Hvala kolega!!
Mogu reci da sam jako zadovoljan kako sve funkcionira. Kvaliteta vode je vrlo dobra i stabilna.
Pjescani filter kao mehanicka filtracija funkcionira odlicno. Granulacija i debljina nasipnog sloja pijeska odredjuju intervale pranja filtera. Dva puta tjedno, jednom tjedno, svaki drugi tjedan ... Sto je pijesak finiji i nasipni sloj deblji to se cesce filter mora prati.
Upocetku sam prao svaki drugi dan kasnije kako sam mijenjao postavku filtera tako se je odgadjao ciklus pranja. Nevjerovatno je kakva prljavstina izlazi van iz filtera za vrijeme pranja! Gnojcenica!!! Za zaljevanje biljaka po dvoristu idealno

UV lampu nemam njen posao odradjuje jedan metar debeli sloj rogolista. Protein skimer isto tako i mislim da ga necu ni trebati pogotovo ako na proljece uspijem odraditi sve sto planiram sa strane bioloske filtracije.
Slika nemam jel sam ove godine jako malo radio oko jezerca. Tocnije postavio sam pjescani filter i to je bilol sve za druge zahvate nisam nasao vremena. Jos moram urediti kamenjar koj ce ujedno biti i biljni filter. Nesto slicno sto sam nedavno spomenuo u temi o bioloskoj filtraciji samo sto ce se ovdje odvijati jos koj proces vise nego kod klasicnog biljnog filtera.
Kad bude barem priblizno uredjeno sa estetske strane onda ce i slike doci na red.