Srpanj 21, 2025, 17:26:59 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Tanganyika&Tropheus  (Posjeta: 1318 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Nass

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 53
Tanganyika&Tropheus
« u: Travanj 19, 2012, 21:36:27 poslijepodne »
Pozdrav!
Da li mi se netko s malo "bogatijim" iskustvom oko Tanganyika riba,konkretnije oko Tropheusa i srodnih ribica može javiti na PP a da ima malo živaca i vremena da mi pomogne sa ponekim osnovnim savjetom  -?
Nema smisla ovdje zatrpati postovima,najbolje na PP ali nisam jednostavno znao gdje staviti ovaj post,pa ako ne spada tu bude ga admin premjestio na pripadajuće mjesto  :up:

Hvala unaprijed

Offline Malky

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
    • Akvarij NET
Odg: Tanganyika&Tropheus
« Odgovori #1 u: Travanj 19, 2012, 21:39:17 poslijepodne »
evo mozes mene  do 24h  :D

Offline miro2404

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški  
  • hm
« Odgovori #2 u: Svibanj 06, 2012, 13:07:23 poslijepodne »
pozdrav,,evo ja poslije frontoza kigoma,,sad sam na tropheus ikola,,,,obavezno,,tablete medazol prvo nabavi,,,čim ti stignu obavezno im malo umješaj u hranu i daj im,,i reci tom koji ti je ih prodao da ti pošalje istu hranu ,,,jer su osjetljivi na stres promjenu hrane,od hvatanja putovanja,i promjena akvarija čim vidiš bijelu prozirnu nit taj ima bloat,i dok još uzimaju hranu umješaj medazol u hranu,,pa prati koji ima bjelu nit jel prolazi ili ne,,   moraš ,,,obavezno svaki tjedan ,,mjenjati 50% vode,,,,,,,,,,,50% vode,,pa dno šljunak svakih mjesec očistiti ozračiti,,tako i filter,,i nemaš brige,,,pošto su algojedi,,samo hrana na bazi alge,,i to je to,,,

Offline calejopa

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 42
« Odgovori #3 u: Svibanj 06, 2012, 17:03:09 poslijepodne »
Bas se i neslazem, sa zadnjim odgovorom. ja imam tropheuse, i od toga sto je kolega Miro naveo, ja ama bas nista ne radim. tj. Nikad stavljao medazol -? i prestao sam mijenjati vodu jednom u tjedan dana. razlog cestog mijenjanja vode, je bas zbog stresa. sto im vise kopamo,cackamo po tanku, to im vise radimo stres... poklopac mi je jednom dijelom odozgora otvoren da voda moze isparavati, i kroz par dana nadoljevam vode. a izmijenu vode radim kroz 10,15 dana u nekim slucajevima cak i duze oko 30%. sto se tice BOLATA sta je to??? ;) nije to bas tako lako dobiti, ako im se daje raznolka hrana na to mislim biljnog porijekla i ne gnjavi ih se puno, nece one oboljeti, u prirodi se oni svega najedu, a ne samo konkretno algi... samo ih gledajt kroz staklo i vidit cete kako vam masu perajama od srece :D :D :D ;) . na kraju svako radi po svome...
0955949261

Offline miro2404

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški  
  • hm
« Odgovori #4 u: Svibanj 07, 2012, 11:29:49 prijepodne »
ovo što sam naveo,u poruci prije,to je sistem,da se nedogodi,problem,,svaki grad drugačija voda,,kolega calejopa ima veliki akvarij,,s manje riba pa može tako svakih 15 dana mjenjati vodu,ili ima dosta veliki filter,i,t,d,,ako nema problema odlično,,a to nebi preporučio svima da tako rade,,pročitajte malo po stranim forumima,da baš nije tako kao što kolega calejopa kaže  ;),,,ja sam imao samo kad sam ih kupio ,zbog putovanja,,iz zagreba do osijeka,,,ali poslije tri mjeseca ,nemam problema,,jedino imam svo smeđu algu od vode u osijeku,,ali grickaju i tu algu,,jer im nedam puno hrane da se nebi prežderavali,,od salate i povrča nedajem ništa,,jer se laku preko povrča unesu patogeni organizmi,,raznolika hrana na bazi bilja i to je to,,,a što se tiče ,,izmjene vode,neka svatko radi,kako misli da mu je bolje za ribe,,,moje kad im promjenim 50% vode ,jbt živnu, divljaju ko ludi i vidim da im odgovara,,i još kad izmjenim vodu, u tu vodu nedajem ništa protiv kamenca,jer se onda nemogu nikako prilagoditi, ,pošto ima dosta kamenca,,drugi dan očistim filter, jer pokupi kamenac,,i ribe sve odlično podnose,nesmeta im,,, :klap: