Lipanj 24, 2025, 19:59:30 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Pitanje o Kraljevskom Pitonu  (Posjeta: 8282 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline poole

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Odg: Pitanje o Kraljevskom Pitonu
« Odgovori #50 u: Lipanj 25, 2012, 23:38:52 poslijepodne »
E zavrseno... Vodio sam sam mog zmijka kod veterinara i on je pregledao i reko da je zenka  :up: Tako da smo sa tim zavrsili...
E a sad jos jedno pitanje... Kad ce od prilike ona moci da se pari... Do cega zavisi to ? Do kilaze il do godina il do dzega ???

Pozdrav i hvala !!!

Offline vukovarac5

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Vukovar
« Odgovori #51 u: Lipanj 25, 2012, 23:51:55 poslijepodne »
E zavrseno... Vodio sam sam mog zmijka kod veterinara i on je pregledao i reko da je zenka  :up: Tako da smo sa tim zavrsili...
E a sad jos jedno pitanje... Kad ce od prilike ona moci da se pari... Do cega zavisi to ? Do kilaze il do godina il do dzega ???

Pozdrav i hvala !!!

To je u razdoblju od 3-5 godina starosti. Ovisi i o godinama a i o kilazi.

Trebala bi imati barem 1300-1500g pa nadalje....  Ne bi trebalo forsirati i tjerati zenku od godinu dana na preko 2kg da bi se isla pariti , jel onda dolazi do problema sa jajima, budu neoplodjena ili ih bude malo, i onda takve zenkice i dalje poljezu mali broj jaja, ako im se zezne taj "pocetni ciklus"

Zato je bolje sacekati 3god cca i onda poceti sa parenjem :) 

Al kolko sam vidio po slikama imas ti jos dosta vremena do parenja. Samo neka je ziva, zdrava i nek papa. I nek te veseli svako presvlacenje kao i mene :)

Offline poole

• Novi član
  • *
« Odgovori #52 u: Lipanj 26, 2012, 00:08:20 prijepodne »
Ma znam, daleko je ona od svalerisanja, ima tek nekolko meseci, ako i tolko  :) Nego sam samo ovako hteo da znam. Hvala puno na informacijama... Cim malo naraste stavljam jos koju sliku ;)

Pozdrav !!!

Offline markomed

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
« Odgovori #53 u: Lipanj 26, 2012, 00:42:11 prijepodne »
Ma znam, daleko je ona od svalerisanja, ima tek nekolko meseci, ako i tolko  :)

:D :'( Hvala za ovo, nisam se dugo tako nasmijao  :up:
Sretno  ;)

Offline poole

• Novi član
  • *
« Odgovori #54 u: Kolovoz 13, 2012, 17:33:48 poslijepodne »
 Hitno Pitanje !!!!!

Dao sam mojoj maloj malo veceg misa. To jest stakora. Sta moze da joj se desi ako ne bude mogla da ga proguta !!!!!! ???? :/ Mislim ako je prevelik za nju ???

Offline poole

• Novi član
  • *
« Odgovori #55 u: Kolovoz 13, 2012, 17:40:14 poslijepodne »
P.S. A vec je pocela da ga guta !!!! :/

Offline acidorange

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
« Odgovori #56 u: Kolovoz 13, 2012, 17:57:32 poslijepodne »
Zmija može pojesti plijen do 2 puta širi od njezina najšireg dijela tijela, ali bi to trebalo izbjegavati već joj davati do 1.5 puta širi. Nema potrebe mučiti životinju, ako su štakori koje imaš preširoki, malo ih stanji nožem ;)

Ukoliko joj je prevelik plijen, može ga povratiti na pola gutanja (kada dođe najširi dio plijena) ili koji dan kasnije.
« Zadnja izmjena: Kolovoz 13, 2012, 18:08:12 poslijepodne od acidorange »

Offline ivborosa

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #57 u: Kolovoz 13, 2012, 18:13:55 poslijepodne »
Zmija može pojesti plijen do 2 puta širi od njezina najšireg dijela tijela, ali bi to trebalo izbjegavati već joj davati do 1.5 puta širi. Nema potrebe mučiti životinju, ako su štakori koje imaš preširoki, malo ih stanji nožem ;)

Ukoliko joj je prevelik plijen, može ga povratiti na pola gutanja (kada dođe najširi dio plijena) ili koji dan kasnije.

??

Kraljevski piton po obroku treba pojesti oko 10% svoje kilaže...i štakori adekvatne kilaže su i adekvatne veličine....
Akvaristika u srcu, teraristika u (cenzura) =) =)

Offline poole

• Novi član
  • *
« Odgovori #58 u: Listopad 17, 2012, 18:03:11 poslijepodne »
 zdravo svima
Imam jos jedno pitanje o mojoj maloj. Sad je vec presla na stakore i vec je pojela 2 il 3 i sad evo vec 3 nedelje nece vise da jede.  Nemam pojma kao da ih se plasi il tako nesto. Muva se oko njih i kad je on u prolazu dotakne il gurne ona se odma sklanja. Neznam sta da radim. Ovo je vec treca nedelje kako joj dajem po jednog i ona nece da ga porucka..
Ajde ako neko ima neki savet nek mi kaze... Jer znam da je to kod njih i normalno da nekad ne jedu i po mesec dana, al me malko brine. Pre je uvek ruckala na nedelju il dve dana...

P.S. E i jos jedno pitanje... Primetio sam da u poslednje vreme sve nesto glavicom (kao da se trlja o drvo). kao da je svrbu njuskica il tako nesto. Stalno kao da joj nesto smeta na glavici. Tako da mi je i to malko cudno. Ako neko ima neki komentar i na to bilo bi super...

Hvala svima puno !!!!!!!

Pozdrav !!!!!

Offline Demižan

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Rijeka
« Odgovori #59 u: Listopad 17, 2012, 19:27:03 poslijepodne »
zdravo svima
Imam jos jedno pitanje o mojoj maloj. Sad je vec presla na stakore i vec je pojela 2 il 3 i sad evo vec 3 nedelje nece vise da jede.  Nemam pojma kao da ih se plasi il tako nesto. Muva se oko njih i kad je on u prolazu dotakne il gurne ona se odma sklanja. Neznam sta da radim. Ovo je vec treca nedelje kako joj dajem po jednog i ona nece da ga porucka..
Ajde ako neko ima neki savet nek mi kaze... Jer znam da je to kod njih i normalno da nekad ne jedu i po mesec dana, al me malko brine. Pre je uvek ruckala na nedelju il dve dana...

P.S. E i jos jedno pitanje... Primetio sam da u poslednje vreme sve nesto glavicom (kao da se trlja o drvo). kao da je svrbu njuskica il tako nesto. Stalno kao da joj nesto smeta na glavici. Tako da mi je i to malko cudno. Ako neko ima neki komentar i na to bilo bi super...

Hvala svima puno !!!!!!!

Pozdrav !!!!!

Moja je tako prestala jest mrtvo hoće sam živo.Probaj joj dati živog.Ako joj daješ žive daj joj 2-3 mala srednji štakori mogu ozljediti zmiju. ;)

Ovo što grebe s glavom ništa strašno... ;)

Offline ifsilon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • U usta ga vista, bejbe!
    • Ifsilon Exotics
« Odgovori #60 u: Listopad 17, 2012, 21:07:24 poslijepodne »
1. Možda se želi presvući ako trlja "njuškom" po terariju.

2. Kolka ti je temperatura? Zmija nekad ne želi pojesti plijen ako joj je temperatura preniska jer ga ne može probaviti.

3. Neki regiusi znaju po 2-3 mj  ne jesti tako da te to ne treba zabrinjavati.

4. Ubij miša i ostavi ga preko noći u terariju na nekom papiru. ako je gladan pojest će ga.

5. Možda ti je pun parazita pa odbija hranu.