Srpanj 19, 2025, 15:54:37 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Akvarij za bettu  (Posjeta: 1876 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline darioc231

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 38
Akvarij za bettu
« u: Svibanj 30, 2012, 11:15:15 prijepodne »
Pozdrav svima! Pravim akvarij za bettu, 20 litara. Dimenzije su 40cm x 20cm x 25 cm, staklo 6 mm. Posto je mali akvarij u pitanju, zelim napraviti vanjski preljevni filter u koji bi stavio i grijac. E sad, filter bi isao za zadnje strane akvarija i bio bi dimenzija 40x10x25. Koliko komora da napravim, kolika pumpa treba i sta da stavim od filter materijala?

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
Odg: Akvarij za bettu
« Odgovori #1 u: Svibanj 30, 2012, 11:26:09 prijepodne »
mislim da su ti dovoljne 3 komore - jedna ulazna, koja ce ti biti i taloznik, jedna centralna sa filter materijalom, i treca u kojoj je pumpa. Prva i treca mogu biti manje, centralna veca.

Iako, mislim da ti filter ne treba ici cijelom duzinom, a bogami ni visinom akvarija. Radije napravi nesto tipa 25(visina)x10x10, ili 10x15cm, s obzirom da ce biti jedna riba unutra, filtracija ti ne mora biti nista extra. Spuzva, keramika od fitler materijala.

Offline darioc231

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #2 u: Svibanj 30, 2012, 11:48:05 prijepodne »
Mislio sam ja njega napraviti sa bocne strane i dimenzije bi bile 20x10x25(visina) ali sam mislio da bi to bilo premalo jer mi 10 cm treba za pumpu onda mi 15 ostane za druge dvije komore

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Svibanj 30, 2012, 11:55:27 prijepodne »
a gledaj, s obzirom da bi takav akvarij bez ikakvih problema funkcionirao i sa nekim malim hang-on filterom u kojeg stane komadic spuzvice, 5x5cm (napamet), neznam koliko trebas pretjerivati sa velicinom filtera....

Offline darioc231

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #4 u: Svibanj 30, 2012, 15:57:33 poslijepodne »
Ma znam, imam hangon filter,ali bi htio napraviti vanjski pa taman onda i stavim u njega grijac...hang on mi se ne uklapa u krov, a puno bruji...ne znam...ako neko ima prijedlog neki, neka napise

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Svibanj 30, 2012, 16:03:06 poslijepodne »
Pa nemam, i mene zanima slicno, na slican akvarij, ali kako kod sam mjerio i racunao, ispadne mi preveliko, proguta previse mjesta u akvariju, a naravno akvarij je sljepljen, pa ne dolazi nikakva druga opcija u obzir, osim iznutra ljepiti "filter".....

tako da cu vjerovatno ostati na hang-onu, ili mozda napraviti samo jednu pregradu L oblika, sljepiti je u cosak, unutra natrpati malo spuzve, i iznad nje staviti powerhead da tjera vodu nazad u akvarij.....

Offline galo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #6 u: Svibanj 30, 2012, 18:05:17 poslijepodne »
Pozdrav svima! Pravim akvarij za bettu, 20 litara. Dimenzije su 40cm x 20cm x 25 cm, staklo 6 mm. Posto je mali akvarij u pitanju, zelim napraviti vanjski preljevni filter u koji bi stavio i grijac. E sad, filter bi isao za zadnje strane akvarija i bio bi dimenzija 40x10x25. Koliko komora da napravim, kolika pumpa treba i sta da stavim od filter materijala?
pozz ..
mozes od iza komotno napraviti vanjski preljevni 40x10x25 sa tri komore a crijeva od usisa i izlaza stavis u aq. Ovako sa boka kad bi radio bilo bi estetki grdo bolje od iza ..

Offline galo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #7 u: Svibanj 30, 2012, 18:07:44 poslijepodne »
pozz ..
mozes od iza komotno napraviti vanjski preljevni 40x10x25 sa tri komore a crijeva od usisa i izlaza stavis u aq. Ovako sa boka kad bi radio bilo bi estetki grdo .. od protocnih pumpi gledaj da ima regulator jacine protoka i netreba ti neka turbo jaka pumpa ..300 l/h sasvim dovoljno, a od filter materijala kermacki valjci, bio spuzva i vata-fina spuzva ..

Offline darioc231

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #8 u: Svibanj 30, 2012, 18:11:38 poslijepodne »
Koja pumpa mi treb, tj.koliki protok- jacina?