Kolovoz 06, 2025, 12:08:53 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: BALONCICI  (Posjeta: 4316 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline lule

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
    • http://google.com
BALONCICI
« u: Ožujak 19, 2004, 21:56:00 poslijepodne »
DA LI U AKVARI TRIBA POSEBNO STAVLJATI PUMPICU ZA ZRAK,ONO DA PRAVI BALONCICE??IMAN UGRADEN FILTER ALI NE PRAVI BALONCICE!!!
pozdrav!!

Offline chubby

• Punopravni član
BALONCICI
« Odgovori #1 u: Ožujak 19, 2004, 22:00:00 poslijepodne »
koji filter,vanjski ili unutarnji?

Offline lule

• Novi član
  • *
BALONCICI
« Odgovori #2 u: Ožujak 19, 2004, 22:03:00 poslijepodne »
UNUTARNJI ONAJ JUWEL KOJI JE UGRADEN U AKVARIJ?!?!
pozdrav!!

Offline chubby

• Punopravni član
BALONCICI
« Odgovori #3 u: Ožujak 19, 2004, 22:05:00 poslijepodne »
ne znam bas kako to izgleda,a jel ima kakvo crevce do njega ili se on moze dici malo iznad vode?

Offline lule

• Novi član
  • *
BALONCICI
« Odgovori #4 u: Ožujak 19, 2004, 22:13:00 poslijepodne »
TO TI IZGLEDA KA CRNA KUTIJA U KUTU AKVARIJA KOJA JE SLIPLJENA LIPILONAIZ FILTERA IZLAZI CJEVCICA A IZ NJE MLAZ VODE BEZ BALONA I TO JE SVE POD VODOM!!ELI RAZUMIS,ZNACI TRIBA LI JOS JEDNA PUMPICA ZA ZRAK ILI NE!!??
pozdrav!!

Offline Ars

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
BALONCICI
« Odgovori #5 u: Ožujak 19, 2004, 22:55:00 poslijepodne »

chubby - može jedino pomoću "kolina" i duže plastike.. - nastavka, jer je kratka..

što je htio s tim pitat.. treba ti se mreškat površina vode da se ne stvara masni sloj.. e sada.. ili nabavi nastavak koji će ti po površini izbacivat vodu ili pumpicu za zrak.. ti balončići ti mreškaju površinu i maknu masnoću.. kužiš?

ali ta će ti pumpa ionako trebat za litnje vrućine jer voda zbog visoke tmp.gubi O2, pa s tim ga malo nadomjestiš.. ili ako imaš puno biljaka - onda će one..

ali ta pumpa ti košta samo 50-ak KN, pa nek ti se nađe pri ruci..

nadam se da nije zakomplicirano.. ali ukratko na tvoje pitanje;

ili izlaz vode po površini ili ta pumpica..

Offline shadow_x

• Punopravni član
    • http://www.google.com
BALONCICI
« Odgovori #6 u: Ožujak 19, 2004, 23:33:00 poslijepodne »

E triba triba malo da. A kad ce marenda e? a?

bez uvrede!! al ovo je smjesno

Offline chubby

• Punopravni član
BALONCICI
« Odgovori #7 u: Ožujak 20, 2004, 01:23:00 prijepodne »
ars,sta ti je to u lijevoj ruci....sredstvo za nabijanje?

Offline aqua

• Punopravni član
    • http://majstor.purger.com
BALONCICI
« Odgovori #8 u: Ožujak 20, 2004, 08:18:00 prijepodne »

Ja sam negdje cuo da je dobro da povrsina vode nije mirna i da se kod tih "valova" kisik mijesa sa vodom, pa ne treba pumpica za zrak.

Isto imam Juwel akvarij, pa sam onu cijev sa pregibom koja izlazi iz filtera okrenuo prema straznjem staklu i blago prema gore. Filter daje 600l/h, tako da taj prilicno jaki mlaz mreska vodu i radi male valove po povrsini

Sto mislite jel' im to daje dovoljno kisika u vodi?

Offline Stina

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: zg
    • ZGreef
BALONCICI
« Odgovori #9 u: Ožujak 20, 2004, 09:00:00 prijepodne »
DAje im to dosta kisika... a ak ti ribe pocnu "hvatat" zrak po povrsini, odi pogledaj moj topic i naci ces odgovore od forumasa...

Offline Ars

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
BALONCICI
« Odgovori #10 u: Ožujak 20, 2004, 10:00:00 prijepodne »

evo objašnjenje avatara: chubby moj.. pojavilo se odjednom puno ljudi koji su nabrijani (ne znam koji je ovo K, al očekujem porastprometa na psihijatrijikakvi su ljudi zadnje vrime) pa svima koji su takvi i briju na to da se iskale da drugima.. poručujem od srca s tim avatarom - N*** VAS! vidiš koji happy smile imam na licu..?

shadow_x.. o čemu ti?!

"E triba triba malo da. A kad ce marenda e? a?

bez uvrede!! al ovo je smjesno"

Offline Fauna

• Punopravni član
    • http://www.beke.co.nz/index.php
BALONCICI
« Odgovori #11 u: Ožujak 20, 2004, 11:04:00 prijepodne »

Lule, potrebna ti je vazdusna pumpica. Sta mislis zasto se proizvode tolike vazdusne pumpe? Nije dovoljno samo "mreskanje" povrsine vode.To sam jednom vec objasnio u jednom postu. Sa vazdusnom pumpom i rasprsivacem pored zasicenja vode sa kiseonikom O2,postizes i taj efekat mreskanja vode usled cega se razbija proteinski film koji se stvara na povrsini vode a samim tim površinu vode čini aktivnom u apsorpciji kiseonika. Eto to je najveci razlog sto ti treba vazdusna pumpa sa rasprsivacem.

Postavi vazdusnu pumpu sa rasprsivacemi videces koliki je efekat.

Offline lule

• Novi član
  • *
BALONCICI
« Odgovori #12 u: Ožujak 20, 2004, 12:50:00 poslijepodne »

pozdrav!!

Offline Force

• Punopravni član
  • Dob: 42
BALONCICI
« Odgovori #13 u: Ožujak 27, 2004, 02:20:00 prijepodne »
Naravno da treba, i ja imam ugraden filter sa juwelom i kad malo vode ispari dobijes lijepi vodopad ali sve to je vise pasivno valjanje povrsine dok mi pumpa na drugoj strani stvara pravi vulkan :))) pogotov zato kaj sam uzeo 3x jacu pumpu nego bi trebao ovaj akvarij, ali razlika u cijeni je mozda bila 50 kuna pa reko nek se nade za danas sutra veci akvarij a ima regulaciju pa nije problem napraviti prigusenje zraka prema akvariju, takoder sam primjetio da ima razlike u samoj temperaturi kada radi na jacem stupnju pa se nadam da ce mi se jos vise isplatiti prilikom ljeta

Offline Zoran

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
BALONCICI
« Odgovori #14 u: Ožujak 27, 2004, 15:45:00 poslijepodne »
Ovako,

Pumpica za zrak u trenutnim uvjetima uopce nije potrebna jer ce zbog pumpe zraka co2 brze izlaziti iz vode bas zbog mreskanja povrsine sto bas i nije dobro. Pumpa za zrak se uglavnom stavlja samo u ljetni mjesecima kad je temp vode u akvariju preko 28 stupnjeva jer tad se otapa malo zraka tj kisika u vodi pa se to tako nadoknadjuje ( puno mjehrica i pomalo se otapaju u vodi )

Ovo sta je ars napisao da se ne stvara masni sloj ako imas pumpu zraka nije istina, posto ce masni sloj nabit samo malo dalje od mjesta. jedino sto masni sloj dodatno sprecava izmjenu "plinova " izmedju vode i okolnoga zraka. Masni sloj se u akvarijima uglavnom jako rijetko stvara i nije ga se moguce rjesit pumpom nego specjalno izvedenim usisom vode.
Rijeka/Hrvatska

Offline SandmanRI

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
BALONCICI
« Odgovori #15 u: Ožujak 27, 2004, 17:11:00 poslijepodne »

dakle, moj akvarij je onda pravo čudo... ja ga ovakvog držim već najmanje 5-6 godina. (zadnji setup sam složio pred godinu, godinu i pol). Pumpicu zraka sam imao samo na samom početku i to mi se nije činilo prirodno i ja sam je uredno poklonio.Oduvijek koristim vanjske kanister filtere i samo se potrudim povrat vode u akvarij staviti tako da mi blago mreška površinu. Akvariji su mi uvijek prekrcani (priznam...). No nikad nisam primjetio da mi ribe hvataju zrak (osim u najžešćim ljetnim krizama kad stavim pomoćni viseći filter da pojačam mreškanje) ili da nema kisika u vodi. Proteinski film nisam ni znao što je dok se nisam priključio ovom forumu.

Dakle ja tvrdim da bez pumpe može, ali očito moraš imat malo sreće... ...
Rijeka / Hrvatska
><((((º> - previše ljudi premalo misli - <º))))><

Offline chubby

• Punopravni član
BALONCICI
« Odgovori #16 u: Ožujak 27, 2004, 17:57:00 poslijepodne »
ja tvrdim da se moze i bez pumpe i bez filtera...6 mjeseci najmanje ... i bez mjenjanja vode,samo nadoliti tu i tamo ... a bez da i jedna riba krepa

Offline Leoo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
BALONCICI
« Odgovori #17 u: Ožujak 27, 2004, 20:47:00 poslijepodne »

Citat: lule

Ta tvoja pumpa ima s doljnje strane mali gumeni cep. Izvadis cep i stavis cjevcicu koja na kraju ima ventil, taj ventil stoji izvan akvarija (nikako u vodi) i s njim reguliras kolicinu zraka. Onda ti zrak izlazi kroz onu istu cijev kroz koju ide i voda.
Donja Dubrava...

Bolje biti malo glup, nego malo pametan!

Offline SandmanRI

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
BALONCICI
« Odgovori #18 u: Ožujak 27, 2004, 22:01:00 poslijepodne »

chubby, i ja tvrdim da to može... ali to zna završit i ovako... moja istinita priča:

http://www.akvarij.net/vasi-clanci-10.asp
Rijeka / Hrvatska
><((((º> - previše ljudi premalo misli - <º))))><

Offline Stina

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: zg
    • ZGreef
BALONCICI
« Odgovori #19 u: Ožujak 28, 2004, 04:39:00 prijepodne »

Leoo a od kad si ti tak mudar??? zaš meni nije to niko reko da ja to mogu napravit na svom juwelu??

sutra ću probat to sa cjevčicom... al prije te možda nazovem radi detalja...

Offline aqua

• Punopravni član
BALONCICI
« Odgovori #20 u: Ožujak 28, 2004, 11:47:00 prijepodne »
Citat: Leoo

Citat: lule

Ta tvoja pumpa ima s doljnje strane mali gumeni cep. Izvadis cep i stavis cjevcicu koja na kraju ima ventil, taj ventil stoji izvan akvarija (nikako u vodi) i s njim reguliras kolicinu zraka. Onda ti zrak izlazi kroz onu istu cijev kroz koju ide i voda.

Istina je da Juwel filter to ima, ali to stvara (pre)veliku buku, vecu i od pumpice za zrak. Pumpicu za zrak mozes po potrebi paliti/gasiti, a za ovo moras rastaviti dio filtera da "ugasis". Problem je u tome sto pumpa na vecini Juwelovih filtera od 96-160L pumpa 600L/h i kad tom mlazu odas mjehurice zraka dobijes prilicno bucan akvarij

Offline aqua

• Punopravni član
BALONCICI
« Odgovori #21 u: Ožujak 28, 2004, 11:51:00 prijepodne »
Citat: Amater no1

Leoo a od kad si ti tak mudar??? zaš meni nije to niko reko da ja to mogu napravit na svom juwelu??

sutra ću probat to sa cjevčicom... al prije te možda nazovem radi detalja...

U uputama od akvarija (filetra) ti pise gdje se dodaje ta cjevcica. Pise i na njihovom Webu.

Offline Fauna

• Punopravni član
    • http://www.beke.co.nz/index.php
BALONCICI
« Odgovori #22 u: Ožujak 28, 2004, 12:11:00 poslijepodne »

Ljudi nemoj te se zavaravati da nesto od tih unutasnjih motornihfiltera sa dodatkom za ubacivanje vazduha moze da zameni vazdusnu pumpu i dobar rasprsivac na dnu akvarijuma.

Ja pored svojih motornih glava u filteru koje imaju takav nastavak za ubacivanje vazduha morao sam da ubacim u akvarijume rasprsivace koji su svi prikljuceni na kompresor. Znaci u pitanju su akvarijumi u prodavnici gde je kolicina kiseonika zbog veceg broja riba u tim aklvarijumimaveoma potrebna. Bez tih rasprsivaca ribe bi se pogusile. To znam jer povremeno iskljucijem kompresor i znam kako se ribe ponasaju nakon izvesnog vremena bez njegovog rada.

Isto vazi i za akvarijume koje vi imate. Narocito za manje akvarijume sa manjom povrsinom vode. Zato dobro razmislite zasto se u opste proizvode vazdusne pumpe i malo se bolje informisite kada i gde je potrebna aeracija sa vazdusnom pumpom i rasprsivacem.

Offline Maro

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Dubrovnik
BALONCICI
« Odgovori #23 u: Travanj 02, 2004, 11:09:00 prijepodne »
Ne koristim zračnu pumpu ali je imam(jedino u slučaju bolesti ili jako visokih temperatura što je uglavnom jako rijetko).
Dubrovnik