Eto ga!
Sad kad zbog takonapadnog naslova imam vašu pozornost (marketing, šta se može...), pogledajte moj osvježeni/novouređeni akvarij s diskusima. Zahvaljujem svima s foruma koji su me nadahnuli SAM svoj majstor pozadinama stiropor/beton/fug masa, jer sam se i ja poslužio tom tehnikom.

Evo podataka o akvariju: Juwel RIO 180 sa stalkom, izvađena originalna filtracija, filter Eheim 2213, CO2 Nutrafin (nemam ljestve, mjehurići se zadržavaju između dva dijela pozadine gdje se ne vide), AquaGLO/PowerGLO rasvjeta + reflektori. Pozadina SAM svoj majstor, dvodijelna (jer RIO 180 ima prečku pa se inače "jednokomadna" ne može ugurati), rađena od tvrdo prešanog stiropora, betona i mase za fugiranje pločica boje zemlje.
Evo kako akvarij izgleda

Bilje: Anubias, javanska mahovina, cripte,te jedna meni nepoznata u desnom kutu

.
Ribe: Diskus snake skin (oko 20 cm, mužjak), Marlboro (oko 16 cmženka), rot torquise (oko 15 cm spol neutvrđen), Smeđi (oko 15 cm spol neutvrđen) i Pigeon (oko 12 cm spol neutvrđen),9 Neonki crvenih, 3 foxa, jedan coridoras albino (bit će njih još uskoro), jedan ancistrus i jedan par L brojeva (mislim 104, Stina zna bolje, ali ne možete ih vidjet kad ih ni ja nisam danima vidio

)
Pogled odozgo

U pozadinu je ukomponirana SVA oprema. Sljedeća slika prikazuje teksturu pozadine i rupu u njoj u koju je smješten usis od filtera. Sama pozadina ima kanale kroz koje voda dopire do usisne cijevi... Ovo je desna strana

A sada lijeva strana: U toj rupi su grijač (Juwel), dovod za CO2, i po potrebi ispust filtera. Nek vas ne zbuni trenutna postava ispusta filtera koji vodu baca na reflektore, a ona zatim kapa u akvarij. Prednost je mreškanje vode,smanjeno strujanje koje diskusi ne vole i super lomljenje svjetla što pridonosi ugođaju gledanja diskusa

I za kraj jedna prinova: Snake skin mužjak, stanar od prekjučer. Hvala Igoru!Mrak ribetina

Da podsjetim i na druge stanare moje bare. Ovo je već viđena slika mog rot torquisea, al' nek' se vidi opet

Za kraj, smeđi diskus (isto starija slika)

Eto. Toliko od mene. Pozdrav diskusoljupcima