Srpanj 21, 2025, 14:10:29 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Piramida u Bih (Visoko)  (Posjeta: 3472 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline alen_zgb

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
  • " ZOO VILI TEAM "

Offline delbi

• Član redakcije
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
  • vecio mona
    • http://www.posronja.eu
Odg: Piramida u Bih (Visoko)
« Odgovori #1 u: Travanj 18, 2012, 13:38:26 poslijepodne »
nemam neko misljenje...ali, sve sto je 'rubno' me zanima..pa eto, pratim i citam...zanimljivo u svakom slucaju....
pula
Too Old to Rock 'n' Roll: Too Young to Die

Offline daredevilx

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Slovenija
« Odgovori #2 u: Travanj 18, 2012, 13:49:20 poslijepodne »
To znači da su Egipčani potomci Bosanca. Dokaz da je Mujo bio napredniji od porečja Nila. :up:

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #3 u: Travanj 18, 2012, 13:54:15 poslijepodne »
ja mislim da bi se zbog mnogo otkrića do sada mainstream arheologija morala preispitati i korigirati, a ne da se mutavo drže svojeg timelinea, ko Zuckerberg svojeg..puno ljudi i dokaza protiv, al nedaju se ni pod koju cijenu..  :D

Offline cactus

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Neo
« Odgovori #4 u: Travanj 18, 2012, 14:10:17 poslijepodne »
ima jedan vic o piramidama u bosni...

kako su nastale piramide u visokom?

bosanci bili na baušteli u egiptu....

Offline daredevilx

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Slovenija
« Odgovori #5 u: Travanj 18, 2012, 14:14:19 poslijepodne »
ima jedan vic o piramidama u bosni...

kako su nastale piramide u visokom?

bosanci bili na baušteli u egiptu....

Kako bosanci zovu Fatu nakon otkriča piramida u Bosni?
Kleofata.

Offline AndrejX

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Disklejmer: ne prodajem papricice niti sjemenke
    • http://www.viralx.com
« Odgovori #6 u: Travanj 18, 2012, 14:21:38 poslijepodne »
Gle neobicnog brda pa ajmo tvrditi da je to piramida, a tko ne vjeruje je budala  :D
Slikava se vec godinama po svim medijima, izigrava Indiana Jonesa, guli naivce i dovlaci jednake cudake zeljne paznje kao vrhunske autoritete, a da do sada nisu pronasli niti jedan artefakt za kojeg bi se moglo sa sigurnoscu ustvrditi da je ljudskih ruku djelo.

Offline Zeleni

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #7 u: Travanj 18, 2012, 14:22:32 poslijepodne »
gledao sam gostovanje Semira Osmanagića u emisiji "Na rubu znanosti" i svidjelo mi se i mislim da ima tu nečega  :up:

prvo mi je bilo smiješno kako frajer priča, ali sam se toliko uživio da mi je postalo super zanimiljivo kako on to objašnjava :)

i to kaj Vedran veli, toliko otkrića ua zadnje vrijeme da je cijela povijest civilizacije pomalo klimava...

Offline Astrobobo

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #8 u: Travanj 18, 2012, 14:29:11 poslijepodne »
Svako selo ima svog redikula...

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • The Deda
« Odgovori #9 u: Travanj 18, 2012, 14:32:35 poslijepodne »
Gle neobicnog brda pa ajmo tvrditi da je to piramida, a tko ne vjeruje je budala  :D
Slikava se vec godinama po svim medijima, izigrava Indiana Jonesa, guli naivce i dovlaci jednake cudake zeljne paznje kao vrhunske autoritete, a da do sada nisu pronasli niti jedan artefakt za kojeg bi se moglo sa sigurnoscu ustvrditi da je ljudskih ruku djelo.

ma na stranu on, nisam baš upoznat s likom i djelom , a ni piramidama, iako se tu sad već puno ploča kamenih nazire, koje sigurno nisu djelo prirode... jednostavno mi je previše artefakata, megalita, potopljenih zdanja koje ne mogu objasniti na "mainstream" način... i to me jednostavno čini radoznalim... jel...i ne prihvaćam objašnjenja da su likovi sa kamenim oruđem radili stvari koje ni mi danas ne možemo ni teoretski ni praktično napraviti..ne pije mi vodu...

Offline Astrobobo

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #10 u: Travanj 18, 2012, 14:41:45 poslijepodne »
Nemoj se ljutiti, ali sasvim je druga stvar to što ti nešto ne prihvaćaš i to kako se nešto zaista radilo. Netočno je da se takve stvari sada nevmogu napraviti već jednostavno za to ne postoji potreba jer imamo bolju tehnologiju. Zar se Burj Dubai treba raditi sa kamenim blokovima? :D

Offline Nino G

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
« Odgovori #11 u: Travanj 18, 2012, 14:57:05 poslijepodne »
...i ne prihvaćam objašnjenja da su likovi sa kamenim oruđem radili stvari koje ni mi danas ne možemo ni teoretski ni praktično napraviti..ne pije mi vodu...

Koje to stvari?

Offline Filip Zebec

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
« Odgovori #12 u: Travanj 18, 2012, 14:58:37 poslijepodne »
Nemoj se ljutiti, ali sasvim je druga stvar to što ti nešto ne prihvaćaš i to kako se nešto zaista radilo. Netočno je da se takve stvari sada nevmogu napraviti već jednostavno za to ne postoji potreba jer imamo bolju tehnologiju. Zar se Burj Dubai treba raditi sa kamenim blokovima? :D

pa nebi se bas složio s tvojom tvrdnjom '' Netočno je da se takve stvari sada nevmogu napraviti već jednostavno za to ne postoji potreba jer imamo bolju tehnologiju ''

jer ni dan danas nije jasno kako su napravljene piramide na koji način, kojim alatom. ili zdanje machu-pichu ( valjda se tak piše ) . Blokovi i zidovi na Uskršnjim otocima praktičo rezano kao laserom.

Kameni blokovi u machu-pichu i Uskršnjim otocima su oblikovani savrseno tako da se ni dan danas nemogu urusiti.

Za to sve nema pravog objašnjenja.
Bjela Amazona -http://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=79037.0

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • The Deda
« Odgovori #13 u: Travanj 18, 2012, 15:17:27 poslijepodne »
...i ne prihvaćam objašnjenja da su likovi sa kamenim oruđem radili stvari koje ni mi danas ne možemo ni teoretski ni praktično napraviti..ne pije mi vodu...

Koje to stvari?

puno koječega..do sutra bi se moglo navoditi...

http://www.break-fresh-ground.com/photos/785/673/103/64303.jpg

žileta ne može stati unutra..i to nije neki meki kamenčić, jel...kako?

pa ovo recimo
http://en.wikipedia.org/wiki/Yonaguni_Monument

monoliti na Kreti, Jeruzalemu...deseci tona kamenja koje mi vrlo teško i danas možemo pomaknuti..  dijelovi raznih monumenata koji su izrezani laserskom preciznošću , rupe, kutevi... u najtvrđim kamenima na planti, sa navodno drvenim, kamenim i brončanim oruđem? Kako? Hrpa monumenata postavljena precizno prema zvijezdama, konstelacijama, drugim monumentima na Zemlji, u doba kad se kao nije znalo za druge kontinente? Kako?
Hrpa drugih mjesta, ostataka, pitanja...

Meni se čini da mi nismo prva visokotehnološki razvijena civilizacija ovdje... Sad, kako je došlo do gubitka znanja, da li za vrijeme potopa, da li je znanje uvijek bilo u rukama nekolicine, kao uostalom i danas, koji su nestali ili se ušutjeli..ne bih znao...znam samo da mi službena poviejst, kada čovjek krene postavljati jednostavna pitanja, prvo od kojih je - Kako? - ne drži vodu...

druga je stvar naš ego koji iz nekog razloga ne dozvoljava mogućnost da nismo najpametnije i najnaprednije biće u svemiru...da ne velim jedino, majketi...
a seremo ( da izvinete) u tanjur iz kojeg jedemo..jako napredno i inteligentno...

i ajd sad jedno. čisto logičko... ako je trenutna civilizacija napravila skok od kotača do svemira u 5500 godina... koliko je takvih skokova moglo biti u navodnoj 400 000 godina homosapiens priči? A koliko je sličnih skokova moglo biti u zadnjih100-tinjak miliona godina? Zašto ne...uostalom..ljudi... ja uopće ne mogu pojmiti milion godina..a vi?

« Zadnja izmjena: Travanj 18, 2012, 15:21:53 poslijepodne od Vedran »

Offline Faber

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #14 u: Travanj 18, 2012, 15:37:42 poslijepodne »
Ne vjerujem.
A ovo..kako su gradili piramide u Egiptu vise i nije neka zagonetka..
Ja ne znam..vecina misli da su ljudi u starom vijeku glupani ili nesto blize tomu kad bi usporedili modernom covjeku..
A recimo..mnoge znanstvene stvari(normalno da ne sve) koje danas znamo mozemo zahvalit(matematika,fizika itd..)antickom svijetu(aleksandrijska knjiznica...da sad ne trkeljam puno..danas bi  se puno puno vise znalo da nije slucajno zapaljena lol,pa onda opet drugi put u 3.stoljecu(Opet Rim ali sad su Krscani u pitanju)..pa opet u 4.stoljecu pa na kraju arapi u 7 stoljecu,sve sto se kosilo sa Kuranom je zapaljeno..sto nije to su sacuvali i proucavali..zatim se seli u danasnju Spanjolsku ..onda opet krizari oslobadjaju Spabjolsku,lajc pokolju muslimane..zauzmu im knjiznicu i od tada pocnu proucavat preostalo..zatim se opet(po drugi put u povijesti)umjesa crka i uniste ostatak... :nerv: e sad..da nije toliko toga unisteno slucajno i namjerno vjerujem da bi nam puno vise stvari danas bilo jasnije(ipak su to "knjige koje su se skupljale od 4 stoljeca prije Krista brzano za znanosy,medicinu itd itd...)
Ovo sam fakat ukratko opisao..ukoliko nekog vise zanima drage volje cu pisat..obozavam povijest!
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline Faber

• Punopravni član
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #15 u: Travanj 18, 2012, 15:40:11 poslijepodne »
E da..sorry,pisem nogom po "pipniekranu" lol :D
N.multifasciatus
 Cayman60

Offline Dellete

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 38
  • P.
« Odgovori #16 u: Travanj 18, 2012, 15:48:42 poslijepodne »
Gledala sam dokumentarac na ng-u ili discoveryu ili tako negdje o tim "slučajnim" zapaljenjima knjižnica... I kako su ti Grci, Rimljani itd imali naprednu medicinu, kako su izvodili estetske zahvate na ljudima na isti način i istim alatom kako se i danas izvode. I onda se umješa crkva i dobijemo srednji vijek, spaljivanje vještica i hodanje po smeću do koljena   :dead:

Offline AndrejX

• Punopravni član
« Odgovori #17 u: Travanj 18, 2012, 15:50:29 poslijepodne »

Tu se slazem s tobom, ali od svega toga u Bosni nema nista. Nema Muje faraona, nema lampe, nema kvake, nema sarkofaga - samo hrpetina tunela i prolaza kakvih imas po cijelom svijetu i za koje se znaju geoloski mehanizmi nastanka.
Ali jok, tip je vidio dva brda koja su piramidalnog oblika i prije nego sto je turio lopatu vec ih je nazavao piramida Sunca i piramida Mjeseca  :D

Ajde sve bi to cak i bilo simpaticno, ali gad je dosao u napacenu zemlju prepunu problema i sad ih jos on zajeb*va.  Meni je vrhunac price sto sam ga poceo vidati kod Misaka ne samo kao piramidologa nego kao i eksperta opce prakse - nikad necu skopcati zasto su ti "alternativci" gotovo pa uvijek multidisciplinarni strucnjaci koji se razumiju apsolutno u sve  :D

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • The Deda
« Odgovori #18 u: Travanj 18, 2012, 15:58:14 poslijepodne »

Offline AndrejX

• Punopravni član
« Odgovori #19 u: Travanj 18, 2012, 16:01:40 poslijepodne »
Gledala sam dokumentarac na ng-u ili discoveryu ili tako negdje o tim "slučajnim" zapaljenjima knjižnica... I kako su ti Grci, Rimljani itd imali naprednu medicinu, kako su izvodili estetske zahvate na ljudima na isti način i istim alatom kako se i danas izvode. I onda se umješa crkva i dobijemo srednji vijek, spaljivanje vještica i hodanje po smeću do koljena   :dead:

Nesto se slabo sjecam da su po Grckoj ili Egiptu spaljivali vjestice ili da je Crkva imala takvog utjecaja, pa su nekim cudom ipak zaboravili sve te vjestine.

Postoji jedna odlicna knjiga pod nazivom "Sinhue Egipcanin" autora Mika Toimi Waltari koja pruza fenomenalan uvid u stvaran zivot ondasnjeg Egipta kakav uglavnom necemo vidjeti na Discoveryu.
Osim mnostva zanimljivih prica ima jedan vrlo zanimljiv detalj koji opisuje kako su drevni Egipcani izvodili operacije na mozgu, tj. trepanaciju - faraonske obitelji su bile podosta sklone medusobnom krizanju sto je dovodilo do nezeljenih posljedica i nasljednih bolestina.
Jako kraljevstvno si nije moglo dopustiti da ima munjenog paranoika na tronu (kao sto je bilo uobicajeno u Europi u odredenim periodima iz istog razloga) pa je svecenstvo u suradnji s doktorima primjenjivalo zahvate otvaranja lubanje kako bi izasli zli duhovi i faraon ozdravio.
I dok su oni operirali na tronu je vec zasjeo nasljednik jer uglavnom faraon nije prezivio osim u vrlo iznimnim situacijama.  Vrlo perfidan i pragmatican nacin eutanazije  :D

Offline AndrejX

• Punopravni član
« Odgovori #20 u: Travanj 18, 2012, 16:05:39 poslijepodne »
Nema Muje faraona

jao plačem :D :D :D

Pa bilo je takvih karikatura hrpa na pocetku ali ga vise lokalci nemaju niti srca zaje*avati  ;)

Inace za one zeljne naobrazbe evo jedan fenomenalan dragulj - cetvrtkom na hrvatskom radiju ide emisija "Povijest cetvrtkom" u obliku epizode od sat vremena sa voditeljem, spikerom koji cita citate svjedoka dogadanja te obveznim komentatorom za podrucje koje obraduju.
Kolega se potrudio pa sakupio svih 220 emisija, toplo preporucam to skinuti jer vrijedi pa makar za djecurliju kad ih zapadne ta tema na satu povijesti:
http://www.4shared.com/dir/3PSZlA-G/Povijest_etvrtkom.html

Offline leopard gecko Trevor

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #21 u: Travanj 18, 2012, 17:30:09 poslijepodne »
Bio sam na nekoj prezentacij o tome i lik stvarno zvuci uvjerljivo, ipak su tamo nasli neke tunele i struktire... :)
1.0.0 Bradata agama
0.1.0 Leopard gekon
1.1.1 Divovski africki puz

Offline alen_zgb

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #22 u: Travanj 18, 2012, 18:00:57 poslijepodne »
nesto ima, ako nije piramida, nesto drugo jest.. jer svasta su otkrili.. strucnjaci iz cijelog svijeta dolaze da bi provjerili i vidjeli te strukture, i svi se nadaju necemu..
morat cemo organizirat bus odavdje do piramide, pa da se i mi uvjerimo u to..  ;)

Offline AndrejX

• Punopravni član
« Odgovori #23 u: Travanj 18, 2012, 18:30:38 poslijepodne »
To sa tim "strucnjacima" je detalj po kojem odmah mozes nanjusiti da nesto ne stima - ili su egzibicionisti ili su doista strucnjaci ali se uvijek presuti da nisu eksperti na polju bosanskih piramida nego su naftasi, kemicari, lijecnici i sl. Plus sto ce svi doci na placen izlet u neku egzoticnu drzavicu, a ovaj genije se odmah s njima slikava i hvali. Jos samo da konacno i nade neki dokaz.
Inace i dalje nisam pronasao tocan razlog od kud nazivi s kojima se tituliraju "piramide", a oni stariji ce se sjetiti da je ovo nista kakva se graja prije dvadeset godina digla u bivsoj drzavi kad je jedan slican meksicki genijalac ustvrdio da je nekadasnja Troja na mjestu danasnje Gabele.

Offline Faber

• Punopravni član
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #24 u: Travanj 18, 2012, 19:10:25 poslijepodne »
Grci...o da..kasnije su bili intelektualni robovi rimljanima i ucili ih.
Ali da se vratim na ovo..da...vec su rimljani poceli unistavat(prvi put slucajno drugi put zbog crkve..a dolaskom islama unisteno je jos vise...ali arapi su ipak bili napredniji od europljana i ucili su..(arapski brojevi su bolji za koristenje u matematici npr..)
A spaljivanje vjestica se kasnije desilo,ako mislis na crkveno(Spanjolska inkvizicija npr)...tako da to nema veze sa tim naucnim knjigama o kojim pricam ..jel?.

Sve u svemu ..najfascinantnijo carstvo je po meni bilo Rimsko,oni su ucili od svakog neprijatelja,asimilirali svakog,tko se opirao..nema te vise.Dakle ucili su od svakoga,pa cak i od..sta ja znam..Ilira recimo(tehnika drva i brodogradnje koji su bili jako cijenjeni u to vrijeme)ili gala(obrada zlata..gali su plivali na zlatu i imali su fenomenalne tehnike za zlato) grci(filozofija,religija,knjizevnost..matematika lol da ne nabrajam...
Dakle,ljudi su prije imali fenomenalne tehnike za koje se danas malo zna ili uopce...
Zato i tvrdim..Rim,kolijevka moderne civilizacije.(sad bi se drugi zakacili samnom i tvrdili da je to Grcka ali ja stojim pri svome 8) ).
Nego..da se vratim na piramide,nedavno su prosrali i da su u Du piramide(Petka..eto izadjem iz stana odmah gledam na to..)i mislim si..bokte,jesu oni normalni? O.o
N.multifasciatus
 Cayman60