Kolovoz 15, 2025, 13:08:03 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: miješanje biotopa  (Posjeta: 1064 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline makai

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
miješanje biotopa
« u: Prosinac 14, 2005, 21:39:00 poslijepodne »

što mislite o miješanju ciklida iz sva tri jezra (malawi-viktorija-tanganjika) ? kako imam već neke viktorije pretežno mesojedi-svejedi i preselio bih ih u novi akvarij i pridružio im crytocara moorije i leleupije (locirani u zg) i neku od alunocara (tražim dok ne nađem). čini mi se da su po prehrani kompatibilni a i kemija vode im je slična, znam da je politički nekorektno sve to miješati ali meni je to kao ideja sve bliža realizaciji. ako može koji savjet za ili protiv ili još bolje nečija iskustva puno bi mi pomogli u odluci.

unaprijed zahvalan vaš novi ciklidaš.
Cichlid ULTRA power/Zagreb-Jazbina

Offline moto

• Punopravni član
miješanje biotopa
« Odgovori #1 u: Prosinac 14, 2005, 22:17:00 poslijepodne »
ja sam protivnik čušpajza u akvariju

a da bi mogo u tu kombinaciuju spojiti i sa azijskim i J Američikim biotopom i da sve preživi......mogao bi

Vraćam se odmah - Godot

Offline Njofra

• Punopravni član
miješanje biotopa
« Odgovori #2 u: Prosinac 15, 2005, 00:07:00 prijepodne »
Pa bilo je tu dosta rasprava oko toga i ispalo je da su uvijek bili u pravu oni koji su bili protiv miješanja Malawi i Tanganyike.Mislim da ti je več i Bojko predložio da bi mogao zajedno stavit Viktoriju i Malawi i mislim da ti je to čisto dosta.Jer zašto mješat još Tanganyiku kad npr. umjesto Lelupija možeš sigurno nač još neku zanimljivu vrstu iz Malawija,a i nekak mi oni nebi pasali baš sa Delfinima(crytocare).Pa stavi još neke Haplochromise,...Bilo je za nabavit i mislim da ih još ima Scianochromis fryeri ili Nimbochromis venustuse tak nekaj bi bolje pasalo u taj akvarij.Eto ,a na kraju češ ipak ti odlučit.
I\'VE WATCHED THE MOON GROW OLD

Offline makai

• Punopravni član
miješanje biotopa
« Odgovori #3 u: Prosinac 15, 2005, 00:39:00 prijepodne »
stvar je u trenutnoj ponudi ciklida u zagrebu jer jedino što sam našao u ponudi a da nisumbune su delfini i lelupiji kod Vilija a ahlije sam zadnji put vidio u austriji prije mjesec dana. stvar nikad nije ni bila zamišljena kao miješanje biotopa ali me u dućanu svaki put kad stigne nešto novo trese kao kockara grozncia i jedva se suzdržavam da sve ne donesem doma. a kad bi sve bilo idealno trebalo bi mi par 5-6 akvarija.

Offline Njofra

• Punopravni član
miješanje biotopa
« Odgovori #4 u: Prosinac 15, 2005, 01:45:00 prijepodne »
Pa sve to stoji ,ni ja nisam radio neki biotop ali je umutra ipak samo Tanganyika.A javit če ti se neki ljudi koji su miješali pa su nakraju vadili ribe van.A to češ vjerojatno i ti poželjet i to dosta brzo jer češ ipak naletit na nešto što ti paše.Za ove ribe neznam jesi li bio u Tukanu,ali mislim da sam ih čak i zadnji put vidio jer su stajale jako dugo ali nisam siuran.Na akvariju ipak piše cikidmix.
I\'VE WATCHED THE MOON GROW OLD

Offline makai

• Punopravni član
miješanje biotopa
« Odgovori #5 u: Prosinac 15, 2005, 19:12:00 poslijepodne »

malo prošnjofao po starim i novim postovima pala odluka: u starom ostaju viktorije u novi samo malawi a i ne mora sve odjednom buć u vodu. nažalost ahlija nema već 2mj a ostala su 2 venustusa koji mi se ne sviđaju kao vrsta. navodno imnove ribestiže u 1.mj.

p.s. novi dom traže 1xdemason ženka i 1xmuški magunga msobo