Srpanj 14, 2025, 11:05:32 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: skalari  (Posjeta: 2011 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline vicko

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
    • http://www2.carina.hr
skalari
« u: Ožujak 18, 2004, 09:55:00 prijepodne »

imao sam 2 veča skalara,jedan je ciknuo pa sam mislio da su ga druge ribe ubile tako da sam drugog preselio u drugi akvarij. bio je usamljen i djelovao mi je bolestan međutim oporavio se i zdrav je ali sam primjetio da pojede hranu koju mu dam pa nakon sat vremena povrača . povračanje izgleda tako da trzne i iz usta izadje bijeli oblak kao mrvice,neznam točno kako da objasnim ali to mi izgleda kao da je ispljunuo natopleni kruh ali jako sitan. temp je dobra u vodi filtracija je ok,mjenjam vodu redovno pa zbog ambijenta nema problema, bojim se da ne zarazi druge ribe, u tom manjem akv. imam gupicu 2 platija ž betu i ancistrusa

molim pomoč
halid invalid

Offline HRVOJE

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
skalari
« Odgovori #1 u: Ožujak 18, 2004, 10:22:00 prijepodne »
Ribe kada uzimaju hranu u usta,najprije je usitnjavaju,žvaču,a ovo što vidiš je izbacivanje viška i nije simptom nekog poremećaja ili bolesti.Dok riba jede,90% da je zdrava.

Offline Neven.M

• Punopravni član
    • http://pet.beke.co.nz
skalari
« Odgovori #2 u: Ožujak 18, 2004, 14:10:00 poslijepodne »

Pa to je sasvim ok jos ako je meso i malo masno oni ce sve to progutati i nakon nekog vremena izbaciti tu mast iz sebe.

Ili mozda da nisu ti skalari bili par pa je jedan uginuo pa sada drugi pati

PS.Cime ih hranis ????

Offline Dara

• Punopravni član
  • **
skalari
« Odgovori #3 u: Ožujak 18, 2004, 22:04:00 poslijepodne »
Ja imam skalare 6 mjeseci inekad to rade.Nisu bolesni,samo nekad tako "pljuckaju",ne znam zašto.Ako normalno jede skalar,a to znači da brzo trpa hranu kao da nikad prije nije jeo,znači da je zdrav.Skalari su jako proždrljivi.

Offline Force

• Punopravni član
  • Dob: 42
skalari
« Odgovori #4 u: Ožujak 19, 2004, 01:24:00 prijepodne »
Citat: Dara
Ja imam skalare 6 mjeseci inekad to rade.Nisu bolesni,samo nekad tako "pljuckaju",ne znam zašto.Ako normalno jede skalar,a to znači da brzo trpa hranu kao da nikad prije nije jeo,znači da je zdrav.Skalari su jako proždrljivi.

Samo da se nadovezem na to kako su prozdrljivi, bas sam neki dan dofurao 4 komada svih boja, uglavnom jedan od njih je tako prozdljivo jeo da sam se smrzo stao i poceo razmisljati situaciju iz shopa, a buduci da je zena rekla da ih je bas nahranila prije mog dolaska stvarno mi nije bilo jasno kog vraga se tako trga za hranu.

Ludak je pojeo i listice i tubifex za borca, tak nekaj prozdrljivo jos nisam vidio.
Nakon svega toga jos je naganjao i ancitruse po staklu, sljunku i kokosima.

Offline vicko

• Novi član
  • *
    • http://www2.carina.hr
skalari
« Odgovori #5 u: Ožujak 19, 2004, 07:37:00 prijepodne »

jako je tužan po meni jer su bili par ne biste vjerovali kako je cijeli dan bio na dnu kod pumpe ,nije jeo i tjerao sve ribe od sebe, još pljuckanje pa sam posumljao na neku bolest.hranim ga lističima

halid invalid

Offline Dara

• Punopravni član
  • **
skalari
« Odgovori #6 u: Ožujak 19, 2004, 21:02:00 poslijepodne »
Skalari vole biti u paru ili jatu.Vjerojatno je usamljen,sada.