Lipanj 23, 2025, 13:16:45 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Moj akvarij High Tech  (Posjeta: 3765 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline kova.aq.

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
Moj akvarij High Tech
« u: Srpanj 17, 2012, 14:19:33 poslijepodne »
Pozdrav
 Prije nekih 3 tjedna sam oformio 63 litreni akvarij.Htio bih sa vama podijeliti neke slike.  Jedino što se još mučim sa algama sva sreća pa na biljkama nema gotovo ništa. Jedino što je ružno je pijesak. Za njega se najviše uhvatila, a i mučim se sa končastom . Bio sam previše željeza dodao. Za sada imam osjećaj da se alge povlače mjenjam vodu svakih 2 tjedna oko 40 % + svaki dan easy carbo tako da bi sve trebalo biti ok. Nove slike ću staviti kada se vratim sa mora. Do tada bi se trebalo bilje zgusnuti.To je sve od mene za sada .

Offline pepi21

• Član redakcije
  • Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
Odg: Moj akvarij High Tech
« Odgovori #1 u: Srpanj 22, 2012, 15:46:59 poslijepodne »
Pozz Kova, šta ima novog ili si još uvijek na moru? :) Normalno je da u početku formiranja imaš napad algi. Zato bi u početku trebao imati što više brzorastućih biljaka tipa egeria, rogolist i sl. a kasnije ih ukloniš kad se željene biljke razviju. One svojim brzim rastom stvaraju konkureciju algama trošeći im biljna hranjiva.
 Šta je s gnojidbom? Ako previše gnojiš biljke ne mogu to potrošiti i stvaraju se alge. Zato bi bar sada u početku trebao praviti tjedne izmjene vode 40-50% i u slučaju da si pretjerao, na taj način resetiraš sve. :)

Offline kova.aq.

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Srpanj 22, 2012, 21:36:17 poslijepodne »
Mijenjam vodu oko 40-50 % tjedno . Alge se povlače za sada , a akvarij dolazi u biološku ravnotežu. Stavljam novi progres prije mora slikano 22.7.2012. Jedino što ću još napraviti , a to je da ću morati skratiti listove red lotusu jer kada se još razraste zaklanjat će svjetlost drugim biljkama.Novi progres kada se vratim sa mora negdje krajem 8. mjeseca. 

Offline kova.aq.

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Kolovoz 21, 2012, 01:37:32 prijepodne »
Pozdrav forumaši. Uslikao sam akvarij nakon mora pa me zanima vaše mišljenje 8) . Pustiti ću još malo biljke da se razrastu pa ću onda tek šišat. Mrnja mislim da je taj link bio suvišan ali eto od viška glava ne boli. ;)

Offline Renata

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Kolovoz 21, 2012, 06:56:36 prijepodne »
Kod lotusa je potrebno odrezati samo list koji raste u visinu. Ako se bolje pogleda vidi se na početku razvijanja razlika tog lista i ostalih. Rezanjem lista koji ide u visinu formira se lijepi grmolik izgled

Offline kova.aq.

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Rujan 04, 2012, 14:39:44 poslijepodne »
4.9.2012

Offline pepi21

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #7 u: Rujan 04, 2012, 22:05:24 poslijepodne »
Biljke su dobro krenule, samo fali ti hardscape. Znači neki veći panj ili kamenje ili kombinacija. Iako hardscape ide prvo zatim sve ostalo. ;)

Offline kova.aq.

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Rujan 04, 2012, 23:01:11 poslijepodne »
Ma lako ja dodam panjinu ili kamenje . Prvenstveno mi je bilo sada u planu skupiti željene biljke, lako onda poslije slagati skape, a ionako moram mijenjati podlogu tj. stavit ću hranjiviju podlogu. Pijesak uopće neće ni biti.  Eksperimentirat ću tek za kojih 2 mjeseca otprilike . Trenutno imam i panjeve i kamenje i biljke pa ćemo nešto smisliti možda poput kaktus skape  8)  hehe

Offline kova.aq.

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Rujan 10, 2012, 15:14:28 poslijepodne »
Evo još nekoliko friških slikica  :klap:

Offline galo

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #10 u: Rujan 10, 2012, 17:25:09 poslijepodne »
srednji plan ti odlican a i cini mi se i prednji da je poceo dobivati na formi .. jedino straznji zaostaje, rezi pozadinske biljke i pikaj jednu do druge a mozes i staviti jos nesto  :up:

Offline kova.aq.

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Rujan 10, 2012, 18:44:27 poslijepodne »
Može se primjetiti već sam bio šišao i pikao higrophilu . Ova zadnja je slikana 9.9 tako da ću vjerojatno dana pošišati opet i iza popikati jedno 5 grana . Prednji je počeo isto jer me nije bilo doma pa onda nije imao tko raditi izmjene vode i gnojivo ubacivati

Offline galo

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #12 u: Rujan 10, 2012, 19:27:30 poslijepodne »
Može se primjetiti već sam bio šišao i pikao higrophilu . Ova zadnja je slikana 9.9 tako da ću vjerojatno dana pošišati opet i iza popikati jedno 5 grana . Prednji je počeo isto jer me nije bilo doma pa onda nije imao tko raditi izmjene vode i gnojivo ubacivati
probaj Juncus staviti za jedan dio zadnjeg plana, neces biti razocaran  :up:

Offline kova.aq.

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Rujan 20, 2012, 21:36:55 poslijepodne »
Evo zadnje šišanje malo iz dosade. Ionako će ići iwagumi pa pol bilja ide van privremeno . Pa stavljam par slikica malo da ne bude monotono na forumu  :D :D :D