Srpanj 22, 2025, 21:54:47 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: TV + internet?  (Posjeta: 806 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Werther

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • Betta Svijet
TV + internet?
« u: Lipanj 01, 2012, 01:31:31 prijepodne »
Prije nekoliko mjeseci sam se raspitivao o TV prijemnicima koji se mogu koristiti i za surfanje po internetu. Tada mi je rečeno da jedino Samsung SmartTV ima tu opciju u potpunosti razvijenu (ostali imaju ali uz određena ograničenja). Dakle s njim se navodno može raditi sve što i s kompom osim downloadati fileove. Zanima me da li je netko već nabavljao Samsung SmartTV ili neki od ostalih takvih televizora i kako to u praksi funkcionira? Jel to već dovoljno razvijeno da je upotrebljivo ili šteka? -?

Nekako me privlači da si pri slijedećoj nabavci TV-a kupim nešto takvo, pa onda s interneta pogledam koji koncert ili dokumentarac ili poslušam kakvu playlistu sa spotovima i slično, jer tko je vidio ovisiti samo o TV programu? :)

Offline kinggo

• Počasni član
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
Odg: TV + internet?
« Odgovori #1 u: Lipanj 01, 2012, 10:37:18 prijepodne »
IMO, bolje ti je dignuti neki full OS na nesto tipa acer revo, lenovo ideacentre ili nesto od ih malisa za parsto € Vecina ih odmah dodje sa bezicnim misem i tipkovnicom i na kraju se daleko pametniji od tog smart TVa i puno jeftinije to izadje.

Offline Chilii

• Urednica terra redakcije
  • Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 43
  • AkTer jedna od šest :)
« Odgovori #2 u: Lipanj 01, 2012, 11:06:51 prijepodne »
Imam ja Samsung smart tv. Radi na aplikacije, ima youtube, google maps, FB i slično. Baš ga i ne koristim često, ako imam potrebu za netom na tv-u spajam se preko PS3. Ne šteka, može se koristiti ali meni je išlo na živce što moram tipkati preko daljinskog. Za povremeno korištenje je ok, iako tv najviše koristim za gledanje filomova/serija preko eksternog harda.Moram priznati da davno nisam provjeravala ponudu novih aplikacija, ali npr. Hulu ne funkcionira kod nas i neke zanimljive aplikacije tog tipa koje su dostupne samo u SAD-u.

Offline Werther

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • Betta Svijet
« Odgovori #3 u: Lipanj 01, 2012, 14:37:08 poslijepodne »
IMO, bolje ti je dignuti neki full OS na nesto tipa acer revo, lenovo ideacentre ili nesto od ih malisa za parsto € Vecina ih odmah dodje sa bezicnim misem i tipkovnicom i na kraju se daleko pametniji od tog smart TVa i puno jeftinije to izadje.
Ma jasno je meni da je to jeftinije ali ja bih htio i na TV-u moći surfati i to u ležećem položaju! :-[

Imam ja Samsung smart tv. Radi na aplikacije, ima youtube, google maps, FB i slično. Baš ga i ne koristim često, ako imam potrebu za netom na tv-u spajam se preko PS3. Ne šteka, može se koristiti ali meni je išlo na živce što moram tipkati preko daljinskog. Za povremeno korištenje je ok, iako tv najviše koristim za gledanje filomova/serija preko eksternog harda.Moram priznati da davno nisam provjeravala ponudu novih aplikacija, ali npr. Hulu ne funkcionira kod nas i neke zanimljive aplikacije tog tipa koje su dostupne samo u SAD-u.
Ovo mi je koristan podatak, to s kucanjem preko daljinskog definitivno nije za kontinuirano surfanje, ali ja sam mislio za "povremeno". Na internetu je sve više dostupnih filmova, dokumentaraca, glazbenih albuma, koncerta itd. da mi se to sad već čini kao zanimljiva opcija. A nije mi problem pronaći nešto s daljinskim pa onda pustiti da ide sat i pol ili duže... ali da bih preko TV-a uz pomoć daljinskog došao na akvarij.net i odgovarao na postove, vjerojatno ne bih. Kucanje s daljinskim sigurno je gnjavaža.

Ali zato baš i kažem, nije bitno što prodavač priča o tome nego ono što kažu oni koji ga imaju i svakodnevno koriste poput Chilli! :)

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #4 u: Lipanj 01, 2012, 16:31:06 poslijepodne »

Ma jasno je meni da je to jeftinije ali ja bih htio i na TV-u moći surfati i to u ležećem položaju! :-[

pa to nije nikakav problem.