Ma znam da baš i nije neka kombinacija sa živorotkama i neonkama, ali ponelo nas... Akvarij još nemamo niti godinu dana
, pa nismo baš i neki znalci, skoro da bi promijenili i ribice jer nam se gupi toliko kote da ih više nitko neće ni na poklon... Ako netko ima kakav savjet glede toga, bila bih mu zahvalna. A ramirezi mi se strašno sviđaju...
Ma samo ti ostavi skalara i nabavi mu kompanjona, pa ih dobro uhrani, a ako jos stavispar ramireza ili kojeg drugog ciklida, uopcevise neces brinuti oko broja gupija. Vjeruj mi. Po prirodi stvari brza i veca riba jede manju, a najmanji gupiji ce biti samo prirodna ziva hrana za predatore u akvariju.
Osim ako imas truncinu sazaljenja prema gupijima, kao ja npr. pa ni u mashti ne mozes podnijeti da jedan ljubimac ubija drugog, tada zbilja moras odluciti koji tip riba ces imati.
Spori plivaci i jedaci hrane, krasnih boja i oblika, bez posebnih zahtjeva,onda su zivorotke i slicne sarene i miroljubive ribice pravi izbor.
Ako zelis imati dinamican akvarij, pun brzih, inteligentnih riba, koje te svaki dan necim iznenade, brzo uce, pamte tvoje pokrete i radnje, ali posve instinktivno i nenamjerno jedu sve sto je slabije od njih i vole sami dekorirati akvarij po svojem ukusu, tada je ciklid kljucna rijec.
Eh, da, akvarij ces morati podrediti ciklidima, sto se tice vode.
I ja sam odnedavno donio tu tesku odluku i polako naseljavam akvarij ciklidima. Za pocetak miroljubivijima. I jos nisam pozalio. Vec danima sjedim pored akvarija i izgledam kao ludjak zureci u njih... a tek njihov pogled...
Edited by: korni