Kolovoz 12, 2025, 23:21:32 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: sistem za avtomatsko menjavanje vode.  (Posjeta: 1032 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline daredevilx

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Slovenija
sistem za avtomatsko menjavanje vode.
« u: Travanj 12, 2012, 10:13:25 prijepodne »
Bok.
Treba mi pomoč oko sistema za avtomatsko menjavanje vode.
Jel ima tko na forumu koji je več napravio takav sistem?

Pozdrav,
s.

Offline mbogdan

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • Diskusari
Odg: sistem za avtomatsko menjavanje vode.
« Odgovori #1 u: Travanj 12, 2012, 11:36:13 prijepodne »
imas na portalu uradi sam  :up:

Offline Marko_Sp

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
« Odgovori #2 u: Travanj 12, 2012, 12:34:28 poslijepodne »
Razmišljao sam dosta o tome i zaključio da je besmisleno.
Prvo - preko ljeta vodu točim van u bačvu ili zalijevam travnjak preko balkona, zimi samo jedan dio čuvam za cviječe a drugi točim u WC.
Drugo - Usisavanje - crijevo za pretakanje mi je predebelo i prejako vuče pa najprije usisam dno tanjim crijevom i tu vodu čuvam u kaci
Treče - to bi već bila automatika :). Najprije razvučem crijevo od kupaone do akvarija - 10 metara, gurnem ga u akvarij i na vrh stavim zaštitnu košaru. Povučem vodu i točim u WC. Kad nivo u akvariju padne na potrebnu razinu, bez prekidanja vode u crijevu, nataknem crijevo na pumpu 2500l/h. Gurnem crijevo u kanister sa svježom odstajalom vodom i pustim da voda teče iz akvarija kako bi se istjerao zrak. Kad zrak iz crijeva izađe uključim pumpu i voda počinje teči u akvarij. Na taj način mi ispuštanje 150l vode i punjenje akvarija uzme jedno 15 minuta što je najmanji problem. Usisavanje, šišanje i presađivanje i ostala uređivanja mi uzmu znatno više vremena.

Offline staglin

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
  • Non bene pro toto libertas venditur auro
« Odgovori #3 u: Travanj 12, 2012, 17:14:41 poslijepodne »
ovo ti je moja automatika  :D
"Bolje nešto od nečega nego ništa od ničega."

Offline daredevilx

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Slovenija
« Odgovori #4 u: Travanj 16, 2012, 09:17:46 prijepodne »
Razmišljao sam dosta o tome i zaključio da je besmisleno.
Prvo - preko ljeta vodu točim van u bačvu ili zalijevam travnjak preko balkona, zimi samo jedan dio čuvam za cviječe a drugi točim u WC.
Drugo - Usisavanje - crijevo za pretakanje mi je predebelo i prejako vuče pa najprije usisam dno tanjim crijevom i tu vodu čuvam u kaci
Treče - to bi već bila automatika :). Najprije razvučem crijevo od kupaone do akvarija - 10 metara, gurnem ga u akvarij i na vrh stavim zaštitnu košaru. Povučem vodu i točim u WC. Kad nivo u akvariju padne na potrebnu razinu, bez prekidanja vode u crijevu, nataknem crijevo na pumpu 2500l/h. Gurnem crijevo u kanister sa svježom odstajalom vodom i pustim da voda teče iz akvarija kako bi se istjerao zrak. Kad zrak iz crijeva izađe uključim pumpu i voda počinje teči u akvarij. Na taj način mi ispuštanje 150l vode i punjenje akvarija uzme jedno 15 minuta što je najmanji problem. Usisavanje, šišanje i presađivanje i ostala uređivanja mi uzmu znatno više vremena.

Kao prvo, nemam mesto za stajanje 150l vode u stanu. :-)
S tom sistemom bi menjao dnevno 20 litara vode.