Srpanj 23, 2025, 13:20:49 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Procurio :(  (Posjeta: 1884 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Dhoraso

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
Procurio :(
« u: Svibanj 29, 2012, 21:16:17 poslijepodne »
 :-X

procurio mi atman 620, i to na dosta čudan način... oko dna samo s jedne strane se skroz lagano nazirala voda, mislio sam da sam slucajno prolio nesto tamo, pa sam sve lijepo obrisao i osusio i cekao da vidim da li ce opet. i za sat i pol, opet cm od ruba akvarija mokro. nakon sto sam ispustio pola vode iz akvarija, i ostavio tako, vise nije curilo  :question:

bočne stijenke skroz suhe...

za svaki slucaj sam ga skroz ispraznio, sutra micem sljunak da vidim dno, makar nekako sumnjam da je ista kvrcnuto ili puknuto. jel imao netko slicnu situaciju? je li moguce da je negdje popustio silikon pa je zbog pritiska kad je akvarij bio skroz pun polagano curilo?

Offline Venom

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
  • Juwel Rio 180 !
Odg: Procurio :(
« Odgovori #1 u: Svibanj 29, 2012, 21:54:26 poslijepodne »
Hmmm , da li si dobroo dobroo provjerio gornje rubove , ja sam imao slicnu situaciji na akvariju od 54L , na kraju je bilo do kondenzacije ali na gornjem staklu se to nista nije vidjelo ...

Offline ovcica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 50
  • Panta rei. Carpe diem.
« Odgovori #2 u: Svibanj 29, 2012, 22:12:28 poslijepodne »
Ista stvar i kod mene. Slijevalo se s poklopca od kondenzacije sa stražnje strane.
Clara pacta, boni amici.

Offline dzems

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: knin
  • volim ribe i ribice
« Odgovori #3 u: Svibanj 29, 2012, 22:18:30 poslijepodne »
vjerovatno je dno ako su bocne stjenke suhe.Kupis staklo 4-5 mm debljine tako da knap sjedne na dno.Prije  dobro osusi dno,po rubovima stavis silikona i stavis staklo.Malo ga stisnes da silikon izviri oko rubova,zagladis prstom i to je to.
Totalna Steta

Offline Dhoraso

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Svibanj 29, 2012, 22:21:30 poslijepodne »
gornji rubovi ok, odozada sve suho.. bit ce da je dno onda, vidjet cu sutra kad sve izvadim iz njega.

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #5 u: Svibanj 29, 2012, 23:10:52 poslijepodne »
Provjeri dali poklopac i kutija filtera sjede dobro, da se nije sto pomaknulo.....

Offline Dhoraso

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Svibanj 30, 2012, 08:30:46 prijepodne »
poklopac je ok, kazem sve suho osim tog dijela na dnu i to samo na jednom cosku, onako u slovo L. vidjet cu kad dodjem s posla da li ima kakvih ostecenja na dnu. ako ima onda cu dzemsovim savjetom, a ako ne onda... onda cu ga napunit i vidjet da li ce se ponovit

Offline dzems

• Punopravni član
  • volim ribe i ribice
« Odgovori #7 u: Svibanj 30, 2012, 09:02:57 prijepodne »
tesko ces vidjeti ostecenje,silikon je negdje popustio a to nevidis.Samo ti zalipi duplo dni i rjesio si problem
Totalna Steta

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Svibanj 30, 2012, 10:28:56 prijepodne »
on isto ima zaobljeno prednje staklo? tesko ces zaljepiti duplo dno, ako je staklo zaobljeno, onda je i spoj prednjeg i zadnje stakla debelo fugiran, pa dobro mjeri, i jos bolje sve fugiraj, inace mozda to i ne rijesi problem.

Offline Dhoraso

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Svibanj 30, 2012, 10:37:23 prijepodne »
da, zaobljeno je prednje onako u uglovima.

nabrzinu sam sklepao ovu sliku, zanima me da li bi prosla varijanta da onaj dio do zaobljenih uglova preljepim novim dnom pravokutnog oblika, a ostatak (ovo žuto na slici) dobro zasilikoniram?

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Svibanj 30, 2012, 11:05:52 prijepodne »
Mislim, a naglasavam da nisam strucnjak za preljepljivanje, ne vidim poante ljepljenja duplog dna.

Tebi donje staklo nije osteceno, zar ne? I koja je onda poanta ljepljenja novog dna? Kod tih akvarija fugirano je nenormalno debelo, fuge idu sigurno 2-3 cm (barem kod moga) preko stakla, znaci, i da zaljepis duplo dno, opet ako je problem u popustanju silikona, curit ce na istom mjestu. Jedino ljepiti dno, pa ravnati fuge u ravninu sa tim novim dnom, ali to mi je ono....bezveze.

Radije ga napuni do cepa, ostavi i vidi, pokusaj locirati gdje tocno curi, pa to mjesto samo ponovo zasilikoniraj. Taj akvarij ima "plasticno" dno, odnosno obrub sljepljen s donjim staklom, ili je kod tebe drugacije? Ako je tako, ja bih radije fugirao spoj plasticnog okvira i prednjeg stakla, okolo s vanjske strane, ima zazor od barem 1mm, pa bih tu povukao jednu fugu prozirnim silikonom. Nece se vidjeti ako uredno to napravis, a mislim da ces dobiti vise nego ljepljenjem novog dna.

Offline dzems

• Punopravni član
  • volim ribe i ribice
« Odgovori #11 u: Svibanj 30, 2012, 13:32:14 poslijepodne »
hm...novo dno knap izrezano (milimetar ,dva lufta svukuda) zaljepljeno po donjim rubovima silikonom koji kad stisnes staklo izviri u taj luft i prstom povuci fuge je sigurno najbolje sto se moze napraviti.Napravi od kartona primjerak i staklar ti tocno tako izreze.Nevidim bolje,kvalitetnije i trajnije rjesenje.Ako malo silikona izviri kad stisnes mozes tanku crtu povuci svukuda po rubu novoga dna i fugiras taj luft.Naravno treba imat iskustva da ne naseres previse silikona i usvinjis cili akvarij.Dakle novo dno je sad glavno dno,voda nesmije prolaziti ispod ako dobro fugiras okolo naokolo cilog novog dna.U tome je poanta i svrha novoga dna...
Totalna Steta

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Svibanj 30, 2012, 14:31:31 poslijepodne »
Neznam za njegov akvarij, ali....spoj dna i ostalih ploca stakla (ostale 2 - prednja i zadnja) nije pod pravim kutom u L. Nije cak ni slicno tome, kut pod kojim je fugirano je poprilicno, znaci nema sanse da reze staklo na 1-2 mm uze od akvarija, s time nece dobiti nista, jer ce mu staklo sjediti na silikonu, odnosno izmedju novog dna i starog dna ce imati lufta, a ako reze novo dno da nasjeda staklo na staklo na staro, imat ce nenormalno debele fuge, potrosit ce hrpu silikona.

Sto je sve isplativo i super ako je uzrok curenja na tom donjem dijelu. Ako je samo 5mm iznad razine tog novog dna, nista nije napravio, zar ne? Osim troska, jer ce staklar biti odusevljen da radi takve oblike od debljeg stakla, ponavljam, prednje staklo je zaobljeno, i u coskovima, i cijelom svojom duzinom.

Prvo ti kolega utvrdi tocno gdje on pusta, i dali uopce pusta.....ustedjet ces si svega poprilicno.

Offline dzems

• Punopravni član
  • volim ribe i ribice
« Odgovori #13 u: Svibanj 30, 2012, 14:51:27 poslijepodne »
Da...neznam kako izgleda taj akvarij,vjerovatno si u pravu
Totalna Steta

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Svibanj 30, 2012, 15:14:14 poslijepodne »
ako ja nisam sto pobrkao, akvarij se sastoji od 3 staklena dijela - pod, zadnja strana i prednja strana s bokovima.

Dakle kompletno prednje staklo i bocne stranice su ljevane od jednog komada stakla, zaljepljene na pod i zatvorene s zadnje strane staklom. A fuge su nenormalno debele...