Lipanj 27, 2025, 16:50:55 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Legalno jezero ?  (Posjeta: 6349 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline dpap

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Legalno jezero ?
« u: Svibanj 23, 2012, 00:17:26 prijepodne »
Prije svega, pozdrav svima !

Nov sam na forumu, malo sam pročitao postove, i mislim da ovdje ima ljudi koji bi mi mogli dati odgovore na pitanja koja me muče. Vidim ima tu par ljudi koji su odlučili iskopat veći ribnjak 60 x nešto. Ja bi ist tako ali brinu me papiri. Dosta sam tražio po net-u ali nigdje nema konkretno što se smije, koliko se smije i koliko to košta (prema državi)? Ako se upustim u gradnju na divlje, ljudi kažu 15-tak tisuća iskop, pa kamenje i šodar na obalu da se ne uruši pa bilje pa ribe pa neka sjenica blizu za uživanje i eto ti 10-tak tisuća eura. Nakon toga da mi dođe neki jalni činovnik i opali kaznu i naredi zatrpavanje (još 15000 kn) nebi išlo. Ukratko, dali netko zna može li se kod nas izgraditi legalno "manji" (1000-1500 m2) ribnjak za osobne potrebe ili akumulacija za navodnjavanje (pa bum nutra šiknul ribe), koje su dozvole za to potrebne i koliko one koštaju ?

unaprijed zahvaljujem !

Offline majstor76

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Kutina
Odg: Legalno jezero ?
« Odgovori #1 u: Svibanj 23, 2012, 09:12:27 prijepodne »
Mozes krenuti od ovog mog istrazivanja

https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=70178.0

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #2 u: Svibanj 23, 2012, 14:10:42 poslijepodne »
veće od onoga što je majstor stavio u linku mora imati dozvolu ...

zato odi lijepo na nadležni ured za prostorno uređenje i graditeljstvo i pitaj točno što trebaš od papirologije da ja tu ne davim

naime, sve ovisi o postojećim objektima na parceli...i naravno, njihovoj legalnosti...

Offline Maja27

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 42
« Odgovori #3 u: Lipanj 03, 2012, 16:49:01 poslijepodne »
Nas je 14x10 mozda i veci i treba nam gradevinska dozvola ,sve sto je vece od 24m2 mora imati gradevinsku,moj muz im je rekao da nam je to ukras u vrtu i da cemo drzati ribe unutra ali to njih ne zanima,isto se mora ucrtati, tocno izmjeriti i onda s tim dokumentima u zupaniju i gruntovnicu. tako je nama receno,mi smo zbog toga odustali od dovrsavanja bazena jer su nam rekli da se za bazen duzi od 11m mora isto praviti gradevinska,a nas je 18m i ne bi ga smanjivali ali dozvola je skupa da bi obadvoje sada rjesavali.