Kolovoz 04, 2025, 15:28:10 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Ich :(  (Posjeta: 946 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Rossonero

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • Malawi & Tanganyika
    • Hrvoje Jukica Photography
Ich :(
« u: Prosinac 12, 2005, 22:24:00 poslijepodne »
Evo, nakon što mi se pojavila na prijateljevim ribama, došla je i do mojih, Ich :(

Imam nekoliko pitanja. Kažu da je dobra sol ali istodobno je opasna za neke biljke a posebice, što mi najviše ne odgovara, za corydorase. Što u tom slučaju, osim karantene, jer bolest želim izliječiti u akvariju?

Znate li kako se točno zove lijek za bijele točkice?

Mislite li da je sa 26 na 29 stupnjeva dovoljno za podignuti temperaturu pošto su u akvariju ancistrusi, corydorasi, i neke tetrice?

Iako nisam pronašao potvrdan odgovor, postoji li ikakva povezanost sa smeđkastim algama koje su mi se ova dva dana počele pojavljivati u akvariju?
Hrvoje - Split

Offline Max....sz

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Ex. Roštiljator
    • Max Juhasz - Photography
« Odgovori #1 u: Prosinac 12, 2005, 22:29:00 poslijepodne »
Citat: Rossonero
Evo, nakon što mi se pojavila na prijateljevim ribama, došla je i do mojih, Ich :(

Imam nekoliko pitanja. Kažu da je dobra sol ali istodobno je opasna za neke biljke a posebice, što mi najviše ne odgovara, za corydorase. Što u tom slučaju, osim karantene, jer bolest želim izliječiti u akvariju?

Znate li kako se točno zove lijek za bijele točkice?

Mislite li da je sa 26 na 29 stupnjeva dovoljno za podignuti temperaturu pošto su u akvariju ancistrusi, corydorasi, i neke tetrice?

Iako nisam pronašao potvrdan odgovor, postoji li ikakva povezanost sa smeđkastim algama koje su mi se ova dva dana počele pojavljivati u akvariju?

Ja samich liječio uspješno sa MediMorom od Aquarium Munstera.

29 je ok temperatura, no može ići do 30-31. Corydorasi bu valjda preživeli ... moji jesu. Nema povezanosti između algis tim da su alge indikatori možebitnog viška nitrata.
Ženski pokret je prava stvar, naročito ako je ritmičan.

Offline Rossonero

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • Malawi & Tanganyika
    • Hrvoje Jukica Photography
« Odgovori #2 u: Prosinac 12, 2005, 23:02:00 poslijepodne »
Aha, thanks! Već sam od tebe očekivao da ćeš reći, neka algi :)

Kad si se već javio, možda ćeš ti znati. Usljed ovog đumbusa u akvariju koji vlada zadnja dva dana, čak ni ancistrus ne obavlja svoj dio posla po staklu, samo se vrti po panju i filteru.
Hrvoje - Split

Offline Max....sz

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Ex. Roštiljator
    • Max Juhasz - Photography
« Odgovori #3 u: Prosinac 12, 2005, 23:14:00 poslijepodne »
Citat: Rossonero
čak ni ancistrus ne obavlja svoj dio posla po staklu, samo se vrti po panju i filteru.

Ancistrusi s vremenom kako stare sve višegube volju za struganjem algica ili ako se previše hrane onim finim tableticama, dakle to su spodobe sklone ljenčarenju u poodmakloj dobi.

Svakako provjeri parametre vode.
Ženski pokret je prava stvar, naročito ako je ritmičan.