ja imam isti problem,upravo je pala prva žrtva ovog ljeta (neonka) prije pol sata ošla u wc

aq 54 kile i ne znam sta napravit... imam klimu al isto imam dvoje malih kikača,zbog kojih ne mogu cijeli dan pod klimom bit.

imam puno rijesenja na pameti a ni sam ne znam sta bi bilo najbolje...
1-klima

2-stavit zaleđenu bocu jane dok ne padne temp malo (iskreno napravio sam al nisam neki pobornik jer mislim da temp prenaglo pada i da je ribama šok)
3-spojit usis iz filtera (oni koji imaju filtere ko ja ) pa stavit dužu cijev te ju lijepo namotat i veliku večinu utopit u posudu sa hladnom vodom u koju dodajemo i kockice leda... (kao hladniji zrak bi trebao kroz balonceke ohladit vodu)
4-uzet cijev fi 60,šalim se (najbolje onu od 1 cm promjera ) te ju isto kao gore potopit u posudu (al cijev od par metara namotat) sa hladnom vodom, te se na taj naćin hladi voda koja izlazi iz akvarija u posudi i vraća se nakon toga natrag u akvarij ohlađena... pod uvijetom da grijač je upaljen da čuva temperaturu...
5-čitao sam dosta da ljudi (sa vecim akvarijima ) spoje cijev iz ak kroz friđ pa van... (pročitao na više mijesta al iskreno malo sam pod upitnikom

ne razmem

)
6-ventači na poklopcu (umontirani) ili u izvedbi bez poklopca (skinut poklopac pa samo na staklo); moze i ventilatori od kompa,bolje bi bilo vise komada pa nek mreškaju vodu... orginalni ventilatori su malo skuplji sport,al kao što je i rečeno /što u akvaristici nije skupo/

7-dignut poklopac i ugasit lampu, kod mene neizvdivo jer mi je upravo sad iskočila gupyca,i jucer isto...
8-preselit se skupa sa akvarijom u podrum sa nekom večom kriglom za pivu ili gemišt,ovisno o vlasniku-to mi se najvise sviđa

siguran sam da sam procitao jos koji način al nemrem se sad sjetit...napisal bum ak se sjetim...
ili ako netko drugi ima nesto dobro nek predlozi...