Kolovoz 07, 2025, 01:26:24 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: eheim pro3 ili pro2  (Posjeta: 1405 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline tonkovic.kreso

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
eheim pro3 ili pro2
« u: Svibanj 15, 2012, 22:10:35 poslijepodne »
zanimaju me vaša mišljenja i iskustva

Offline rokimon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
    • malawi by rokimon
Odg: eheim pro3 ili pro2
« Odgovori #1 u: Svibanj 16, 2012, 07:14:27 prijepodne »
to je kao da pitaš....golfa IV ili golfa V? novije je naravno bolje, mada je i pro2 ok! nisam imao 2 ali pričao sa ljudima koji ga imaju i ljudi super zadovoljni! imam 3 komada pro3(2073 i 2075)....mogu reći da rade perfektno! imali su problem sa brtvama i stop ventilima ali je to riješeno! ja osobno nisam imao tih problema!  ....ali čekaj...jel nisi i ti imao pro3!?
Onaj koji pita ispadne budala pet minuta, ali onaj koji ne pita ostane budala cijeli život.

Offline tonkovic.kreso

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #2 u: Svibanj 16, 2012, 10:49:33 prijepodne »
imam još uvjek 2075 upravo mi je stigla nova glava iz njemačke jer je stara procurila na sistemu za punit vodu tako de nemam velikog povjerenja u njega iako tvrde de je to sad tvornički drukčije rješeno

Offline Kori

• Moderator (lokalni)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
« Odgovori #3 u: Svibanj 16, 2012, 11:38:35 prijepodne »
Za Pro II ce ti iz godine u godinu sve teze biti naci odredene dijelove, ta serija je na vecini mjesta vec istisnuta iz prodaje. Osim toga ta serija koristi klasicne "O-ring" brtve koje su sklonije habanju od novih "E" profil brtva koje se stiscu prilikom zatvaranja i otvaranja, ne taru se i ne unistavaju kao stare. U Pro III je stavljena i nova rucna pumpa koja je zamisljena isto na nacin da se previse ne tare i unistava prilikom koristenja, ali nazalost ispalo je da imaju manu u dizajnu koja je sada vec ispravljena. No potpuno razumijem da si izgubio povjerenje u taj filter, to se nije trebalo dogoditi.
Razmisli o novim JBL filterima,  imaju isto modernu brtvu, ali staru rucnu pumpu i puno manje reklamacija nego novi Eheimi.
I'm only bad news for turtle keepers.
www.kornjace.com
www.akter.org

Offline kaja

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
« Odgovori #4 u: Svibanj 16, 2012, 11:59:35 prijepodne »
Nabijem Eheim na onu stvar :closed10:
Za mene donedavno pojam u akvaristici, daleko najbolji i najkvalitetniji proizvođač.
Ali s ovom "novom" serijom III su toliko pali, da im vise nikada necu vjerovati.

Zamislite si situaciju, Toyota otkrije da im ne valjaju kocnice i suti, nikome nista ne govori.
Nemoguce. Odmah obavijestavaju sve kupce tog i tog modela da dodju na servis.

Zamislite si Eheim, napravi sranje od filtera koje curi, napravi poplava i polava, a oni sute.

Poginut i poplavit stan nije isto. Al bogami nije ni beznacajno.
Meni je iz 2075 iscurilo 40 litri vode i samo slucajem sam dosao doma pa nije napravljena jos veca steta.

I sad primaju te glave na reparaciju, ne moras im poslati ni racun, ni garanciju.
Kasno Marko na Kosovo stize.

Poslao sam im mailova i mailova, samo sute i kazu posaljite glavu...

Zanima me kolka je akvaristima nastala šteta od te njihove "greske", i nevjerojatno mi je da to nije dignuto na visi
nivo, da nisu krenule tuzbe za nadoknadu stete.

EHEIM :a078:

Offline kuliva

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 41
« Odgovori #5 u: Svibanj 16, 2012, 16:33:07 poslijepodne »
Ja imam 2073, uzeo ga prije 2-3 tjedna i za sad sam prezadovoljan, radi a ne čuje se ništa. Jedino sam malo bio razočaran s onim nastavkom na izlazu, odma bih preporucio kupnju dodatnog u crnoj boji. Da se svaki dio naštimavat pa se jedan dio stavi da mreška vodu, drugi prema dnu ili po željama. No za tu cijenu sam očekivao da je to serijski s njim.
Ostalo samo pohvale, što se tiče brtvi i curenja, moram reč da mi sveizgleda vrlo uvjerljivo samo pri zatvaranju treba bit pedantan i bez sile sve da sjedne na svoje mjesto.