Kolovoz 02, 2025, 13:56:45 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Gdje kupiti mlinac za biber?  (Posjeta: 9033 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Salem

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb, Travno
Gdje kupiti mlinac za biber?
« u: Srpanj 16, 2012, 09:42:25 prijepodne »
Kao što kaže u naslovu gdje se u Zg. može naći dobar mlinec za biber? Da nije neko čudo na baterije nego ručni, da je solidno izrađen i da dobro melje i ne košta previše i po mogućnosti izgleda dobro? Promjenili smo već 3 u zadnjih par godina, onaj koji je dobro služio 40+ godina stari je dao na selo  :(

Offline Pamook

• Član redakcije
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Stark Raving Mad
Odg: Gdje kupiti mlinac za biber?
« Odgovori #1 u: Srpanj 16, 2012, 10:20:54 prijepodne »
U Metrou je bilo onih drvenih u dvije (ili tri) velicine, s donje strane kad pogledas na mehanizmu je pisalo Peugeot... oko 200+ kn, jedino sto znam da je valjalo na dulje staze (odn. i dan danas radi, dao sam ga starcima a dobiven je 2000.te)... za druge ne znam  :)
O mjeseče, sunčeva guzico.
Što siješ, a ne griješ.....
Pizdo.

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Kum
« Odgovori #2 u: Srpanj 16, 2012, 10:23:02 prijepodne »
Imam Peugeot za sol i zadovoljan sam, nema nikakvih problema... isto tako je oko 200kn placen, bilo je snizenje 50%.
Kvatric tj. kilometar sjevernije / Zagreb
All the Dude ever wanted was his rug back... it really tied the room together...

Offline Salem

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Srpanj 16, 2012, 12:04:07 poslijepodne »
Ahm u kojem Metrou odnosno gdje? To je pretpostavljam ista ona korporacija koji proizvode Peugeot bicikle? I nadam se da je to sniženje od 50% trajno jer mi 400KN nekako puno.

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Kum
« Odgovori #4 u: Srpanj 16, 2012, 12:23:12 poslijepodne »
Sestra je poklonila taj mlinac tako da znam i za popust :D Po logu bih rekao da je to ista firma koja radi aute, motore, bicikle... ovaj nije kupljen u Metrou nego u trgovini koja prodaje artikle za opremanje domacinstva tako da vjerujem da su probali s visom cijenom pa kad su vidjeli da ne ide su je spustili na realnu, pojma nisam imao da ih uopce imaju u Metrou... i tesko da ih se igdje moze naci jeftinije nego u Metrou jer su ovi poznati po "dumpingu" cijena :)
All the Dude ever wanted was his rug back... it really tied the room together...

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Kum
« Odgovori #5 u: Srpanj 16, 2012, 12:24:46 poslijepodne »

Offline Nino G

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
« Odgovori #6 u: Srpanj 16, 2012, 16:42:45 poslijepodne »
Uvjerljivo najbolji mlinac za papar (i ostale začine) koji sam ikada imao, a probao sam ih hrpu:

http://www.ikea.com/de/de/catalog/products/10152875/

Superinteligentan sustav s keramičkom spiralom, podesivom finoćom mliva od praha do komada promjera 2-3mm i lako izmjenivim donjom dijelom. Donji dijelovi (bočice) se mogu dokupiti s poklopcima, pa se u njima ujedno čuvaju začini, a kada ih treba samljeti samo se poklopac zamijeni glavom za mljevenje. Koristim ga intenzivno već 10 godina za mljevenje različitih vrsta papra, korijandera, kumina, piskavice i sl. i još je kao nov.

Offline Pamook

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Stark Raving Mad
« Odgovori #7 u: Srpanj 16, 2012, 17:11:12 poslijepodne »
Ahm u kojem Metrou odnosno gdje? To je pretpostavljam ista ona korporacija koji proizvode Peugeot bicikle? I nadam se da je to sniženje od 50% trajno jer mi 400KN nekako puno.

Vidjeh u Metrou u Osijeku, na odjelu kuhinjskih pomagala ako se dobro sjecam.... moj primjerak je dobiven iz Svice ali izgleda identicno, ima žućin logo s donje strane na mehanizmu i pise Peugeot...  lova i popust, ne bih znao reci, ali cjenovno je vrlo slicno onima sa Rukijevog linka  :)
O mjeseče, sunčeva guzico.
Što siješ, a ne griješ.....
Pizdo.

Offline Salem

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Srpanj 16, 2012, 22:29:20 poslijepodne »
Uvjerljivo najbolji mlinac za papar (i ostale začine) koji sam ikada imao, a probao sam ih hrpu:

http://www.ikea.com/de/de/catalog/products/10152875/

Superinteligentan sustav s keramičkom spiralom, podesivom finoćom mliva od praha do komada promjera 2-3mm i lako izmjenivim donjom dijelom. Donji dijelovi (bočice) se mogu dokupiti s poklopcima, pa se u njima ujedno čuvaju začini, a kada ih treba samljeti samo se poklopac zamijeni glavom za mljevenje. Koristim ga intenzivno već 10 godina za mljevenje različitih vrsta papra, korijandera, kumina, piskavice i sl. i još je kao nov.

Dobro 7 eura je već puno razumnija cijena - a kako da dođem do toga iz Ikea(e)?

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Kum
« Odgovori #9 u: Srpanj 16, 2012, 22:35:44 poslijepodne »
Isti nacin kao sto dodjes do necega s recimo Vogela... odes po to ili ako ti netko ide zamolis da ti uzme. Sreca pa puno vise ljudi ide u Ikeu nego na Vogel! ;)

Offline gstaraz

• Punopravni član
  • Pelcer po pelcer...
    • altbierbude
« Odgovori #10 u: Srpanj 17, 2012, 00:46:02 prijepodne »
ako voliš DIY i slične varijante, kupiš naj jeftiniji mlinac kod kineza za par kuna ... bitno je da ga možeš rastaviti i da je kutija ili cilindar od drveta ili keramike a osovina da je od željeza. (večinom jesu takvi, samo su zupčanici od plastike ili neke čudne smjese)

Rastaviš ga i odneseš nekom tokaru da ti napravi ona dva zupčanika koja češ nači u mlincu.
Takav mlinac če ti trajati skoro pa vječno.

Offline tommySB

• Trade Count: (+15)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #11 u: Srpanj 17, 2012, 01:11:27 prijepodne »
u konzumu mlinac stakleni sa paprom mislim oko 30+ kunica....
CATCH AND RELEASE
Znao je reći marva je marva,u trnju jede u blatu spava, al se nikada ne uprlja ko čovjek

Offline Salem

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Srpanj 17, 2012, 10:28:49 prijepodne »
Što se tiče DIY pokušao sam popraviti onaj zadnji mlinac koji izvana izgleda skupocjeno - tokareno drvo i aluminij a i koštao je. Osovinu drže na mjestu plastični zenger osigurači, jedan je ispao a onda naravno uskoro i drugi. Bez treniranih mrava ili vrlo specijalnog alata nema šanse da se to namjesti nakon što je mehanizam nabijen u kučište pa sam odlušio da to mogu popraviti jedino tako da mehanizam izbijem iz drvenog kučišta, čim sam primjenio malo sile jadna plastika držača osovine je pukla na tri polovine. 'Zupčanici' iako plastični su i dalje sasvim dobro i nema tragova trošenja na njima problem je u jeftinim detaljima izvedbe