Srpanj 22, 2025, 12:35:07 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Filtracija ????  (Posjeta: 2268 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Malawi988

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: BiH
Filtracija ????
« u: Travanj 29, 2012, 18:29:58 poslijepodne »
Vec dugo cekam svoj odlazak u Zg ili Novi sad po eheim 2073 pa nikako da do toga dodje....proslo je vec 8mjc kako sam izradio akvarij 330l i stoji prazan, i financije su se dosta promijenile pa sam vidio da dosta clanova koristi se DIY filtracijom, tom pregradnom filtracijom unutar akvarija pa sam planirao pokusati sa time! Eh samo molim da mi netko posalje link kako se radi ta filtracija, kakve pumpe unutra mogu staviti, koliko su one glasne(akvarij mi je pored glave kad spavam) kako se ciste ti filteri, kakva je filtracija itd....tvrdoglavo pokusavam doci do tog Eheima ali mi je transport najveci problem, u Bosni nikako da nadjem si taj filter, u ponudi imam Atmanove i Tetrine, pitao sam po shopovima da li bi mi mogli eheim naruciti i dobivam NE za odg....stoga sam odlucio prostudirati ove unutarnje jer vidim da ima dosta clanova, zadovoljnih, pa ih molim da mi posalju link kako se izradjuju i sto se stavlja u njih, moze li filter materijal poput onih keramickih za kanister filtere...zahvaljujem svima....

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
Odg: Filtracija ????
« Odgovori #1 u: Travanj 29, 2012, 19:06:01 poslijepodne »
radije napravi vanjski. samo, ako ti je atman dostupan, cf-4 i jaci, ja se uopce nebih zezao sa pravljenjem, ako vec novci niu problem.

Offline snura

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Korčula
« Odgovori #2 u: Travanj 29, 2012, 20:48:28 poslijepodne »

Offline hrhonda

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
    • Tanganiyika 840l Frontosa zaire kitumba
« Odgovori #3 u: Travanj 29, 2012, 21:52:53 poslijepodne »
Imao sam 2073 u svom 400 litrasu i filter je uistinu dobar no nije dovoljan sam na toliku litrazu ako midlis drzati malawi. kako nisi vidjeo moj ogla pred dva tri mjeseca ja prodavao svoj pod garancijom kotisten pola godine no sad kasno vec prodan. do sada sam koristio vanjske filtere kao pocetnik isto sam mislio da su oni najbolje rijesenje no s vremenom sam shvatio da pregradni, preljevni, ili sl. filteri imaju puno prednosti a puno su i jeftiniji. nije potrebno nepotrebno otvaranje da vidis koliko su prljavi, mozes cesce mjenjati medije zza grubo otklanjanje necistoca a da ne otvaras filtere i brines koliko jos otvaranja ce brtve izdrzati, ne moras cistiti crijeva koja ponekad znaju biti zlo akvarija jer nakupe u sebe hrpu smeca koja su stetna a nije ih lako ukloniti, koliciba filter materijala je vazniji faktor filtracije a u diy verzijama moze biti puno veci nego u kanisterima, kad se pokvari pumpa zamjenis novu za male novce s obzirom na pumpe kanisters, buka pumpe ovisi o proizvodjacu i cijeni kao i potrosnja struje potopnih pumpi,  ehaim potopne pumpe su po glasnoci iste kso recimo atmanove no ehaim trosi manje struje ali je zato tri puta skuplji, mogao bih nabrojiti jos sto razloga zasto vise nikad ne bi koristio vanjske filter kanistre pa makar bili i ehaim 2080
No na tu kolicinu vode za malavi js ne bi isao ispod dvije do tri tisuce litara protoka podjeljenih na dva recimo pregradna filtera

Offline Malawi988

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #4 u: Travanj 30, 2012, 12:52:51 poslijepodne »
Prouči ovo:
https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=67429.0
taj mi je filter dostupan a i cijena je porpilicno dobra, isao sam u shop, oni vec koriste taj filter 2 mjc pa su mi rekli da mi mogu dati u pola cijene, negdje oko 75eur,  hvala na pomoci svima...sad cu da se skontam pa mozda krenem po protocne pumpe a mozda da se ne zezam jednostavno uzmem taj Atmanov....uglavnom ce nesto tijekom ovih 5 dana biti, i jedva cekam da vodu tocim u nj  8)

Offline Malawi988

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #5 u: Travanj 30, 2012, 12:54:43 poslijepodne »
Imao sam 2073 u svom 400 litrasu i filter je uistinu dobar no nije dovoljan sam na toliku litrazu ako midlis drzati malawi. kako nisi vidjeo moj ogla pred dva tri mjeseca ja prodavao svoj pod garancijom kotisten pola godine no sad kasno vec prodan. do sada sam koristio vanjske filtere kao pocetnik isto sam mislio da su oni najbolje rijesenje no s vremenom sam shvatio da pregradni, preljevni, ili sl. filteri imaju puno prednosti a puno su i jeftiniji. nije potrebno nepotrebno otvaranje da vidis koliko su prljavi, mozes cesce mjenjati medije zza grubo otklanjanje necistoca a da ne otvaras filtere i brines koliko jos otvaranja ce brtve izdrzati, ne moras cistiti crijeva koja ponekad znaju biti zlo akvarija jer nakupe u sebe hrpu smeca koja su stetna a nije ih lako ukloniti, koliciba filter materijala je vazniji faktor filtracije a u diy verzijama moze biti puno veci nego u kanisterima, kad se pokvari pumpa zamjenis novu za male novce s obzirom na pumpe kanisters, buka pumpe ovisi o proizvodjacu i cijeni kao i potrosnja struje potopnih pumpi,  ehaim potopne pumpe su po glasnoci iste kso recimo atmanove no ehaim trosi manje struje ali je zato tri puta skuplji, mogao bih nabrojiti jos sto razloga zasto vise nikad ne bi koristio vanjske filter kanistre pa makar bili i ehaim 2080
No na tu kolicinu vode za malavi js ne bi isao ispod dvije do tri tisuce litara protoka podjeljenih na dva recimo pregradna filtera
taj mi je filter dostupan a i cijena je porpilicno dobra, isao sam u shop, oni vec koriste taj filter 2 mjc pa su mi rekli da mi mogu dati u pola cijene, negdje oko 75eur,  hvala na pomoci svima...sad cu da se skontam pa mozda krenem po protocne pumpe a mozda da se ne zezam jednostavno uzmem taj Atmanov....uglavnom ce nesto tijekom ovih 5 dana biti, i jedva cekam da vodu tocim u nj  8)
[/quote]
 a jbg, da sam bio informisan ja bih dosao po taj filter, to trazim i sam neznam koliko dugo, nema veze sto je koristen....a tu sam ja blizu granice tako da bi' mogao i doci...bas mi je zao sada...

Offline tvsb

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #6 u: Svibanj 03, 2012, 19:15:55 poslijepodne »
Prouči ovo:
taj mi je filter dostupan a i cijena je porpilicno dobra, isao sam u shop, oni vec koriste taj filter 2 mjc pa su mi rekli da mi mogu dati u pola cijene, negdje oko 75eur,  hvala na pomoci svima...sad cu da se skontam pa mozda krenem po protocne pumpe a mozda da se ne zezam jednostavno uzmem taj Atmanov....uglavnom ce nesto tijekom ovih 5 dana biti, i jedva cekam da vodu tocim u nj  8)

Hoces molim te malo pojasnit, koji to shop koristi ovaj filter ??? i jos ti ga zele prodati kobajage u pola cijene a zapravo tri puta skuplje ??? Nije mi bas jasno ovo sto si napisao  -?

Offline tvsb

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #7 u: Svibanj 03, 2012, 19:20:56 poslijepodne »
Prouči ovo:

Hoces molim te malo pojasnit, koji to shop koristi ovaj filter ??? i jos ti ga zele prodati kobajage u pola cijene a zapravo tri puta skuplje ??? Nije mi bas jasno ovo sto si napisao  -?

Pardon, nisam odmah skuzio da si krivo citirao :)