Kolovoz 05, 2025, 16:03:43 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: moj prvi aq  (Posjeta: 1374 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline goFish

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
moj prvi aq
« u: Travanj 08, 2012, 20:23:15 poslijepodne »
moj prvi aq(64l) u pogon je krenuo prije mjesec dana, za sad unutra su 4 čistača(neznam tocan naziv) , bikolor i par biljaka..sutra idem u pet centar po jos biljaka da finu đunglicu napravim, stavio sam supstrat, u aq je filter picko up 20 i grijač od 50W..vodu mjenjam svakih dva tjedna, odprilike 30%, i poslje izmjene vode dodajem tekucinu protiv klora i pri izmjeni vode cistim dno.

evo par slika:

http://imageshack.us/photo/my-images/832/img1678c.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/607/img1674l.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/29/img1672ga.jpg/

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
Odg: moj prvi aq
« Odgovori #1 u: Travanj 08, 2012, 20:30:59 poslijepodne »
Fino si ti to zamislio, samo par stvari ti nikako ne stima.

Filtracija ti je preslaba, razmisli o jacem filteru, vodu mjenjaj jednom tjedno, 2 tjedna razmaka je predugo s obzirom na slab filter. Bikolora van, njemu nije mjesto u tako malom akvariju. Inace, na slikama se vidi ancistrus i corydoras, ancistrus ti je ok jedan, corydorasa stavi barem 4, pozeljno i vise, jasno, ne pretjeruj.

Pazi na bilje, u shopovima se svasta nadje,sto i nisu akvarijske biljke, ali u svakom slucaju budi siguran da imas i adekvatno osvjetljenje za te biljke koje stavis.

Offline goFish

• Novi član
  • *
« Odgovori #2 u: Travanj 08, 2012, 20:43:48 poslijepodne »
znaci bikolora ide van, prodat cu ga.. jel mi mozes neki filter preporucit??
i koje jos jatne ribe bi mogo imat unutra??

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #3 u: Travanj 08, 2012, 23:02:00 poslijepodne »
Da, bicolor ti naraste poveci, bit ce mu jako tijesno, premali je to akvarij, bolje da ga udomis negdje u veci prostor. Ili ako mozda planiras veci akvarij uskoro, ostavi ga, ali velika je to riba kad naraste.

Sto se filtera tice, stvarno neznam, tesko je preporuciti, ja sto imam na malim akvarijima i zadovoljan sam su microjet 70 i aquarium system dueto, onaj srednji model. Oni su dimenzijski mali, ne zauzmu puno prostora, a moze se nagurati kad se maknu kosarice s ugljenom i dosta spuzve unutra. Imas i one eheim aquaball filtere, isto su ok, jedino sto zauzmu dosta mjesta. neznam imas li poklopac, odnosno moze li hang on filter, ako moze - sunsun hbl.701, odlican i veliki hang-on filter, mjesta za materijal kao u prici, a ne zauzima nista mjesta unutra.

Naravno, mozda ce ti netko preporuciti nesto jos bolje od ovoga.

Offline Brljator

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #4 u: Travanj 09, 2012, 16:39:57 poslijepodne »
Moja preporuka unutarnji eheim 2010, , ako ti je akvarij visine stakla 40 cm, stane ti i 2012

Offline Therion

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #5 u: Travanj 10, 2012, 09:05:33 prijepodne »
Moja preporuka unutarnji eheim 2010, , ako ti je akvarij visine stakla 40 cm, stane ti i 2012

Ja sam eheima 2010 jedva čekao izbaciti van jer je prilikom čišćenja hrpu smeća vratio u akvarij. odlično radi svoj posao ali nisam otkrio kako ga čistiti bez tog izbacivanja smeća.

uzeo sam Haqos 500 (slična litraža, 72l) i preporodio se! kao što kaže Damir, ne znam izvedbu poklopca, ali ako imaš mogućnosti za njega pogledaj si oglasnik, sad su bila 2 komada!  ;)