Lipanj 25, 2025, 16:23:02 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: repti glo 5.0 26w uvb  (Posjeta: 1850 vremena)

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline snakeseye

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 35
  • Na hladjenu do 9.10.2010
repti glo 5.0 26w uvb
« u: Lipanj 06, 2012, 13:21:23 poslijepodne »
neznam dali je ovo pitanje bilo vec postavljeno al nisam vidio.
koliko je trajanje zarulje repti glo 5.0 26w dali ima neki vijek trajanja pa da se mora zamjenit ili traje dok ne pregori??

hvala

Offline ifsilon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • U usta ga vista, bejbe!
    • Ifsilon Exotics
Odg: repti glo 5.0 26w uvb
« Odgovori #1 u: Lipanj 06, 2012, 14:04:20 poslijepodne »
Ja imam štednu Arcadiu 2.0 od čini mi se 24 W i kada sam je kupio rekli su mi da je vijek trajanja 6 mj. Ne znam je li to slučaj i sa ovom lampom.

Offline Kori

• Moderator (lokalni)
  • Punopravni član
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
« Odgovori #2 u: Lipanj 06, 2012, 14:55:24 poslijepodne »
koliko je trajanje zarulje repti glo 5.0 26w dali ima neki vijek trajanja pa da se mora zamjenit ili traje dok ne pregori??

hvala

Sve UVA-UVB lampe za gmazove relativno kratko isijavaju odgovarajucu kolicinu zracenja i uglavnom se mijenjaju puno prije nego sto pregore. Ako ti zarulja gori oko 12-14h dnevno onda bi je trebao zamijeniti vec nakon 6 mjeseci, a ako ti gori krace, primjerice 8-10 sati dnevno onda moze izdrzati 9 mjeseci do maksimalno godine dana. Naravno to su sve okvirni podaci i svaka lampa je individualna, sto cesce mijenjas to bolje. Detaljnu analizu tih zarulja imas ovdje: LINK

Ja imam štednu Arcadiu 2.0 od čini mi se 24 W i kada sam je kupio rekli su mi da je vijek trajanja 6 mj. Ne znam je li to slučaj i sa ovom lampom.

Trajanje verzije 2.0 ti je relativno, jer 2% UVB-a je toliko malo zracenja da vecina gmazova od toga nema previse koristi ni kad je lampa nova. Verzije 2.0 se iskljucivo koriste kao potpora verzijama sa visim postotkom UVB-a, prakticki samo za svjetlost.
I'm only bad news for turtle keepers.
www.kornjace.com
www.akter.org

Offline ifsilon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • U usta ga vista, bejbe!
    • Ifsilon Exotics
« Odgovori #3 u: Lipanj 06, 2012, 15:26:38 poslijepodne »
Nisam 100% siguran da li je 2.0 možda je i više, ali mi se neda sada gasiti paludarij da bi je skinuo i pogledao.  :nerv:  Trebala mi je za paludarij sa žabicama sa živim biljem, a nije smjela biti prejaka zbog same životinje pa mi je Matija rekao da je ta taman.

Offline Kori

• Moderator (lokalni)
  • Punopravni član
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
« Odgovori #4 u: Lipanj 06, 2012, 15:56:53 poslijepodne »
Nisam 100% siguran da li je 2.0 možda je i više, ali mi se neda sada gasiti paludarij da bi je skinuo i pogledao.  :nerv:  Trebala mi je za paludarij sa žabicama sa živim biljem, a nije smjela biti prejaka zbog same životinje pa mi je Matija rekao da je ta taman.

Ok, za zabice koje su u prasumi izlozene uglavnom indirektnom UVB zracenju je to sasvim dosta.
www.kornjace.com
www.akter.org

Offline snakeseye

• Punopravni član
  • **
  • Na hladjenu do 9.10.2010
« Odgovori #5 u: Lipanj 06, 2012, 16:31:15 poslijepodne »

hvala

Sve UVA-UVB lampe za gmazove relativno kratko isijavaju odgovarajucu kolicinu zracenja i uglavnom se mijenjaju puno prije nego sto pregore. Ako ti zarulja gori oko 12-14h dnevno onda bi je trebao zamijeniti vec nakon 6 mjeseci, a ako ti gori krace, primjerice 8-10 sati dnevno onda moze izdrzati 9 mjeseci do maksimalno godine dana. Naravno to su sve okvirni podaci i svaka lampa je individualna, sto cesce mijenjas to bolje. Detaljnu analizu tih zarulja imas ovdje: LINK

Trajanje verzije 2.0 ti je relativno, jer 2% UVB-a je toliko malo zracenja da vecina gmazova od toga nema previse koristi ni kad je lampa nova. Verzije 2.0 se iskljucivo koriste kao potpora verzijama sa visim postotkom UVB-a, prakticki samo za svjetlost.

link ti ne radi

Offline Kori

• Moderator (lokalni)
  • Punopravni član
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
« Odgovori #6 u: Lipanj 06, 2012, 16:36:26 poslijepodne »
link ti ne radi

Aha, da bi to mogao otvoriti moras se pridruziti Yahoo grupi: UVB_Meter_Owners: LINK
www.kornjace.com
www.akter.org