Srpanj 19, 2025, 19:05:52 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Ancistrus  (Posjeta: 1046 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline reebeech

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
Ancistrus
« u: Travanj 22, 2012, 18:36:45 poslijepodne »
Imam akvarij od 96 litara i unutra dva nigrica...i neki dan sam ubacio jednog ancistrusa...malo me bilo strah kako ce ga ovaj divlji dvojac prihvatiti, ali nakon prvog kontakta i malog grickanja, nakon pol sata su vec bili ok sustanari...sada nigric ponekad samo znatizeljno pliva oko njega i to je to...
problem je u slijedecem...imam dvije grane, i ancistrus se zalijepio za jednu i ne skida se s nje vec tri dana...cijelo vrijeme je u tom dijelu akvarija, pomice se 10 cm sim tam...i kenja ko da imam 10 zlatnih od 30 cm :D pa on bi trebao bit komunalac, a ne da jos radi tolko otpada da moram svaki dan barem jednom usisavati podlogu...jel to mozda od stresa zbog preseljenja ili imam neki veci problem?

Offline hrhonda

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
    • Tanganiyika 840l Frontosa zaire kitumba
Odg: Ancistrus
« Odgovori #1 u: Travanj 22, 2012, 19:40:17 poslijepodne »
Ancistrusi ti preko dana nisu aktivni i cesto su skriveni.oni rade i hranese nocu . to sto ciste staklai ostale djelove akvariha od smedje alfe i zbog cega se nazivaju komunalci ne znaci da ne smiju kakat.

Offline reebeech

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Travanj 22, 2012, 19:55:44 poslijepodne »
pa znam da moraju i oni kakat :D ali cudno mi je da jedna riba u tako kratkom vremenu napravi toliko otpada...ujutro sam usisao podlogu, a sad vec ima vise nego kaj dva nigrica naprave u tjedan dana...

Offline TKD

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #3 u: Travanj 22, 2012, 20:14:05 poslijepodne »
vjerovatno ti je grana bila malo zapustena pa se na njoj nakupilo algi i sluzi itd, a sama grana i drvo uopste pospjesuju probavu kod ancistrusa te se s toga mora imati u njihovom akvarijumu. ja kad sam ubacio kokos isto sam imao problem sa usisavanjem podloge jer je narednih par dana samo visio na kokosu i ljustio ga.
“Bogu je svejedno, pojmove dobra i zla izmislili su ljudi.” Heraklit

“Iskustvo je najbolja škola, samo je školarina vrlo skupa.” Sokrat

Offline reebeech

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Travanj 22, 2012, 20:56:18 poslijepodne »
aha, i to mi je palo na pamet..onda znaci kada sredi granu, onda bi se trebalo sve normalizirat? a dobro, budemo vidli..

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #5 u: Travanj 22, 2012, 21:28:48 poslijepodne »
ili sasvim banalno, to sto ti usisavas nije kakica, jer nema sanse da tri ribe nakakaju toliko da ti moras svaki dan usisavati, vec jednostavno lose pripremljeno drvo, a ancistrus samo guli smece s njega koje pada na dno.

Ali, ako je drvo ok, i ancistrus sam toliko bas kaka, ja bih ga poslao kod Karla da kaka. Tamo je bolje. (ona reklama, znate)  :D :D :D :D :D :D

Offline reebeech

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Travanj 22, 2012, 21:49:50 poslijepodne »
oooo kakica je :D
a necemo ga slati kod karla...budemo mu dali sansu pa makar to znacilo usisavanja svaki dan :D