nabavi mu crvenu žarulju i uključ i ogladnit će.
crvena boja daje energiju
plava smiruje
zelena balansira
ne znam za zutu.
te četri boje bi sve dnevne životine unutar terarija morale imati.
crvenu ujutro, plavu navečer a žutu (daylight lampe) i zelenu (biljke) cijeli dan
tvoja možda ne jede jer kolko vidim u podrumu joj fali zelene boje, a vjerojatno je i stres
Ti si stari gadno zabrijao! Najbolje bi bilo dofurat doma semafor pa imaš sve za iguanu! Još ti se i u pravilnim intervalima izmjenjuje! Pripazi kaj pišeš, neki početnik bi mogao pročitati tvoj post i pomisliti da je to stvarno tako.
je tako je, ti nisi stroj napravljen od boga već si rođen na svijetlosti planeta zemlje i ta svijetlost ti treba i tvome ljubimcu koji ako ne želiš da pati za prirodnim bojama, poslušaj me
eto, imamo i temu o svijetlosti ako te dodatno interesira
@ninoG ti si cijela budalaština, temperatura kažeš ? u ovo doba godine ?
Ima sve ovlazivac zraka,uvb neonku,platformu na kojoj lezi grijac panjeve po cijeloj sobi,vlaga u zraku je 75posto znaci cijelu sobu u podrumu sam pretvorio u veliki terarij ajmo tako reci.
nedostaje joj svijetlosti, iz očiju na slici joj se vidi da želi svijetlost...
neonka iguani nije dovoljna.
uzmi joj još 1 ili dvije uvb neonke, 4 ili pet parašumskih daylight žarulja, 2 prašumske uva,uvb žarulje i plavu, crvenu i (ako nemaš zelenila u sobi) zelenu neonku.
to će te doči oko 1400kn, ali to iguani treba da bi bila sretna i usklađena "prirodnom" energijom
ova svijetlost oko nje na slici je katastrofa
(znaš onaj osiječaj u očima kad izađeš iz mraka na jako sunce van, bit če dobro ako dobiješ isti kad uđeš u tu iguaninu sobu)