Vedrane,
ja sam pokušao slikati to u radu ali neuspješno. Mislim da sa takvom slikom neće niko ništa vidjeti, na slici se samo vidi cijev puna kamenčića isvakakvih stvari sa dnakoji su povućeni u cijev. To bi se možda moglo malim video clipom snimit da vidiš kako funkcionira ali mislim da je jako jednostavno pa će svi shvatit kako funkcionira. Inaće stvar meni super funkcionira jer možeš i kontrolirati jaćinu usisa (rukom).
Što se tiće polugice na dnu, ona se sama zatvara kadstisneš lopticu (pritisak vode) što ne dozvoljava izlaz smeća iz cijevi, kad je pustiš ona se otvara i uvlaći smeće.Kad se napuni cijev i loptica vadiš je vani i prazniš. Prilikom stiskanja loptice (kad se polugica na dnu zatvori) zrak izlazi kroz rupicu koju sam napravio na samom vrhu cijevi i prekrio komadićem PVC vrećice (slika u prilogu) i zatvara prilikom puštanja loptice.

Položaj PVC vrećice mora biti kao na drugoj slici, gdje je rupica zatvorena, i onda lagano zrak izlazi sa strane.
Da ti pravo kažem neznam više ni sam šta sam napisao pa pitaj ako ti nešto nije jasno.
A evo i ti loša slika onoga što si tražio.

Moram priznat da mi je JAKO drago što to misliš staviti na početnu stranicu, nisam se nadao da će to biti toliko interesantno.
Veliki pozdrav, Bukle