Kolovoz 19, 2025, 21:44:22 poslijepodneNajnoviji Član: MMela

Autor Tema: Hygrophila corymbosa siamensis - održavanje  (Posjeta: 826 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline DadoB

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
Hygrophila corymbosa siamensis - održavanje
« u: Lipanj 13, 2012, 09:42:01 prijepodne »
Pozdrav!

Mala pomoć oko navedene biljke (limun). Moji ancitrusi su se odlučili pogostititi s listovima pa su pojeli većinu. Nagrižene listove sam odrezao pa mi sad na glavnoj stabljici nema listova sve do vrha vode i tu par listića.
Glavna stabljika svaka ima po dva nova izdanka koja su do pola glavne stabljike.
Moje pitanje je: Da li mogu odrezati glavnu stabljiku do mjesta gdje idu bočni izdanci van i da li će to uništititi biljku?

Zahvaljujem.

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
Odg: Hygrophila corymbosa siamensis - održavanje
« Odgovori #1 u: Lipanj 13, 2012, 13:32:11 poslijepodne »
mozes, ali odrezi malo vise da ne ostetis te mladice. Taj visak ce ti s vremenom istrunuti i otpasti ili ga ti mozes otkinuti. I tu glavnu mozes opet upiknuti, rasti ce i dalje. No to ti nece sprijeciti ancistruse da ju i dalje tamane. Meni ju trenutno razvaljuju botie, listovi izgledaju kao tijela mafijasa iz 1930ih  :D

Offline DadoB

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
Odg: Hygrophila corymbosa siamensis - održavanje
« Odgovori #2 u: Lipanj 13, 2012, 15:07:25 poslijepodne »
mozes, ali odrezi malo vise da ne ostetis te mladice. Taj visak ce ti s vremenom istrunuti i otpasti ili ga ti mozes otkinuti. I tu glavnu mozes opet upiknuti, rasti ce i dalje. No to ti nece sprijeciti ancistruse da ju i dalje tamane. Meni ju trenutno razvaljuju botie, listovi izgledaju kao tijela mafijasa iz 1930ih  :D

Hahahahahahaha. Kad sam je stavio nisu krenuli odmah, nego malo po malo. A kad je narasla do visine akvarija onda su počeli žestoko i pojeli gotovo sve na staroj stabljici, a izdanke i nove za sad još ne diraju. Vidjet ćemo.