Hvala,hvala..u planu je još puno toga,samo treba vremena.
Evo da napišem koju riječ o samome jezercu.
Neznam kolika je litraža ali negdje oko 4000 do 4500 litara..nisam mislio da će biti toliko ali kada je punjenje krenulo ispostavilo se je da je puno veća litraža od pretpostavljene.. Voda je bunarska,i trebalo mi je dva dana da ga napunim.
Najveća dubina u jezeru je 120 cm i mislim da će to biti dovoljno za prezimljavanje.
Odlučio sam se za UV- foliju za plastenike,prvenstveno zbog cijene a vidim da ju ljudi hvale. Izašla me je 150 kuna. Još jedan od razloga što sam nju uzeo je i taj što je zemlja tvrdi nepropusni ilovak tako da i dođe do bušenja folije zemlja neće vodu propustiti samo tako.
Filter sam napravio od plastične kante od 100 litara( koju još moram debelo zakamuflirati)i u nju sam stavio spužvu,pijesak i narezano plastično crijevo. Na dnu jezera je pumpa od 3000/h koja crijevom tjera vodu na vrh kante i dalje voda prirodnim padom pada nazad u jezero.Za sada odlično radi,stvarno nemam zamjerke.
Od bilja sam ubacio lopoče,iris perunike ,i još neko šta sam našao u obližnjoj bari.
Od stanovnika još uvijek nemam ništa,ali u planu su naravno koi-ći,ali bio bi zadovoljan da nađem i pokojeg karasa il pajčolanku..Pa eto ako tko ima koju ribu za udijeliti ili barem na posudbu bio bih mu zahvalan.

Ovaj najlon šta se još vidi ću definitivno zakamuflirati,samo trebam nabaviti još šljunka i zemlje navesti ,pa zasaditi travicu.
Eto otprilike je to to,ako koga još šta zanima samo neka pita.