Srpanj 18, 2025, 21:46:59 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Američki planovi u slučaju invazije  (Posjeta: 4096 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline stsith

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 55
Odg: Američki planovi u slučaju invazije
« Odgovori #50 u: Travanj 16, 2012, 15:37:12 poslijepodne »
...kažu jučer iznenada su se otvorila vrata,  nepoznate dimenzije negdje pored Marsa...

...du du du dudu duuuuuu
  :devil: OMFG people :rolleyes:

Offline dante

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #51 u: Travanj 16, 2012, 19:38:15 poslijepodne »
Nubiru se spominje u starim sumerskim spisima. Jel to istina nebi znal reć.
Jedina činjenica je da su oni znali za sve planete Sunčevog sustava, a mi smo zadnje otkrili tek polovicom prošloga stoljeća...

A šta je sa patuljastim planetima je li u tim spisima onda Pluton planet ili šta? Eris Sedna Ceres? Daj te spise na sunce tako ti Zarkona da riješimo to jednom za uvijek. Gdje si bio kad je bilo ono zasjedanje IAU na kojem su degradirali Plutona u patuljasti planet koji je tek pičvajz nastao poslije a da si onda pokazao spis sve bi se riješilo bez demonstracija nacionalne garde i novih zakona. Svejedno daj to da vidimo čak i ako nemaš kopiju na egipčanskom ili grčkom platit ću ako treba i sudskog prevoditelja za akadski i klinasto pismo vrijedi svake kune

Pluton ti je za mene prva asocijacija; pes od Mickey Mousa!  :D
Eris taj neki nemam pojma kaj je ak ne proguglam...
Nemam ti ja te spise, neg malo čito onog Sitchina, čine mi se zanimljive neke teorije, al pošto nisam vjernik ne vjerujem ni njemu dok to ne vidim...
Al on kakti vele kuži taj Starosumerski...  -?
A ko je sad pak taj Zarkon majke ti božje???  -?

Offline Salem

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb, Travno
« Odgovori #52 u: Travanj 16, 2012, 21:05:32 poslijepodne »
Pluton ti je za mene prva asocijacija; pes od Mickey Mousa!  :D
Eris taj neki nemam pojma kaj je ak ne proguglam...
To je OK planet je nazvan po grčko rimskom božanstvu a pas je prvi puta nacrtan koju godinu kasnije i nazvan je po planetu jer su ga tada bile pune novine. Eris je isto (patuljasti)planet kao i Pluton samo još dalje od njega i čak mislim nešto veći otkriven u zadnjih 10tak godina, ima još takvih objekata. Planeti Rupert i Dave koje je Alf spominjao moraju biti neki od tih. Kažeš da su u tom spisu navedeni planeti otkriveni u zadnjih 100 godina - dakle tamo bi trebao biti Pluton. Ako po Sumeranima kao i po IAU Pluton nije planet nego samo "patuljasti planet" onda nijedan novi planet zapravo nije otkriven u zadnjih 100 godina. Ako je onda tamo moraju biti i Eris, Sedna, Makemake, Haumea itd. jer su to isto (patuljasti)planeti otkriveni u zadnjih 100 godina.
Citat:

Nemam ti ja te spise, neg malo čito onog Sitchina, čine mi se zanimljive neke teorije, al pošto nisam vjernik ne vjerujem ni njemu dok to ne vidim...
Al on kakti vele kuži taj Starosumerski...  -?

Ja mu ništa ne vjerujem dok ne pokaže spis, a za Sumerski (kakav još ima osim Starosumerskog) se nađe prevodilac. Niti IAU ga očito ne uzima za ozbiljno jer bi već sigurno dobio sudski nalog da preda spis.

Citat:
A ko je sad pak taj Zarkon majke ti božje???  -?
Prorok jedan od dvojice koju jedino priznajem (onaj drugi je isto na 'Z'). Čitaj malo klasike Douglas Adams: Vodič kroz galaksiju za autostopere trilogija u pet knjiga

Offline banzaii

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #53 u: Travanj 16, 2012, 21:16:28 poslijepodne »
Sitchin niti ne tvrdi da posjeduje spis,nego je navodno stručnjak za sumerski(to je klinasto pismo pisano na pločicama gline-večina pločica se nalazi u muzeju u Kairu gdje je on sudjelovao u transkripciji istih).Navodno se spominje i Pluton,pa čak i stvarne putanje svih planeta sunčeva sustava(s obzirom da nisam stručnjak za sumerski ne mogu to tvrditi,ali kako god bilo ideja je i više nego interesantna i tjera na razmišljanje),a Sitchin nije jedini koji to tvrdi

Offline dante

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #54 u: Travanj 16, 2012, 21:28:39 poslijepodne »
Alf mi je baš uvijek bio faca...  8)

Offline leopard gecko Trevor

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #55 u: Travanj 16, 2012, 22:02:58 poslijepodne »
cjeli Kuiper belt se sastoji od asteroida, prašine,leda i oko 10 patuljastih planeta zajedno sa Plutonom...

Zapravo Mjeseci plinovitih divova  su uglavnom veci asteroidi uhvaceni u orbite, a jedna manjina  su mjeseci kao Titan, Io, Calisto...
Ako smo ih mi samo za Jupiter otkrili 68 sa današnjim teleskopima i opremom a predpostavlja se da ih ima još jako puno ali su premali i ne reflektivni da bi ih se pronašlo onda nevjerujem da bi neki Sumerani pogledali u nebo i rekli "Aha eno tamo na jugu se vidi Pluton i Eris, a na zapadu Sedna"...
1.0.0 Bradata agama
0.1.0 Leopard gekon
1.1.1 Divovski africki puz

Offline banzaii

• Punopravni član
« Odgovori #56 u: Travanj 16, 2012, 22:16:09 poslijepodne »
Pa to i nije ni idea,da su sumerani gledali u nebo i vidjeli planete(uzmi si koju knjigu,ako te interesira i čitaj)

• Punopravni član
« Odgovori #57 u: Travanj 16, 2012, 22:43:12 poslijepodne »
Pa to i nije ni idea,da su sumerani gledali u nebo i vidjeli planete(uzmi si koju knjigu,ako te interesira i čitaj)

Prvi teleskop je izumljen u Gallileovo vrijeme, sa cime su onda to ni gledali?
1.0.0 Bradata agama
0.1.0 Leopard gekon

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #58 u: Travanj 17, 2012, 08:56:50 prijepodne »
nisu gledali sa Zemlje, nego su to vidjeli "bogovi" koji su doletjeli na Zemlju, kuiš...u tom je ideja u toj priči...

Offline Salem

• Punopravni član
« Odgovori #59 u: Travanj 17, 2012, 09:49:16 prijepodne »
Prvi teleskop je izumljen u Gallileovo vrijeme, sa cime su onda to ni gledali?

Pa ne treba teleskop za gledati planete, gledali su ih bez teleskopa i sumerci i babilonci i egipćani i starogrci i Ptolomej i Tiho Brahe i Kopernik, klasična indijska astronomija još i dandanas("đotiš" zapravo astrologija ali prije 600 godina to je bilo isto). Jedino ako nemaš teleskop teško ćeš vidjeti npr. Neptun, Pluton Xenu itd. da i ne spominjemo. Uran je u povoljnim okolnostima vidljiv prostim okom ako točno znaš kamo i kad treba gledati. Činjenica je da je prošlo skoro dva stoljeća teleskopske astronomije dok je netko primjetio da postoji planet Đorđe odnosno Uran kako ga danas zovemo.

Offline banzaii

• Punopravni član
« Odgovori #60 u: Travanj 17, 2012, 16:30:47 poslijepodne »
nisu gledali sa Zemlje, nego su to vidjeli "bogovi" koji su doletjeli na Zemlju, kuiš...u tom je ideja u toj priči...

Nisi fora :D :D,sprječavaš ljude da čitaju kad im ispričaš sve ;)

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • The Deda
« Odgovori #61 u: Travanj 17, 2012, 16:32:01 poslijepodne »
ljudi općenito teško čitaju.. uključujući i mene... toliko malo vremena slobodnog ostaje da možeš ev.preći na stripove a da ne narušiš dnevni vremenski okvir...prosjećan strip taman uguraš u jedan posjet wc-u

Offline pravda

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #62 u: Travanj 17, 2012, 20:49:15 poslijepodne »
Sve si mislim da je taj Nibiru umjetna tvorevina koja je zamaskirana da se nevidi,nešto poput Death Stara i kad dođe vrijeme,njeni stanovnici će se pojaviti pred nama.Šalu na stranu i ja sam poklonik života u svemiru,puno sam čitao svega o tome i mislim da tu ima nešto.Ne mislim da će biti smak svijeta po majanskom ili sumerskom kalendaru,više vjerujem da će kroz koju godinu doći do službenih spoznaja o izvanzemaljskoj inteligenciji,a ako i dođe do kataklizme,bit će uzrokovana ljudskom glupošću.

• Punopravni član
« Odgovori #63 u: Travanj 17, 2012, 21:04:28 poslijepodne »
Sve si mislim da je taj Nibiru umjetna tvorevina koja je zamaskirana da se nevidi,nešto poput Death Stara i kad dođe vrijeme,njeni stanovnici će se pojaviti pred nama.Šalu na stranu i ja sam poklonik života u svemiru,puno sam čitao svega o tome i mislim da tu ima nešto.Ne mislim da će biti smak svijeta po majanskom ili sumerskom kalendaru,više vjerujem da će kroz koju godinu doći do službenih spoznaja o izvanzemaljskoj inteligenciji,a ako i dođe do kataklizme,bit će uzrokovana ljudskom glupošću.

Death Star ni prvi ni drugi nije bio nevidljiv nego je imao energy shield koji su u 6. dijelu terbali ugasiti na Endoru... :nerd:
1.0.0 Bradata agama
0.1.0 Leopard gekon

Offline pravda

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #64 u: Travanj 17, 2012, 21:19:13 poslijepodne »

Death Star ni prvi ni drugi nije bio nevidljiv nego je imao energy shield koji su u 6. dijelu terbali ugasiti na Endoru... :nerd:

Dakle znam da death star nije bila nevidljiva,nego sam mislio da je nibiru umjetna tvorevina poput death stara.Žikiš  ;)

Offline stsith

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 55
« Odgovori #65 u: Travanj 18, 2012, 09:34:19 prijepodne »

Nein, prva Death Star je bila 'fully functional', stavise, Darth Wader je s njom spaprcio Alderaan u IV djelu, dok je sin razmetni nije rasturio na kraju filma, nakon poznatog 'trench runa'.
Druga je bila u izgradnji i stitio je generator sa Endora (u VI)...  :nerd: :nerd:
 :P

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • The Deda
« Odgovori #66 u: Travanj 18, 2012, 09:37:13 prijepodne »
ljudi... na čem ste vi..
I JA BI MALO TOGA!!  :D :D

Offline igor8

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
  • Malawi mbuna
« Odgovori #67 u: Travanj 18, 2012, 09:38:55 prijepodne »
ljudi... na čem ste vi..
To se i ja pitam!
Mora da dobro udara! :D :D :D

Offline alen_zgb

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #68 u: Travanj 18, 2012, 13:19:02 poslijepodne »
ljudi... na čem ste vi..

:D :D :up:

Offline Astrobobo

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #69 u: Travanj 18, 2012, 14:37:50 poslijepodne »
Sitchin niti ne tvrdi da posjeduje spis,nego je navodno stručnjak za sumerski(to je klinasto pismo pisano na pločicama gline-večina pločica se nalazi u muzeju u Kairu gdje je on sudjelovao u transkripciji istih).Navodno se spominje i Pluton,pa čak i stvarne putanje svih planeta sunčeva sustava(s obzirom da nisam stručnjak za sumerski ne mogu to tvrditi,ali kako god bilo ideja je i više nego interesantna i tjera na razmišljanje),a Sitchin nije jedini koji to tvrdi

Zapravo, Stichin je jedini koji je to tvrdio i ti na osnovi jedne krivo interpretirane sumerske sličice koja je zapravo samo neka vrsta darovnice. Nigdje u sunerskim zapisima se ne spominju planeti dalji od Saturna.

Što se tiče Nibiru-nebuloze, da se ne ponavljam, pročitajte na mom webu: http://www.astrobobo.net/?p=389

Offline Salem

• Punopravni član
« Odgovori #70 u: Travanj 18, 2012, 20:41:35 poslijepodne »
Ma Nibiru nije sumerska riječ nego perzijska i to moderna. To je iskrivljeni oblik od iskrivljenog engleskog "ni bir" - fraza koju strani turisti mogu čuti ako u perzijskom ugostiteljskom objektu pokušaju naručiti cugu, računajući i pivu naravno. Ameri kojima uglavnom sve treba crtati nisu to odmah skopčali pa su se vratili kući sa čudnim pričama koje su sa prepričavanjem postale još čudnije...