Srpanj 07, 2025, 20:12:22 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: 25 i 54l  (Posjeta: 2220 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline zah3b

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
25 i 54l
« u: Travanj 06, 2012, 16:24:50 poslijepodne »
evo jedan mali od 25L koji je presložen prije par dana, od biljkica ima naprijed popikana sagittaria subulata, vodene kuge,anubias nana, rogolista i limuna :) znam da je premali aq za to al je lijepa pa nisam mogao odoliti.
a za ovu u lijevom kutu naprijed neznam tocno kako se zove, al isto raste ko blesava. podloga je jbl aqua basis i gore sitniji i krupniji šoder.- prve četiri slikice.

drugi je od 54 L. u pogonu nekih 4 mj. od biljkica ista postava ko i u gornjem samo je tu jos i rotala rotundifolia i riccia na kamenu.
Stanovnici su 4 mollya, 1 otocinclus( nije bilo više u shopu) ali idu uskoro jos 4-5. , 2 apistogramme cacatouides orange flash, 1 sijamski, 3 corydoras paleatus, 1 ramshorn snail koji mi je zalutao s biljem. i krenuli se razmnožavati ovi mali napasnici pužići.
 svjetlo 11w orginal i dodano t8 15w 865.
grijač 50w, filter fluval 104 i jos uvijek unutarnji mali radi dok se vanjski ciklira.

dodajem Jbl ferropol i EC.

Uskoro ce se mijenjati postava aq komplet jer nema nikakve hranjive podloge ispod šljunka( početnička greška :D), a i anubiase na panju mi ubiše zelena točkasta i neka smeđa alga.( moram ih negdje u mračniji dio preseliti).

Novi setup ce biti složen od nekih spororastučih biljaka, jer ovo štucanje me pomalo počelo nervirat. a i tamniji šoder bi bio ljepši :)

Offline galo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
Odg: 25 i 54l
« Odgovori #1 u: Travanj 06, 2012, 17:27:07 poslijepodne »
oba su dobra ali mi se veci svidja vise ..jedino taj limun izvadi van, pre velika je to biljka za male akvarije ..cini ga jos manjim neg sto je  :up:

Offline dexter-vu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
« Odgovori #2 u: Travanj 06, 2012, 20:13:36 poslijepodne »
Lijepi su aqua ali mi se malo čini da je gužva u većem, i ako ne misliš vadit limun van stavi ga u desni kut da cijevi i flter ne budu toliko upadljivi  :up:

Offline iglica

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Varaždin, Zagreb, Rijeka
  • Shrimp Master
« Odgovori #3 u: Travanj 06, 2012, 20:20:30 poslijepodne »
nice :up:

Offline hrco73

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Na profilu ravnopravno sudjeluje kćer od 17 godina
« Odgovori #4 u: Travanj 06, 2012, 23:37:19 poslijepodne »
Lijepo,veći mi se više sviđa nekako i nebi ništa mjenjao u većem,u manjem bi maknuo palj i stavio manji,a na mjestu gdje je bio panj bi posadio Sagittariu Subulatu ili nešto slično(nisko).
Ja sam imao ricciu na kamenu i površina je s vremenom bila puna njenih listića.U manjem ova naprijed biljka ti se zove Hygrophila polysperma,ja ju imam i raste ko blesava pogledaj slike mog akvarija https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=72116.msg716034#msg716034 . :up:
Ako me neko vrijeme nema na forumu znači da mijenjam parkete ;)

Offline zah3b

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #5 u: Travanj 07, 2012, 14:11:20 poslijepodne »
fala na komentarima,pohvalama i savjetima :)

a neznam ni sam zakaj sam taj limun ugurao nutra. definitivno je pre pre malo 54 litre.... toliko lijepih biljčica koje bi stavio a nema mjesta.
moram u nabavku ovih novih ulaznih i izlaznih cijevi u akvariju jer su ove u dosta lošem stanju. gdje ima nabaviti onih staklenih? kolika im je cijena odprilike?

a kakve su kripte za održavanje? jeli brzo rastu?

Offline zah3b

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #6 u: Travanj 07, 2012, 14:12:58 poslijepodne »
e da i sad kad se riccia razrasla stalno ju čupkaju coryji i mollyji... užas. tak da svako malo lete komadi po akvariju.

Offline Venom

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
  • Juwel Rio 180 !
« Odgovori #7 u: Travanj 07, 2012, 14:13:16 poslijepodne »
Kripte , a ono zavisi sve o uvjetima o akvariju , neke sporije neke brze , pazi na co2 da se ne "rastopi" . Crypta se zna rastopit do korijena ako nije navikla na co2 , desilo se mom prijatelju i nakon 3-4 dana pocela je bacat nove listice  ;)
A sto se tice lijepih biljcica i ribica , jednostavno nabavi veci akvarij  :D
Za cijevi pogledaj na aquashop.hr  ;)
Riccia ce kad tad isplutat kad se zaveze za kamen , to moze biti odmah a moze i za 6 mjeseci , ona se ne hvata za drvo / kamen svojim grancicama vec vezuju jedna drugu tako da tesko s njom na zelenu granu . A corydorasi i molyi su nasli malo zanimacije da te nerviraju  :D

Offline hrco73

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Na profilu ravnopravno sudjeluje kćer od 17 godina
« Odgovori #8 u: Travanj 07, 2012, 14:33:50 poslijepodne »
Meni su guppyi,mollyi i švertovi svaki s jedne strane grickali ricciu dok ju nisu izgrickali.Coryi su dobri,rade svoj posao i nediraju u druge ribe.
Ako me neko vrijeme nema na forumu znači da mijenjam parkete ;)