail adresom jer ispočetka nisu ni tražili više. Sad kad sam htio prodati par starih cipela nisam mogao dalje dok nisam ispunio sve rubrike osobnih podataka - samo što ih izgleda nitko i ništa ne provjerava pa sam ispunio malo izmjenjenim podacima i dao samo točan broj mobitela i za sada nema problema.
Govoreći o nekretninama, kako bih mogao procjeniti koliko vrijedi jedan stančić osim tako da unajmim neku agenciju za nekretnine?

Offline Brljator

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #7 u: Kolovoz 02, 2012, 20:44:56 poslijepodne »
Isam sam registriran na njuškalo i malo malo tržim, nevidim problem ak moraš dat sve podatke.
Pa danas svaki polupismen čovjek može saznat o svakom sve što hoče :D :D
Jedino što se sad za nekretnine  i još nešto mora platit negdje oko 30 kn sve do prodaje ,
Prodavali smo kuču u selu za 18 000 eura skoro 2 god i nismo prodali, onda su moji pametni starci platili nekom liku koji je to stavio na euronekretnine i on tražio 30 000 normalno nije prodo unutar 6 mj pa moji odustali, a mogli su dat meni lovu i za 400 kn stavim sam

Offline cicovspu

• Punopravni član
  • CiCo
« Odgovori #8 u: Kolovoz 03, 2012, 08:57:02 prijepodne »
Govoreći o nekretninama, kako bih mogao procjeniti koliko vrijedi jedan stančić osim tako da unajmim neku agenciju za nekretnine?

to je bar lako... pogledaš npr stanove u tvojoj okolici... starost, stanje i koliko ljudi traže za njih...

evo moj primjer... stan je bio star 5 godina i friško pokrečen, uređen... stanovi te veličine starosti 15+ godina su bili na tržištu za 40-50tis €, ovi novi i do 5god starosti su bili 50-60tis €... .ja sam stavio 55€ malo se cjenkao i prodao... simple as that :D
Trigon190
Cayman 60

Offline Salem

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb, Travno
« Odgovori #9 u: Kolovoz 03, 2012, 09:44:46 prijepodne »
Ma problem je u tome što baš i nije bilo takvih stanova na prodaju u tom kvartu zapravo ih nije bilo uopće oglašenih na nekretnine.hr ili gdje su me već poslali da gledam a ja kao takav pojma nemam kako se kreću cijenu nekretnina. Zanima me postoji li ikakav procjenitalj koji mi može reći koliko (okvirno) vrijedi takav stan friško okrećen, koliko šporak kakav je bio i za koliko se može iznajmiti ako se uopće može iznajmiti šporki stan(neki mi tvrde da ne a ja ne vjerujem). Radi se o tome da smo nasljeđem dobili dio dotičnog stana a draga rodbina koja je dobila veći dio ponaša se kao da je stan njihov i mislim da nas muljave.